- 12 Şubat 2021
- 8.523
- 12.074
- 168
Yaramaz findiklar baska yontem varsa solesinler oyle yapalimAmuda kalkacam en sonundabugün besiginin içine eğilip emmesini sağladım bu tontik halimle ama bir iki çekti yine bıraktı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaramaz findiklar baska yontem varsa solesinler oyle yapalimAmuda kalkacam en sonundabugün besiginin içine eğilip emmesini sağladım bu tontik halimle ama bir iki çekti yine bıraktı
Aybi sorunla mucadele ediyorum. Sutum gittikce azaliyor..İşi gücü bırakmış sadece onunla ve daha doğrusu emmesi ile ilgileniyorumücretsiz izne ayrıldım ki hiç olmazsa anne sütünden faydalansın biraz daha ama böyle olması çok üzüyor ve yıpranıyorum
Maalesef bende ben gün içinde 1 kere emzirmeye şükrediyorumAybi sorunla mucadele ediyorum. Sutum gittikce azaliyor..
Peki sagdiginda sutun var mi? Ben artik sutum olmadigi icin emmedigini dusunmeye basladim.. ugrastikca sanki ters tepiyor.Maalesef bende ben gün içinde 1 kere emzirmeye şükrediyorumgeceleri eskiden emzirebiliyordum artık o da yok
Sütüm var ama nolacak bilmiyorum böyle örnek bu gece defalarca denedim memeye derin uykusunda bile almadı inan su aya dek bile zorla nasıl bırakmadım bende bilmiyorum ve çok üzgünüm,ilk çocuğum ve bu sıkıntıyı yaşamayı ummazdim. Sakın sütüm yok diye düşünüp bırakmaPeki sagdiginda sutun var mi? Ben artik sutum olmadigi icin emmedigini dusunmeye basladim.. ugrastikca sanki ters tepiyor.
Benimki ziplarken aliyor ziplayara gezerken.. ona da raziyim ama gunduz o kadar yoruluyorum ki gece oyle ziplayarak 3mzirmek aglamasi zor cok zorSütüm var ama nolacak bilmiyorum böyle örnek bu gece defalarca denedim memeye derin uykusunda bile almadı inan su aya dek bile zorla nasıl bırakmadım bende bilmiyorum ve çok üzgünüm,ilk çocuğum ve bu sıkıntıyı yaşamayı ummazdim. Sakın sütüm yok diye düşünüp bırakma
Merhabalar arkadaşlar, 3 ay 13 günlük bebeğim var son 1 aydır meme reddi ile uğraşıyorum . Bebeğimin kolikligi ile savaşırken meğer daha kötü olan meme reddi imiş , gerçekten psikolojim bozuldu çok üzülüyorum yani sadece uyku esnasında emzirmeye çalışıyorum acaba benim gibi olup bu konuda bu durumu yenen var mı ? Biberon kullanmıyorum . Yardımcı olup ,öneride bulunursanız çok sevinirim
Üzerinden çok zaman gećmiş ama ne yaptınız merak ettim.Bebeğiniz memeye geri döndü mü?Bende sizinle birebir aynı durumdayım ve çok üzülüyorum.Biberonla mama ve anne sütü veriyorum mecburen.Kafamda mutlaka emzirmeliyim düşüncesi vardı.Ama işler umduğum gibi gitmiyor.Ücretsiz izin alacaktım sırf bebeğime bakmak için artık o bile gereksiz geliyor.Başkası da biberonla besleyebilir nasıl olsa diye.Emzirmek çok istediğim bir şeydiSütüm var ama nolacak bilmiyorum böyle örnek bu gece defalarca denedim memeye derin uykusunda bile almadı inan su aya dek bile zorla nasıl bırakmadım bende bilmiyorum ve çok üzgünüm,ilk çocuğum ve bu sıkıntıyı yaşamayı ummazdim. Sakın sütüm yok diye düşünüp bırakma
