Meme sancisi

parkbyull

Başlangıç:104 Güncel :65
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
21.404
32.065
37
Kizlar buda dert mi demeyin nerdeyse hic gecmeyen meme sancilarim var daha oncr kist kitle var diyen doktorlar oldu ama bir bucuk sene once gittigim son doktor yok bir sey dedi fakat bendeki bu sancilar gecmek bilmiyor sag sol farketmiyor muhakkak hergun sanciyor sizlerde de var mi boyle bir durum 26 yasimdayim 4 aylik evliyim ama evlenmeden oncede var olan bir seydi goguslerim buyuk ve sarkik hatta yirtiklar bile var bundanmi yoksa baska bir Seyden mi benim gibi senelerdir sık sık boyle meme sancilari yasayaniniz var mi varsa ne gibi cozumler buldunuz artik bu durumum yarattigi huzursuzluk beni cok kotu yapiyir.simdiden yorumlariniz icin tesekkurler

Yok mu Allah iyilik versin tabiki kizlar yanlis anlamayin ben gibi birini bulunca mutlu olmayacagim tabiki :) ama bende caresizim taniyan arkadaslar bilirler takintili biriyim ve goguslerime takmis durumdayim sanci beni mafediyor.:KK43:

Bunu burdann biz size cevaplayamayizki... Önemli bisey,geciktirmeye gelmez... Doktorunuzu degistirin, iyi bi doktor bulup bidaha baktirin, vardir elbet bi sebebi ama anca doktor yardimiyla cözebilirsiniz... Allah saglik versin...

Son düzenleme:
bu da mı dert neden diyelim ki asıl dert bu. ama sen derdinin peşine düşmemişsin.
bilim sabit bir şeydir. ya vardır ya yoktur. kist var diyen de yok diyen de var diyorsun.. olacak şey değil. düzgün bir hastaneye gitsene. göğüsden olduğuna emin misin? bir de sol taraf diyorsun. kalple ilgili bir şey olmasın.

bu çok ciddi bir belirtidir,,sizi korkutmak istemem ama meme kanserinin en önemli işaretlerinden biridir.eskiden acıyorsa kanser olmaza inanılırdı ama tam tersidir.
ya da korkun bence.bu sayede iyi bir doktora gidip kontrol ettirmiş olursunuz.ultrason,mamogram şart zaten.ihmal etmeyin.

bu çok ciddi bir belirtidir,,sizi korkutmak istemem ama meme kanserinin en önemli işaretlerinden biridir.eskiden acıyorsa kanser olmaza inanılırdı ama tam tersidir.
ya da korkun bence.bu sayede iyi bir doktora gidip kontrol ettirmiş olursunuz.ultrason,mamogram şart zaten.ihmal etmeyin.

Q ama evlenmeden önce de varmış yani bir kaç yıllık olay. Allah korusun kanser olsa bu kadar bekletmez adamı.
ben de kalple ilgili bir durum diye düşündüm. sol taraf deyince..

Q ama evlenmeden önce de varmış yani bir kaç yıllık olay. Allah korusun kanser olsa bu kadar bekletmez adamı.
ben de kalple ilgili bir durum diye düşündüm. sol taraf deyince..

ipekcim meme kanseri sinsice ilerler,uzun solukludur..ama dediğim gibi en büyük belirtisi de budur.
kalp de olabilir.ya da büyük olduğu için ağrı yapıyor olabilri.milyon tane seçenek var.ama ben şunu anlamıyorum,doktor birşeyin yok diyip gönderdi..bu ne demek,sen sormadın mı o zaman ben neden bu ağrıyı çekiyorum diye? böyle saçma şey olur mu,aklım almıyor yani.

ipekcim meme kanseri sinsice ilerler,uzun solukludur..ama dediğim gibi en büyük belirtisi de budur.
kalp de olabilir.ya da büyük olduğu için ağrı yapıyor olabilri.milyon tane seçenek var.ama ben şunu anlamıyorum,doktor birşeyin yok diyip gönderdi..bu ne demek,sen sormadın mı o zaman ben neden bu ağrıyı çekiyorum diye? böyle saçma şey olur mu,aklım almıyor yani.

valla öyle diyorsan öyledir Q ama hiç bir kanser 3 yıl pusuda yatmaz diye biliyorum. hatta son olarak çok yakın bir arkadaşım meme kan oldu. aile öyküsünde olduğu için yıllık kontrollerini yaptırıyordu. 1 sene içinde 3. evreye gelmiş. düşünsene ne kadar hızlı ilerlemiş. demek kontrole gitmese 4. evrede olacak ve yapacak bir şey kalmayacaktı.

