Meme sancisi

Bende de var, hadi iyisin arkadas cikti sana. :KK1: Fakat sanci degil de daha ziyade aciyor diyebilirim. Dokunmazsam hicbir sikayetim yok, dokununca cok aciyor benim mememde kitle olan kisim. Stresli oldugumda ve adet doneminde daha cok aciyor ve sanirim siskinlik oluyor ki daha cok ele geliyor.

Ben ilk ciddiye aldigimda bir yakinimiz meme kanseri 4. Evrede oldugunu ogrenmisti ve tamamen ihmal yuzunden o hale gelmisti. Ondan korkup acaba o aciyan ve elime gelen sey kotu bir sey midir diye gitmistim doktora. Elle muayenede anlasilir genelde. Bir de ultrasound cekildi. Iki mememde ve koltuk altima dogru birkac tane cikti. Fibroadenom degil yalniz, fibrokistikmis benimkiler.

Yag dokusunun farkli calismasindan oturu olustugunu ve genelde stres kaynakli oldugunu soylediler. Almaya gerek duymadilar. Kendiliginden kuculecegi ve kaybolacagi soylendi. Hala kaybolmadi ama ben onlarla yasamaya alistim. :KK1:

Seninki kadar siddetli degil benim sikayetlerim ama iste canim yaniyor dokundugum zaman sadece.

Bir de son kontrolumde sutyenimi degistirmemi soylemisti doktor. Sporcu sutyeni onerdi. Iki gogus arasindaki kisim, koltuk altlari ve sirt kismi iyice sarmali desteklemeli ve hic cikarma dedi. Ben daha rahatim sanki onlardan kullanmaya basladigimdan beri. Bence kesinlikle sen de dene ve doktora gitmeyi ihmal etme.

İcimi rahatlattin bendede fibrokistik vardi zaten sancimadan ziyade tarif edememistim benimkide acima seklinde dokununca daha cok aciyor adet doneminde ele geliyor ve kayboluyor ve karakter le is olarak stresli bir yasantim var doktora tekrar gitmeyi ihmal etmeyecegim cok sagol

İcimi rahatlattin bendede fibrokistik vardi zaten sancimadan ziyade tarif edememistim benimkide acima seklinde dokununca daha cok aciyor adet doneminde ele geliyor ve kayboluyor ve karakter le is olarak stresli bir yasantim var doktora tekrar gitmeyi ihmal etmeyecegim cok sagol

Muhtemelen ayni o zaman canim. Korkmaya luzum yok. Cok fazla gorulen bir durum. Doktor kotu bir sey yok diyorsa yoktur. Muayenelerini aksatma ki icin rahat olsun. Goguslerim buyuk demissin. Senin belki o yuzden daha siddetlidir sikayetlerin. Gerci benim de ilk fark ettigimde cok daha fazla aciyordu. Simdi sanki hafifledi. Belki zamanla kuculuyordur kayboluyordur.

Korkma korkma. :) fibrokistik denen hede bende de var. Bir suru hemde. Ama doktor hicbir zarari olmadigini soyledi israrla. Hatta ben en son gittigimde buyumus, bir de koltukaltina yayilmis dedi. Ama cok iyi bir doktora gitmistim cok guveniyorum. Ben bunu fark edeli 5 yildan fazla oldu ve kanser olsam fark ederdim diye dusunuyorum. :))

Fibroadenomun da kontrol altinda olmasi gerektigini duymustum ben. Baska farklari neler ilgilenmedim acikcasi.

Sen firsat buldukca kontrol ettir canim.

Ay oyle mi iyi bari:) Fibroadenom da bundan iki ay once soylendi bana 6 ayda bir kontrol verdi. Simdi sehir degistirdim burada iyi bir doktora gidip baktiracagim. Allah hepimizi korusun kotu hastaliklardan. Gecmis olsun sana da.