Merhabalar,kızım buradaki canhıraş hallerimde olduğu üzere emmedi ilk 3 -4 ayi zorla tek tük vemreye calistim onda da başarılı olamadım her çözüm yolunu denedim ama olmadı memeye donduremedim formül mamayı da sevmedi ek gıdaya 4.5-5 aylıkken geçtim çünkü hem emziremedigimden hem de mamayı sevmediği için bunu yaptım o beni durumdan kurtardı şuan 3 yaş 2 aylık çok şükür çok sağlıklı bir çocuk,çok çaresiz idim o zamanlar hep yetersiz ve geri kalacağını düşündüm ama sanırım genetik ve kalbimin temizliği mıdır nedir hep yaşıtlarından ileri oldu boyu kgsu ve sağlık açısından bunu bilerek yazıyorum ilk gebeliğim anneligim ve acemiligim idi ,boşuna ücretsiz izni aldım bende baştan kendimi paydos ettirmistim .Üzerinden çok zaman gećmiş ama ne yaptınız merak ettim.Bebeğiniz memeye geri döndü mü?Bende sizinle birebir aynı durumdayım ve çok üzülüyorum.Biberonla mama ve anne sütü veriyorum mecburen.Kafamda mutlaka emzirmeliyim düşüncesi vardı.Ama işler umduğum gibi gitmiyor.Ücretsiz izin alacaktım sırf bebeğime bakmak için artık o bile gereksiz geliyor.Başkası da biberonla besleyebilir nasıl olsa diye.Emzirmek çok istediğim bir şeydi.Yemeden içmeden kesildim,uyuyamıyorum,depresyona girmek üzereyim nerdeyse.Stres olunca da bebeğim huzursuz ve hiç almıyor.Stresimi hissediyor.Kabullenmek çok zor bu durumu
![]()
Desteğiniz için teşekkürler.Bu benim ikinci bebeğim.İlk bebeğimde 3 aylıkken işe başladım mama/meme bir arada gidiyordum o da biberon kullanımı sonucu reddetti.Bu bebeğimi emzirmeyi çok istiyordum ilkini çok emziremediğim için.Ama bu bebeğimde kolik bebek olunca şaşkına uğradım.Sürekli ağlama krizlerine giriyordu bende aç ,doymuyor heralde deyip panikledim dayanamadım biberon ve emzik verdim ve sonuç yine red.Oysa ilk 2 ay anne sütüyle 2 kg aldı.Sütüm yarıyordu.Az emse bile kilo alıyordu.Biberonla çok az mama vermiştim.Bilemiyorum dönüş çok zor görünüyor.İyice bilinci açıldı artık.Aç bırakmama rağmen almadı.Durumu kabullendim artık.Sağıp veriyorum ama sütüm azaldı.Yine de bir umut deniyorum belki bir gün emmeye döner diye.Doğacak bebeğinizde biberon asla kullanamanızı tavsiye ederim.Emziği de ilk 3 ay kullanmasanız iyi olur.Bende emzikte redde sebep oldu.Ve stresi de bebekler hissediyor.Streste meme reddi yapıyor bence.Sağlıkla kucağınıza alın ve hiç emzirme sıkıntısı yaşamayın inşallahMerhabalar,kızım buradaki canhıraş hallerimde olduğu üzere emmedi ilk 3 -4 ayi zorla tek tük vemreye calistim onda da başarılı olamadım her çözüm yolunu denedim ama olmadı memeye donduremedim formül mamayı da sevmedi ek gıdaya 4.5-5 aylıkken geçtim çünkü hem emziremedigimden hem de mamayı sevmediği için bunu yaptım o beni durumdan kurtardı şuan 3 yaş 2 aylık çok şükür çok sağlıklı bir çocuk,çok çaresiz idim o zamanlar hep yetersiz ve geri kalacağını düşündüm ama sanırım genetik ve kalbimin temizliği mıdır nedir hep yaşıtlarından ileri oldu boyu kgsu ve sağlık açısından bunu bilerek yazıyorum ilk gebeliğim anneligim ve acemiligim idi ,boşuna ücretsiz izni aldım bende baştan kendimi paydos ettirmistim .
