• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme reddi

Mvikdn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
4.645
6.843
108
38
Merhaba arkadaşlar 19 günlük bir bebeğim var.Cocugum doğduğu ilk andan itibaren cok guzel emiyordu. Maalesef sarılık oldu 2 kere hastanede kaldık, ilkinde guzel idare ettim ama memeyi bırakmadığı icin ışıkta cok kalamadı endişesi ile ikinci yatışımızda ışığın altında biberon verdim ,sözde avent meme reddi yapmaz diye.Sarilik gene gecmedi cok kafaya taktım ve resmen salaklığım iki gün daha biberon verdim ,2saatte bir.Sonra bebeğim meme istemez oldu.Agzina memeyi aliyor sinirleniyor ağzını kilitliyor.Ya da aliyor uyuyor.Gunde 1 belki 2 defa memeyi aliyor onda da en fazla 5 dakika emiyor.Sonra uyuyor.Cok üzülüyorum kendi elimle çocuğumun sütüne engel oldum.Dun söz de doula çağırdım eve ,hem kadin bence cok isinin ehli degildi hem de bebeğim inat gibi kadin burdayken memeyi bir guzel emdi, kadında parasini aldi gitti ,ona da ayrı sinir oldum .Emzirme sondasi aldim yok o da olmadı.Sagip biberon ile vermeye çalışıyorum ama yetişemiyorum cunku sağınca cok cikmiyor zaten.Bir de nereye kadar pompa ile gezeceğim her yerde.Mumkun degil.Elimden geldiğince vazgeçmiyorum ama olmuyor.En fazla 5 dakika emiyor sonra kucakta uyuyor.Yerine yatirinca ağlamaya başlıyor. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan fikir istiyoru..Bu sorunu yaşamış ve çözmüş olanlardan mümkünse. Ozellikle bebek açken ve geceleri nasıl sabrettiniz?Teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar 19 günlük bir bebeğim var.Cocugum doğduğu ilk andan itibaren cok guzel emiyordu. Maalesef sarılık oldu 2 kere hastanede kaldık, ilkinde guzel idare ettim ama memeyi bırakmadığı icin ışıkta cok kalamadı endişesi ile ikinci yatışımızda ışığın altında biberon verdim ,sözde avent meme reddi yapmaz diye.Sarilik gene gecmedi cok kafaya taktım ve resmen salaklığım iki gün daha biberon verdim ,2saatte bir.Sonra bebeğim meme istemez oldu.Agzina memeyi aliyor sinirleniyor ağzını kilitliyor.Ya da aliyor uyuyor.Gunde 1 belki 2 defa memeyi aliyor onda da en fazla 5 dakika emiyor.Sonra uyuyor.Cok üzülüyorum kendi elimle çocuğumun sütüne engel oldum.Dun söz de doula çağırdım eve ,hem kadin bence cok isinin ehli degildi hem de bebeğim inat gibi kadin burdayken memeyi bir guzel emdi, kadında parasini aldi gitti ,ona da ayrı sinir oldum .Emzirme sondasi aldim yok o da olmadı.Sagip biberon ile vermeye çalışıyorum ama yetişemiyorum cunku sağınca cok cikmiyor zaten.Bir de nereye kadar pompa ile gezeceğim her yerde.Mumkun degil.Elimden geldiğince vazgeçmiyorum ama olmuyor.En fazla 5 dakika emiyor sonra kucakta uyuyor.Yerine yatirinca ağlamaya başlıyor. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan fikir istiyoru..Bu sorunu yaşamış ve çözmüş olanlardan mümkünse. Ozellikle bebek açken ve geceleri nasıl sabrettiniz?Teşekkür ederim
Yani benimki meme reddi degildi ama bebegim 6 gün hastanede kaldıgı için biberon ile beslendi eve geldigi zaman memeye alıştırırken biberona azıcık mama yapıyordum ve onu veriyordum tam tutacakken biberon yerine memeyi verdim ilk gece ışık açık odada bebeğimle aynı yatakta uyudum ve sabaha kadar her emme zamanında bu şekilde yaptım ondan sonra memeye alıştı oglum ve Bi daha biberon istemedi sonradan ben vermeyi denesem bile almamıştı bide 4 ay civarı meme reddi oluyor onda da ayakta yürüyerek emzirdim Bi süre sonra düzelmişti dönem dönem bebeklerde meme reddi yaşanabiliyo

Meraba öncelikle şu an çok üzgün olduğunuzu anlayabiliyorum benzer şeyleri yaşamış bir anneyim . Benim için annesütü alması çok önemliydi. ilk bebeğim 9 ay önce kucağıma aldım. 1. Ayda başladı meme reddi.. Emzirme danışmanını aldım 1 kere meme masajı sağma vs ok. Ama danışman gidince reddetmeye devam etti.Sonra tatile gittik ve yatarak emmeye alıştı. Sonra tatil dönüşü 2 aylıktı yatarak ve yavaş yavaş uykuda emmeye alıştı. 3.-4. Aylıkken artık sadece uyurken emzirir oldum dolayısıyla bir uyku ve beslenme ritmi oluşmadı . Sonra 7. 8. Aylarda meme reddi arttı. Kilosunun geriden gitmesi mama asla almaMa gibi ek sorunlarımız olduğu için aynı zamanda sağıp verdim. 1 aydır artık sadece sağarak veriyorum ama en ufak bir süt azalması yok. Benim önerilerim ve keşke yapsaydım dediğim şey bebek daha çok büyümeden başka bir emzirme danışmanı çağırın gerekiyosa bikaç kişiyi deneyin ve birden çok gelsin. İkincisi de annesütünü arttırmak için mutlaka hastane tipi pompa kiralayın. Önerim madela markadır ben koşuyolunda sümer medikalden kiraladım ebem önermişti. Özelden yazarsanız daha ayrıntılı yardımcı olurum. Effektif olan bebeğin sizden emmesi özellikle ilk aylarda ama emme olmuyosa da sağarak da pekala verebilirsiniz düzenli sağma ve dooğru pompayla süt azalmaz aksibe artar üzülmeyin🙏Sütünüze güvenin

Back