Dün gece göğsüme felaket bir sancı girmişti.
2 yıl önce çiğköfte istemişti canım şişmişti :KK53: Sonra indi tabi,ama 2 3 ay sonra tekrar ağrımaya başladı.
Doktora gittim,mostit dedi,ilaç verdi. Ultrasonda kitle görünmedi yani.
Ama dün gece kımıldayamadım. Bir daha gideceğim doktora.
ne olursa olsun,ihmale gelmez kesinlikle.
Kesin tanı konana kadargidin başka doktorlara da.
benim göğsümün içinde sanki baloncuk var,o baloncuk geziyo geziyo patlayacak patlayamıyor.
Çok geçmiş olsun.

merhaba aynı yaştayız benim de sancılarım oluyor.
eskiden reglden onceki hafta baslardı ve olunca da devam ederdi yani toplam 15gun.
ama artık 1ay boyunca agrıyor, goguslerim reglden sonra kuculse bile hassasiyet hep aynı...

ben ailedeki sorunlardan kaynaklı kontrol olmustum birsey yoktu ama tekrar gidecegim doktora.
sizde de gelisme olursa beni bilglendirir misiniz?

Bende de var, hadi iyisin arkadas cikti sana. :KK1: Fakat sanci degil de daha ziyade aciyor diyebilirim. Dokunmazsam hicbir sikayetim yok, dokununca cok aciyor benim mememde kitle olan kisim. Stresli oldugumda ve adet doneminde daha cok aciyor ve sanirim siskinlik oluyor ki daha cok ele geliyor.

Yag dokusunun farkli calismasindan oturu olustugunu ve genelde stres kaynakli oldugunu soylediler. Almaya gerek duymadilar. Kendiliginden kuculecegi ve kaybolacagi soylendi. Hala kaybolmadi ama ben onlarla yasamaya alistim. :KK1:

Seninki kadar siddetli degil benim sikayetlerim ama iste canim yaniyor dokundugum zaman sadece.

Bir de son kontrolumde sutyenimi degistirmemi soylemisti doktor. Sporcu sutyeni onerdi. Iki gogus arasindaki kisim, koltuk altlari ve sirt kismi iyice sarmali desteklemeli ve hic cikarma dedi. Ben daha rahatim sanki onlardan kullanmaya basladigimdan beri. Bence kesinlikle sen de dene ve doktora gitmeyi ihmal etme.

benzer durumdayız... ben de ozel gunler veya bazı kıyafetler dışında sporcu sutyeni kullanmaya baslayalı rahatladım.
doktora gitme sebebimiz ve strese baglı bunu kabullenerek yasamamız vs hepsi benzer....
maalesef stres kaynagını kesemedigim icin bazen agrılarım siddetleniyor.
sanırım memeden ziyade bir psikiyatr a gitmek sorunumu cozermis gibi hissettim yazdıklarınızı okuyunca :KK66:
size de gecmis olsun...

Son düzenleme:
Dün gece göğsüme felaket bir sancı girmişti.
2 yıl önce çiğköfte istemişti canım şişmişti :KK53: Sonra indi tabi,ama 2 3 ay sonra tekrar ağrımaya başladı.
Doktora gittim,mostit dedi,ilaç verdi. Ultrasonda kitle görünmedi yani.
Ama dün gece kımıldayamadım. Bir daha gideceğim doktora.
ne olursa olsun,ihmale gelmez kesinlikle.
Kesin tanı konana kadargidin başka doktorlara da.
benim göğsümün içinde sanki baloncuk var,o baloncuk geziyo geziyo patlayacak patlayamıyor.
Çok geçmiş olsun.

mastit meme iltihabı oluyor.ben ameliyatını oldum.emzirme döneminde sütüm boldu,oğlum da bir süre tek taraftan emmedi.ne kadar sağsam da tam boşalmadı.bir süre sonra gece ateşlenmeler,ağrı sancı,felaketti.ilaç da fayda etmedi.sonunda ameliyat oldum.çok şükür rahatladım.2 sene oldu ameliyat olalı ,sorunum yok çok şükür.

benzer durumdayız... ben de ozel gunler veya bazı kıyafetler dışında sporcu sutyeni kullanmaya baslayalı rahatladım.
doktora gitme sebebimiz ve strese baglı bunu kabullenerek yasamamız vs hepsi benzer....
maalesef stres kaynagını kesemedigim icin bazen agrılarım siddetleniyor.
sanırım memeden ziyade bir psikiyatr a gitmek sorunumu cozermis gibi hissettim yazdıklarınızı okuyunca :KK66:
size de gecmis olsun...

