Ben 3 ayrı Dr görüşmesi yapan biri olarak kendimce vardığım sonucu izah edeyim
Görüştüğüm 1. Dr, Ankara'da çok ünlü bir Prof idi. Hocam ne öneriyorsunuz dediğimde, bana protez katoloğunu gösterip, ne isterseniz onu takarım. Damla dersen damla, yuvarlak dersen yuvarlak. Yalnız damla 600 lira daha pahalı Dedi. Yani ben ne dersem oymuş..... Plan olarak ne öneriyorsunuz, diye sorduğumda, kasaltı uygun Dedi. Ve şunu ekledi " geçen hafta 19 yaşındaki Bi genç kıza kasüstü yaptım, ailesi kası kesilmesin Dedi, sen gibi sıfır dokuluydu, hiç hoş olmadı, ama kendileri istedi, ben de yaptım, çirkin oldu ama kendileri istedi napiiim!!?!? Dedi.
Yani bu değerli hoca, herşeyi hastasına bırakıyordu.....
Görüştüğüm 2. Dr ( ondA karar kıldım ), damla mı yuvarlak mı diye sorduğumda, " ona ameliyatta karar vericem, kasın yuvarlak protezi bastırıp damla görüntüsü verecek mukavemet ve kalınlıktaysa damla takmak çok gereksiz, yuvarlak tercih ederim. Ama baktım zayıf ve güçsüz o vakit damla takmak Zorundayım, Dedi. Peki hocam istediğim boyut olur mu? Dediğimde, senin vücudun matematiksel olarak neye elveriyorsa o olur!!!! Meme uçların çok yanlarda, yani göğüs kafesin oval, bu da protez boyutunu sınırlar. Diyelim geniş tabanlı bir protez taktık, meme ucunu tam ortalayıp yerleştirdik, o Zaman birleşik bir çatalın olur ama çıplakken memelerin şaşı gibi durur, çünkü uçlar yine yanlarda kalır, Dedi. ..... Ve daha birsürü açıklama.... Peki ben olsun razıyım çirkin görüntüye Kocaman yapın dersem yapar mısınız, diye sorduğumda , başka Dr larla görüşmemizi tavsiye ederim Dedi. Son cümlesi de şuydu" boyutu belirleyen 3 şey var:1-matematiksel ölçümler/bireysel farklılıklar, 2- hastanın istediği boyut, 3- ameliyattaki deneme
yani sadece Hastanın ne istediği yeterli değil gibi