• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme ucu acısı :((((

ebuka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
316
5
96
Muğla
Kızlar, benim oğluş hiç durmadan emmek istiyor ve de malesef meme başını alıyor sadece. Bi türlü beceremedim komple vermeyi. Siz nasıl veriyosunuz? Perişan oldum valla. Çok canım yanıyo. Özellikle ilk emmeye başladığı dakka içim çekiliyo sanki. Bi akıl verin ne yapmam lazım. Zaten memem dışarda geziyorum, bi de acı olunca canım çıkıyo resmen.

ebukacim bana hastanede gosterdiler nasil vermemi.bebek agzini iyice acinca,sende memeni elinle hafif sekillendir ve hemen birlestir bebekle.olmadiysa kucuk parmaginla cikart memeyi agzindan yine dene.biz ilk zaman alisana kadar 5-10 defa denedik bunu.

mememi tam aldigi halde bile bazen benimde canim yaniyor.ben ayva cekirdeginden krem yaptim kendime onu suruyorum,cok faydasi oldu.istersen bi dene sende.

ah canım benim allah kolaylık versin. ben yastıkla emzirmiştim. yani kucağıma yastık koymuştum kızımı da üzerine koyup emzirmiştim. ilk verirken ucunu sıkarak ver meme ucun büyükse mükün olduğunca çok alacak şekilde sok ağzına ucunu sıkarak. sıkınca yassı bir şekilde daha rahat alıyor. bir de meme ucu kremleri var mutlaka kullan. bebeği kendine paralel olarak tut herzaman. meme tam dik olarak gelsin ağzına. yastık bu konuda işe yarıyor. geçer yakında biraz acılı bir durum çok geçmiş olsun.

beceremiyorum çilek yaa, çıldıacam. hem emzirmek istiyorum, hem de canım yanıyo, denemeye devam edecem gene. bazen oluyo çünkü.
o krem nasıl oluyoır onu bilmiom ben

benim de hala çok acıyo özellikle ilk aldığı sırada benim göğüs ucum yoktu bir de
ama artık kızım maşallah öyle bi çekiyor ki tüm memem ağzında kızın bizim ucunu alma sorunumuz olmadı çok şükür ki

saol acuns ama ben zaten yastıkla emziriyorum. benim oğluş obur biraz. çok kısa aralıklarla emiyor, hatta hiç çıkarmasam en mutlu o olacak. biraz da onun etkisi var acımda. Hiç dinlenmiyo memelerim .

asorticim, benim oğlan bi de çekiştiriyo yaaaa. acayip acııyo o zaman. kendini geri çekerken mememi de çekio.

Son düzenleme:
canım işte benim ki çok çekiyor ama hala neden geçmiyor onu anlamıyorum
ben bir de göğüs pedi kullanıyorum kendi sütümüz daha iyi iyileştirirmiş
ama hala acısı geçmedi ne zaman geçecek acaba

valla senin 2 hafta benim 1ayı geçti, hala acıyo işte. :)))))
bekleyip göreces sanırım...

Şu an tam meme dışarıda krem sürmüş geziyordum ebuka başlığını gördüm. Ben lansinoh sürüyorum ve çileğin dediği gibi her zaman tümünü veriyorum ağzına ama yine de acıyor çünkü kendini çekerken memeyi de sündürüyor bizim haylaz :) Dediğin gibi ilk dakika ölüyorum sanki acıdan ama sonra yavaşlıyor. Acıyan göğsü hiç vermek istemiyorum ama bu kez memede tıkanıklık olur ne yazık ki hiç iyileşme fırsatı da olmuyor.

Arkadaşlar benim doktorum dik olarak yaslanıp oturmamı ve bebeğin de memeyi aşağı doğru çekmeden emecek şekilde yukarıda tutarak emzirmemi söylemişti önlem olarak. Mesela emzirdiğiniz taraftaki bacağınızı da destek olarak kullanabilirsiniz, kol ister istemez yoruluyo çünkü bi zaman sonra.
Ben uyguladım aynen, ilk zamanlar oldu birkaç gün ağrı ama artık olmuyo. Emzirme pozisyonu çok önemliymiş yani meme çatlakları ve ağrıları için, birkaç yerde de okudum bunu. Krem sürmeyi unutmama rağmen çoğu gün, bir sorun yok şimdilik..

benim kız ilk günden beri tamamını almasına rağmen yara olmuştu lansinoh ile geçti..şimdi hiçbirşey sürmüyorum..ilk aldığı dakika acıyor sonra geçiyor..birde çekiştirip uzatıyor o zaman canım acıyor işte..

ebukacım meme ucunun birleştiği yeri de elinle tutarak vermeye çalış birde tam ağzını açmışken daya o zaman tam alır ..hadi bakalım dene birkaç yöntem başaracaksın..

ebukacim 3-5 tane ayva cekirdegini cay bardagina koy ve üzerine azcikta su koy cok fazla olmasin.bunu beklet 1-2gun icinde jel seklinde oluyor.ben basindan buyana suruyorum hemen faydasi oldu..

canim inat et sakin pes etme,o ucunu aldikca sen elince al memeni hepsini vermeye calis..

julicim benimkisi simdi damaga iyice yapistiriyor meme ucunu,ve bu sekildede kafasini oynatiyor.inanin icim gidiyor ama kiyamiyorum almayada:)

mucizecim meme ucundaki koyu rengin hepsi canim..

onu taamen kavramasi lazim iyi emebilmesi icin..

bizim ki biraz daha uğraşsa zaten hepsini alacak aç benim ufaklık sanırım

Kızlar, benim oğluş hiç durmadan emmek istiyor ve de malesef meme başını alıyor sadece. Bi türlü beceremedim komple vermeyi. Siz nasıl veriyosunuz? Perişan oldum valla. Çok canım yanıyo. Özellikle ilk emmeye başladığı dakka içim çekiliyo sanki. Bi akıl verin ne yapmam lazım. Zaten memem dışarda geziyorum, bi de acı olunca canım çıkıyo resmen.

canım çok mu çok zor bi durum, benimde öyle kötüydü ki meme uçlarım hele sol göğüsüm kanıyordu artık, kuzenimin elektrikli pompasını aldım onunla o kanamaya başlayan göğsümü sağdım 3 gün falan biberonla verdim diğerini hep emzirdim, eğer seninde çok kötüyse seninde sağmanı tavsiye ederim en azından iyileşene kadar, şimdi de acıyor bazen ama çok değil. annelik ne zor ve ne güzel bişeymiş yaa.

ya hiç sormayın o kanama olaylarını bende elektrikli pompayla sağmıştım da amaaann
sütün rengi kırmızı olmuştu yaa ay canım kızıma da içiremedim tabii o zaman mama vermiştim ayy çok üzüldüm şimdi kendi halime

Back
X