Şuan oğluma hamileyim inşallah bunda emme durumunda sorun yaşamam , demem su ki her yolu deneyin ancak olmadı diye de üzülmeyin . Benim sütüm hem coktu hem geliştiren cinsten idi ama emen olmadı , arkadaşımın kızı şuan 3.5 yaşında yeni anne memesini bıraktı napalim bizimki emmedi diye kendimizi boşuna üzmüşuz yapacak bişey yok siz pozitif olun her yolu deneyin olmadı diye de sakın korkuya kapılmayın Allah onları her şekilde koruyor
Bende sizin gibi iki bebeğimi biberon yüzünden red oluştu. Su biberonlar üzerinde meme reddinne neden olabilir yazsa keşke. Fakat 3. Bebeğim de birazda inat ettim biberon yerine kaşık biberonla besledim ve sadece emzirmeyi başardım..size de tavsiyem biberon yerine kaşık bibetonla verin ve göğüs ucuyla başlıkları var onunla emzirmeyi deneyin. Biberon gibi olduğundan alabilir. Bir süre sonrada yavaş yavaş uçsuz emzirirsiniz inşallah. Sütünüz olduğu sürece deneyin emzirdikce çoğalır. Sağım yapın. Sanki bebek emiyormus gibi inşallah artar.Desteğiniz için teşekkürler.Bu benim ikinci bebeğim.İlk bebeğimde 3 aylıkken işe başladım mama/meme bir arada gidiyordum o da biberon kullanımı sonucu reddetti.Bu bebeğimi emzirmeyi çok istiyordum ilkini çok emziremediğim için.Ama bu bebeğimde kolik bebek olunca şaşkına uğradım.Sürekli ağlama krizlerine giriyordu bende aç ,doymuyor heralde deyip panikledim dayanamadım biberon ve emzik verdim ve sonuç yine red.Oysa ilk 2 ay anne sütüyle 2 kg aldı.Sütüm yarıyordu.Az emse bile kilo alıyordu.Biberonla çok az mama vermiştim.Bilemiyorum dönüş çok zor görünüyor.İyice bilinci açıldı artık.Aç bırakmama rağmen almadı.Durumu kabullendim artık.Sağıp veriyorum ama sütüm azaldı.Yine de bir umut deniyorum belki bir gün emmeye döner diye.Doğacak bebeğinizde biberon asla kullanamanızı tavsiye ederim.Emziği de ilk 3 ay kullanmasanız iyi olur.Bende emzikte redde sebep oldu.Ve stresi de bebekler hissediyor.Streste meme reddi yapıyor bence.Sağlıkla kucağınıza alın ve hiç emzirme sıkıntısı yaşamayın inşallah![]()
Yaa sizinle aynı kaderi paylaşmışım.Ama ben kesinlikle 3.çocuk istemiyorum bu benim son emzirme şansımdı.Onu da kaybettim.Ve sütümde çok iyidi şarıl şarıl akıyordu.Sağıp dolaba koyunca üzerinde kalın kaymak tabakası oluşuyordu.Kıyafetlerim ilk 1 ay sırılsıklam olurdu sürekli süt akardı.En çokta ona üzülüyorum.Bu kadar güzel sütüm varken emzirmeyi beceremedim.Kendime kızıyorum.Silikon ucu deniycem pek beceremesemde.Belki biberon sanıp emer.Bebeğin 1 kere emmesi 10 kere sağım yapmaktan daha çok süt arttırıyor.Bebek emmeyince süt çekiliyor malesef.Bebegin ağzı değse bile süt artıyor Allah ne güzel yaratmış oysaki.Biz biberon ve emzik vererek bebeğin doğal emme refleksini bozuyoruz.Çok pişmanım ama iş işten geçti artıkBende sizin gibi iki bebeğimi biberon yüzünden red oluştu. Su biberonlar üzerinde meme reddinne neden olabilir yazsa keşke. Fakat 3. Bebeğim de birazda inat ettim biberon yerine kaşık biberonla besledim ve sadece emzirmeyi başardım..size de tavsiyem biberon yerine kaşık bibetonla verin ve göğüs ucuyla başlıkları var onunla emzirmeyi deneyin. Biberon gibi olduğundan alabilir. Bir süre sonrada yavaş yavaş uçsuz emzirirsiniz inşallah. Sütünüz olduğu sürece deneyin emzirdikce çoğalır. Sağım yapın. Sanki bebek emiyormus gibi inşallah artar.
