Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
{ HOŞGELDİN CENNET KOKULUM }
Kayıtlı Üye
Merhabalar güzel anneler umarım tecrübeli olan birileri yardımcı olur işin içinden çıkamıyorum..
23 martta kızımı sezeryanla kucağıma aldım şükürler olsun. 14 günlüğüz şuan. 3815 gram doğdu. İlk gün ağız sütü geldi ilk biraz emdi biraz inatlaşarak. O gece sürekli emzirmeye çalıştım yarım saatte bir o gece de şekeri ölçüldü normal çıkmış sütün yetmiş doymuş dediler. Ama yetmemiş tabikide. Hastanede ikinci gün memeyi emmemekte diretti sinirlerm çok bozuldu eve gelene kadar ağladım. Gelince de diretti iki üç gece bi emdi bi ağladı bi emdi bi ağladı. Sarılık olmasın diye hem su hemde şekerli su verdim. Ama yok evladım 8 günlükken sarılığı 16yla hastaneye yattık. Şekeri 50 ye düşmüş açlıktan. Kilomuz 3400 e düşmüş. İki gece bir gün yoğumbakımda yattı. O kadar kötü oldum ki kendimi çok suçladım keşke mama verseydim neden direttim diye. Doktorum da vermedi çok üzüldüm çok suçladım kendimi. Sütümü sağdım götürdüm hep ama yetmemiş orda bile hem 50 cc sütümü verip hem üstüne mama vermişler anca doymuş evladım. Pazar günü çıktık hemen gidip mama aldık eve gelince emzirdim itmedi çok şükür yarım saat emdi, uyumadı memede ağzından da çıkartmadı ve aranmaya devam etti iki mememide emzirdim yine aranmaya devam etti gidip mama yaptım 30 cc üstüne onu yedi, ondan sonra tekrar emdi anca uyudu. Anladım ki evladımı aç bırakmışım. Şimdi hem emiyor hem mama yiyor ama bazen cc 80 oluyor bazen 60 bazen 40 aşağısı kesmiyor. Ve 1,5 2 saatte bir uyanıp ilk emiyor, üstüne mama yiyor öyle uyuyor. Ama 2 saatte bir mama yemezse kesinlikle doymuyor ben hissediyorum. Bazen sadece memede uyuyor ama 1 saat bile geçmeden acıkıp tekrar uyanıyor. Dün gece yarım 1 saat emdi ve üstüne 60 cc mama yedi öyle uyudu. Bugünde memeyi reddetti. Aranıyor meme ağzına deyince ağlıyor bağırıyor. İttiriyor zorla yakalıyor iki üç kere çekiyor emiyor sonra kendini itip ağlıyor bunu neden yapıyor nolur bana biri desin acayip geriliyorm çok üzülüyorum memeyi bırakacak diye. İnatla zorla emziriyorm. Yarın tekrar kontrole gideceğim doktorum vermeden mama kullandım ama bırakacağımızıda zannetmiyorum çünkü kesinlikle doymuyor. Eve geldiğinden beri tuvaletide düzeldi günde 4-5 kereden fazla yapıyor resmen. Varmı bizim gibi olan ne yapıcam ben ne yapmam lazım ilk çocuğum.. 
Ve yine özlüyorum...
Kayıtlı Üye
Canım mama kullanmadım bilmiyorum ama gaz olabilir mi aklıma o geldi malum şimdi bebeklerin hepsinde gaz sıkıntısı var
Sakinleştirici bir müzik açip denesen gazını cikarttığından emin olup tekrar meme yi denesen
Kayıtlı Üye
Canım mama kullanmadım bilmiyorum ama gaz olabilir mi aklıma o geldi malum şimdi bebeklerin hepsinde gaz sıkıntısı var
Sakinleştirici bir müzik açip denesen gazını cikarttığından emin olup tekrar meme yi denesen
Yok canm gaz değil mamayı verince veya memeyi emmeye başlayınca gazını kendisi çıkarıyor gaz sancısı gibi değil yani inatlaşıyor kendini itiyor ilk hem biberon hem mama vermemekte direttim doymayınca sarılığa çevirdi şmdi biberonda mamada veriyorum biberonu verirken çekip mememi veriyorm tutuyo emiyor baya sonra yine itiyor sonra yine mama yine meme bu şekilde idare ediyorm veya uykudan uyanınca pek anlamıyor memeyi tutuyor baya emiyor ama yetmiyor ağlıyor yine mecbur mama. Biraz önce 20 dk emdi, üstüne 60 cc mama yedi yine arandı meme verdim istemedi gittim yine mama yaptım 60 cc hem meme hem mama şeklinde yedi şmdi doydu ama yine bakınıyor :)
Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Kayıtlı Üye
mamayı bir de kaşıkla vermeni öneririm.. meme reddi varsa biberonla ilgili olabilir.. yahut uygun biberon kullanmıyor olabilirsin..