Kizlar kalbim akcigerlerim temiz dort bes hastaneye gittim ilk gittiklerim fibrokistik demisti biride fibroadenom bunlar agri yapar demisti sonra baska bir sehirde doktora gittim o da kitle falan yok dedi ej son gecen sene gittim muayene etti bi sey yok dedi adet donemlerimde siskinlik oluyor sonra geciyor ama adet doneminden sonrada bu agrilar devam ediyir boynumda ileri derece duzlesme var bunun etkisi vqr mi bilmiyorum aka son iki haftadir bu eancilar hic gecmiyor bu da rutinimi etkiliyor yakin zamanda tekrar bir genel cerraha gidip meme usg si cektiricem ama doktora gitmekle kalmak istemiyorum sancilarimdankurtulmak istiyorum cunku ic huzursuzlugum oluyor..bende cozemedim durumu

Bu arada aile gecmisinde kanser yok..sitede doktor var mi acaba genel cerrahtan baska bi secenek var mi merak ediyorum

Bu arada aile gecmisinde kanser yok..sitede doktor var mi acaba genel cerrahtan baska bi secenek var mi merak ediyorum

sen bu siteden kendine bir doktor bakıp da kafandaki sorunları soracağına bir üniversite hastanesinden randevu alsan da o doktora sorsan daha iyi olmaz mı?
buradan ne kadar yardım edebilirler sana?

Beni de korkuttunuz simdi. Ne oldugunu biliyorum gerci ama fibrokistik alan ve fibroadenom var sol mememde cok agriyor. Bazen guvenmiyorum doktorlara ama ultrasona girdim iki kez kotu bisey olsa bilirlerdi dimi:18:

Simdi bu da dogru bisey degil ki elle muyane olmadan doktor nasil anlasin. Bence de geciktirmeyin gidin bir hastaneye benim de gecmisimde meme kanseri yok ama yine de icim rahat degil.

Bende agrilarimin Sevebibin kistik yapidan kaynaklandigini saniyorum en yakin zamanda tekrar doktora gidicem burda fikir alisverisinde bulunmak istemistim mastalji fibrokistik fibroadenom lap buyukluk kaynakli meme absesi gibi konularda belki daha kapsamli fikir alabilirim diye dusunmustum hani yasayanlar var mi diye cunku sozde her on kadindan sekizi bu tip agrilari hayatlarinin belli donemlerinde yasarmis..internette de bu konularin paylasildigi bir topik bulamamistim...cevaplariniz icin tesekkurler ...biline inat kizlardan yardim alayim gibi vi dusuncemde olmadi gerci ama tersleyen arkadaslara ayriyaten tesekkurler..amacim doktora gitmemek degildi zaten benim yasadiklarimi yasayipta agrilarina cozum bulanlari bulmakti...uzun oldu kusura bakmayin saygilarimla iyi gunler dilerim

Beni de korkuttunuz simdi. Ne oldugunu biliyorum gerci ama fibrokistik alan ve fibroadenom var sol mememde cok agriyor. Bazen guvenmiyorum doktorlara ama ultrasona girdim iki kez kotu bisey olsa bilirlerdi dimi:18:

ultrason değil de mamografiye girmen lazım sanırım.

Mamografi 35 yas ve uzerine yapiliyor yasal olarak bu yasin altindakilet meme usg si cekiliyor kotu bir durum soz konusu ise istisnai olarak mamografiye aliniyor hasta

Korkma korkma. :) fibrokistik denen hede bende de var. Bir suru hemde. Ama doktor hicbir zarari olmadigini soyledi israrla. Hatta ben en son gittigimde buyumus, bir de koltukaltina yayilmis dedi. Ama cok iyi bir doktora gitmistim cok guveniyorum. Ben bunu fark edeli 5 yildan fazla oldu ve kanser olsam fark ederdim diye dusunuyorum. :))

Fibroadenomun da kontrol altinda olmasi gerektigini duymustum ben. Baska farklari neler ilgilenmedim acikcasi.

Sen firsat buldukca kontrol ettir canim.

Fndkfndk peki goguslerinde genelde sanci oluyo mu bes senedir var diyosun bende iki bucuk senedir cekiyorumda ondan soruyorum.

X