Teşekkür ederim. Evet malesef stres yapmamak mümkün olmuyor. Benim ilk defa üniversite sınavlarına hazırlandığım dönem çıktı ortaya. Değer mi, kesinlikle hayır. Ama anlatamıyor işte insan kendine onu. Neyse ki kötü huylu bir rahatsızlık değil.

Bu arada diğer arkadaşlar için de söylüyorum bunu, şimdi hatırladım da... Kahveyi de abartmamak gerekiyormuş. O da zararlıymış bu konuda.

Peki fibroadenom kotuye ceviren bisey mi kizlar ya :KK43:

Çevirir demeyeyim de fibrokistiğe göre daha bir ihtimal dahili diyeyim. İnternette bu konuyla alakalı bir yazı okuduğumda bile iyi huylu rahatsızlıklar diye geçiyor her ikisi de. Ben doktor değilim tabi yalan yanlış bilgi vermek istemem ama...

Her ihtimale karşı sürekli kontrol edilmesi hayrına olur. Çok endişe ettin sen bugün. Korkuttuk seni sanırım. :KK1:

Çevirir demeyeyim de fibrokistiğe göre daha bir ihtimal dahili diyeyim. İnternette bu konuyla alakalı bir yazı okuduğumda bile iyi huylu rahatsızlıklar diye geçiyor her ikisi de. Ben doktor değilim tabi yalan yanlış bilgi vermek istemem ama...

Her ihtimale karşı sürekli kontrol edilmesi hayrına olur. Çok endişe ettin sen bugün. Korkuttuk seni sanırım. :KK1:

Evet ya evhamliyim da biraz. Kontrollerim de geldi ya stres basti bi kac rahatsizligim var 3 ayda bir doktordayim testler vs. Su meme konusu da canimi sikiyor reglim suan daha da agriyor taktim mi ne. Bakalim bu hafta da erteledim kacis yok ama:)

Evet ya evhamliyim da biraz. Kontrollerim de geldi ya stres basti bi kac rahatsizligim var 3 ayda bir doktordayim testler vs. Su meme konusu da canimi sikiyor reglim suan daha da agriyor taktim mi ne. Bakalim bu hafta da erteledim kacis yok ama:)

ben de oyle surekli yogunluktan erteliyorum ama tekrar doktora gitmek şart.
hem sizin kontrolleriniz de varmıs, beni kontrole bile cagırmadı degisiklik olursa gel dedi.
okudukca panikliyor insan
bence en iyisi hic kafanıza takmadan doktorun yolunu tutmak. stres bile tetikliyor agrıyı. o yuzden telas yapmayın :KK66:

Evet stres cok tetikliyor en iyisi mi bir elimde cimbiz bir elimde ayna umurumda mi dunya modunda dolasmak Rabbim hepimizin sifasini versin..fibroadenom buyume ihtimalinden oturu takip ediliyor gerekirse alinsin diye bildigim kadari ile kotuye cevirme riski cok coook dusuk ama risk hic bir zaman sifir olmaz tedbirimizi alalim tevekkulu rabbime birakalim

ben de oyle surekli yogunluktan erteliyorum ama tekrar doktora gitmek şart.
hem sizin kontrolleriniz de varmıs, beni kontrole bile cagırmadı degisiklik olursa gel dedi.
okudukca panikliyor insan
bence en iyisi hic kafanıza takmadan doktorun yolunu tutmak. stres bile tetikliyor agrıyı. o yuzden telas yapmayın :KK66:

Tesekkur ederim desteginiz icin. Romatolojik bir rahatsizligim var onun kontrolu geldi bide pco ve troid. Meme icin yeni bir doktora gorunecegim dediginiz gibi kafaya takmamak lazim tersine oyle stresli bir insanim ki ne olacak benim bu halim bilmiyorum.