Mesajlarınızı okudum ve yazmak istedim. Az çok neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Benim de bebeğim yeni doğduğunda emmede problem yaşadık aslında ilk doğduğu 2,3 gün emdi ama sonrasında ne olduysa yay gibi geriyordu kendini memeye gelince ağlıyordu çok uğraştım. 50 gün kadar sonra emmeye başladı ama hala mama destekli ilerliyoruz. Bu süreçte kilo kaybı oldu beslenemedi falan. Ben bu süreçte bulunduğum ilçedeki ilçe sağlığı merkezi(ya da toplum sağlığı merkezi) eğitim aldığım ebelerden yardım aldım. Şunu anladım ki annedeki stres direkt bebeğe geçiyor rahat olmak gerekliymiş bazı tavsiyelerde bulundular sağolsunlar. Biberon ve emzik kullanmamak gerekiyor süt de azalmasın diye sağım yapmak şart. Bir de el Hadi zikri var araştırabilirsiniz. Ayetel kürsi okuyun bebeğe ve size nazar olmuş olabilir. Bir de bana başkalarının yanında çocuk emzirme dendi nazar değdiği için. Bol bol dua edin Pes etmeyin. Neyin denk geldiği geleceği bilinmez deneyin derim. İnşallah en kısa sürede bebişiniz yeniden emmeye başlar ikiniz de sakinlersiniz.Yaa sizinle aynı kaderi paylaşmışım.Ama ben kesinlikle 3.çocuk istemiyorum bu benim son emzirme şansımdı.Onu da kaybettim.Ve sütümde çok iyidi şarıl şarıl akıyordu.Sağıp dolaba koyunca üzerinde kalın kaymak tabakası oluşuyordu.Kıyafetlerim ilk 1 ay sırılsıklam olurdu sürekli süt akardı.En çokta ona üzülüyorum.Bu kadar güzel sütüm varken emzirmeyi beceremedim.Kendime kızıyorum.Silikon ucu deniycem pek beceremesemde.Belki biberon sanıp emer.Bebeğin 1 kere emmesi 10 kere sağım yapmaktan daha çok süt arttırıyor.Bebek emmeyince süt çekiliyor malesef.Bebegin ağzı değse bile süt artıyor Allah ne güzel yaratmış oysaki.Biz biberon ve emzik vererek bebeğin doğal emme refleksini bozuyoruz.Çok pişmanım ama iş işten geçti artık![]()
Benim de 4 aylıkken başlamıştı. Karanlık Bi yerde emzirmeye çalıştım. Ayakta emzirmeye çalıştım. Olmadı. Uykuluyken emiyordu Bi tek. Bi de doğru mu bilmiyorum ama 4 5 saat emzirmedim acıksın diye sonra güzel emmişti.geçiyor ama sabır gerekiyor biraz . sık sık teklif edin ama istemezse çok zorlamayın iyice soğur memedenMerhabalar arkadaşlar, 3 ay 13 günlük bebeğim var son 1 aydır meme reddi ile uğraşıyorum . Bebeğimin kolikligi ile savaşırken meğer daha kötü olan meme reddi imiş , gerçekten psikolojim bozuldu çok üzülüyorum yani sadece uyku esnasında emzirmeye çalışıyorum acaba benim gibi olup bu konuda bu durumu yenen var mı ? Biberon kullanmıyorum . Yardımcı olup ,öneride bulunursanız çok sevinirim