Kayıtlı Üye
mamayı bir de kaşıkla vermeni öneririm.. meme reddi varsa biberonla ilgili olabilir.. yahut uygun biberon kullanmıyor olabilirsin..
Avent natural biberon kullanıyorum canım anne memesine benzediği için onu tercih ettik muhtemelen memeyi emince çok gelmediği için kızıyor o yüzden yapıyor bi biberonda mama veriyorm onu çekip hemen memeyi verince tutuyor emiyor baya sonra itince tekrar biberon tekrar meme o şekilde emzirmeye çalışıyorum hiç yoktan iyi ama dışarıda memeyi tutmak için çok direniyor
Kayıtlı Üye
Avent natural biberon kullanıyorum canım anne memesine benzediği için onu tercih ettik muhtemelen memeyi emince çok gelmediği için kızıyor o yüzden yapıyor bi biberonda mama veriyorm onu çekip hemen memeyi verince tutuyor emiyor baya sonra itince tekrar biberon tekrar meme o şekilde emzirmeye çalışıyorum hiç yoktan iyi ama dışarıda memeyi tutmak için çok direniyor
anladım canım ben de aynı biberonu aldım da yine de hastanede silikon kaşık önerdiler diye öyle verdim bir ay boyunca.. şimdi 2 kere falan biberon kullandık umarım sıkıntı olmaz :)
Kayıtlı Üye
anladım canım ben de aynı biberonu aldım da yine de hastanede silikon kaşık önerdiler diye öyle verdim bir ay boyunca.. şimdi 2 kere falan biberon kullandık umarım sıkıntı olmaz :)
Kaşık çok zor olur ya bizimki aranıyor ağzını sağa sola çeviriyor sürekli kaşıkla akıyor olmuyor
Bende aynı durumdayım 9 günlük bebeğim var emiyor ama doymuyor üstüne mama yiyor. İki gün hastanede kaldım emzirceksin dediler sezaryan oldugum için sütüm gelmedi ve bebeğim aç kaldı şekerli su verdik sarılık olmaması için üstüne mama aldık. Kendini toparladı şükür hala süt ve mama ile devam ediyoruz göğüs ucum olmadıgı için silikon göğüs ucu ile emiyoruz Allah yardımcımız olsun
❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Biberonun başlığı doğal ya da yavaş akış mı?
Yani emzik kaç numara?
Bemde sezeryan olmuştum sütüm olmadığı için kaşıkla mama verdim çok şükür sarılık olmadı ama hem emzrip hem mama verdim doymuyor diye aşırı beslemeden reflü oldu bebeğim,doktor bebekler emme içgüdüs ile doğar ne kadar versen emer demişti aklında bulunsun reflü olmasın beneğin dikket et ,üç aydır çekiyorum çok zpr birşey,soruna cevap olmadı ama bilgin olsun dedim.
Kayıtlı Üye
Bende aynı durumdayım 9 günlük bebeğim var emiyor ama doymuyor üstüne mama yiyor. İki gün hastanede kaldım emzirceksin dediler sezaryan oldugum için sütüm gelmedi ve bebeğim aç kaldı şekerli su verdik sarılık olmaması için üstüne mama aldık. Kendini toparladı şükür hala süt ve mama ile devam ediyoruz göğüs ucum olmadıgı için silikon göğüs ucu ile emiyoruz Allah yardımcımız olsun
Silikon göğüs ucunu bende denedim ama kendi memem gibi olmuyor beceremedim bıraktım sonra süt sağma makinası aldık sağa sağa uçları büyüdü ama kızım maalesef yinede aç kaldı şuanda mama veriyorum ama yinede vicdan azabı çekiyorum nasıl olcak bilmiyorum
Kayıtlı Üye
Biberonun başlığı doğal ya da yavaş akış mı?
Yani emzik kaç numara?
Doğal canm anne memesine benziyor iki minik deliği var kendi çekmeden akmıyor. Kaç numara bilmiyorum
Kayıtlı Üye
Bemde sezeryan olmuştum sütüm olmadığı için kaşıkla mama verdim çok şükür sarılık olmadı ama hem emzrip hem mama verdim doymuyor diye aşırı beslemeden reflü oldu bebeğim,doktor bebekler emme içgüdüs ile doğar ne kadar versen emer demişti aklında bulunsun reflü olmasın beneğin dikket et ,üç aydır çekiyorum çok zpr birşey,soruna cevap olmadı ama bilgin olsun dedim.