Haftaya baslayacagim artik (guya bu hafta basliyodum:) Gecmis olsun size de.

Canim benim meshur meshur sirt agrilarimda var kas romatizmasi fibromiyalji tiroitim yok cok sukur fakat anksiyete ve panikatagim var ve muhtemel bu tiroitten oturu sende dr vardir evhamlanman normal bi pozisyonda bende evhamliyim.:)

Canim benim meshur meshur sirt agrilarimda var kas romatizmasi fibromiyalji tiroitim yok cok sukur fakat anksiyete ve panikatagim var ve muhtemel bu tiroitten oturu sende dr vardir evhamlanman normal bi pozisyonda bende evhamliyim.:)

aaa ayni agrilar bende de var fibromiyalji var ozellikle solumda cok agrim oluyor hatta memeye yankilanabilecegini soylemisti doktorum. Ben ankilozan hastasiyim bide malesef bahsetmekten hoslanmiyorum bundan gerci ama bu tur agrilar bundan dolayi da olabilirmis hepsi 1 yilda cikti 2013 cok zor gecti bizim icin esimle yeni yeni kendimize geliyoruz. Ama hayat guzel iste hastaliklar uzuntuler olmasin daha da guzel.

Doktora gittim muayene oldum. Gecmisimde oyle bir vaka olmamasi ve yasimin genc olmasindan dolayi dusuk bir ihtimal dedi doktor. Elle muayene etti ultrason cekildi bisuru biseyler var raporu yazmam gerek burda. Bir daha eliyle muayene edince eline bisey geldi ustune bastirinca cok agridi. Korktugumu soyledim cok icimi rahatlatti korkulacak bisey olsa seni gondermem dedi ama takip etmek iyidir simdilik 3 adet gecirip gel dedi. Zannedersem biyopsi isteyecek simdi o buyuklukte degil ama raporda da yuksek olasilikla iyi huylu diye yaziyor. Annemle konustum benim yillardir var birinde 3 digerinde 2 tane dedi biz taa bebekken cikmis yani sukur kotu degil. Daha cok icim rahatladi ama insan yine de tedirgin oluyor bakalim 3 ay sonra ne olacak.

mastit meme iltihabı oluyor.ben ameliyatını oldum.emzirme döneminde sütüm boldu,oğlum da bir süre tek taraftan emmedi.ne kadar sağsam da tam boşalmadı.bir süre sonra gece ateşlenmeler,ağrı sancı,felaketti.ilaç da fayda etmedi.sonunda ameliyat oldum.çok şükür rahatladım.2 sene oldu ameliyat olalı ,sorunum yok çok şükür.

Peki mastit sadece emziren kadınlarda mı oluyor.
Daha 18 yaşındayım ya hu ne mastiti :KK1:
Açıkcası gittiğim doktoru da pek güven verici bulmadım. Muayene olmak için sıramı beklerken teyzeler hep "başka doktora git" dedi. O yüzden dediklerini ciddiye almıyorum yani o doktorun.

Bu arada geçmiş olsun konu sahibi.. İnşallah önmli birşey çıkmaz

Allah daha büyük dertler vermesin inşallah ama bir derdime bir daha eklenen bişey oldu uzun zamandır göğüs ağrısı çekyordum ,dün kistin olduğunu öğrendim .doktor doğ. kontrolu bırak onun etkisi çok olmuştur dedi onu bırakınca ne yapcam :KK43: parkbyull sen de kullanıyor muydun? şimdi durumun nasıl

X