Reflü olduğunu nasıl anlarız peki? Benimkide hem emip hem mama istiyor mama vermediğim zaman bütün göğüslerim boşalmasına rağmen doymuyor ve ağlıyor mecburen mama vermek zorunda kalıyorm
Bende ilk zaman çok sıkıntı çektim göğüs ucunda hala da çekiyorum emmediği zaman sağıyorum aynen göğüs pompası aldık bizde ama mama takviyesi de yapıyorum bence vicdan azabı çekmemelisin cnm en azından mamayla takviye yapıp doyuruyorsun bu arada sütün gelmd durumu nasıl
Kayıtlı Üye
Doğal canm anne memesine benziyor iki minik deliği var kendi çekmeden akmıyor. Kaç numara bilmiyorum
emzik başlığının üzerinde yazar canım.. 1 delikli benimki 1 numara.. kaşıkla zor oluyor ama 1 aydan biraz fazla dayandık işte ama tabi biz her öğün yemiyorduk o yüzden çok bıkmadık kaşıkla vermekten.. allah kolaylık versin canım ne diyeyim.. iki gündür mamasız gece uyuyamaz olduk biz de :) her gün biraz daha değişiyor huyu anlayamıyorum :) ama gece uyuduğunda ertesi gün pamuk gibi ve keyifli oluyor.. o yüzden veriyoruz bakalım :) ama ödüm kopuyor bugün 3.kere biberonla yedi umarım bir şey olmaz
Kayıtlı Üye
emzik başlığının üzerinde yazar canım.. 1 delikli benimki 1 numara.. kaşıkla zor oluyor ama 1 aydan biraz fazla dayandık işte ama tabi biz her öğün yemiyorduk o yüzden çok bıkmadık kaşıkla vermekten.. allah kolaylık versin canım ne diyeyim.. iki gündür mamasız gece uyuyamaz olduk biz de :) her gün biraz daha değişiyor huyu anlayamıyorum :) ama gece uyuduğunda ertesi gün pamuk gibi ve keyifli oluyor.. o yüzden veriyoruz bakalım :) ama ödüm kopuyor bugün 3.kere biberonla yedi umarım bir şey olmaz
Bizimki şmdi mamanın üstüne keyif için meme emiyor oda çok az o yüzden üzülüyorum anne sütü çok önemli böyle yaparsa git gide bırakacak diye ödüm kopuyor
Kayıtlı Üye
Bende ilk zaman çok sıkıntı çektim göğüs ucunda hala da çekiyorum emmediği zaman sağıyorum aynen göğüs pompası aldık bizde ama mama takviyesi de yapıyorum bence vicdan azabı çekmemelisin cnm en azından mamayla takviye yapıp doyuruyorsun bu arada sütün gelmd durumu nasıl
Sütüm yiyip içersem oluyor ama yemezsem ve su çok içmezsem çok fazla olmuyor ve sanki bana sulu gbi geliyor ama bilmiyorum artık
Sütüm yiyip içersem oluyor ama yemezsem ve su çok içmezsem çok fazla olmuyor ve sanki bana sulu gbi geliyor ama bilmiyorum artık
üzme kendini nasip neyse o.oglum iki aylık su anda aynı sıkıntıları yasadık sonuç olarak sagıp biberona koyarak iciriyorum meme emmeyi 2 hafta önce tamamen bıraktı.biz de bu şeker düşmesi yüzünden yogun bakımda yattık bir günlükken orda bi bebek vardı yaklasık 3 haftadır yatıyormus yogun bakımda annesiyle konustuk biraz.bebek hicbir sekilde beslenmiyormus meme kasık kadeh biberon herseyi reddetmis serumla besliyorlar.o dur bu dur şükrediyorum en azından bir şekilde anne sütü alıyor mamayla da doyuyor.13 yaşında kızım var bir yudum anne sütü almadı cok şükür hicbir sorunu yok.sıkma canını
Kayıtlı Üye
üzme kendini nasip neyse o.oglum iki aylık su anda aynı sıkıntıları yasadık sonuç olarak sagıp biberona koyarak iciriyorum meme emmeyi 2 hafta önce tamamen bıraktı.biz de bu şeker düşmesi yüzünden yogun bakımda yattık bir günlükken orda bi bebek vardı yaklasık 3 haftadır yatıyormus yogun bakımda annesiyle konustuk biraz.bebek hicbir sekilde beslenmiyormus meme kasık kadeh biberon herseyi reddetmis serumla besliyorlar.o dur bu dur şükrediyorum en azından bir şekilde anne sütü alıyor mamayla da doyuyor.13 yaşında kızım var bir yudum anne sütü almadı cok şükür hicbir sorunu yok.sıkma canını
Bende anne sütü 2 ay emmişim eşim hiç emmemiş korkuyorum bize benzicek diye bizde çok şükür sağlıklıyız öyle bi prblem yok ama anne sütü daha vitaminli vd onun ihtiyacı olan vitaminleri veriyor ona en korktuğum şey buydu oda başıma geldi ama ne yapayım doymuyor mecbur kalıyorm mama vermeye bu sefer memeyi istemiyor bilmiyorum nasıl olacak biraz önce bile hala memeyi istemiyor ağlayıp itiyo kendini mamayo verince cok cok emiyo bitiriyo çok moralim bozuluyor inan
Canim memeyi redettigi zaman azcik sagip tadina bak sirtini ve ayaklarini usttugun zaman sut aci oluyor. Sıkı giyin hep.humana sut cayi ic. Gazsiz sutun olur icersen 3 ay gaz problemini atlatana kadar icebilirsn.