Meme protezi ve kapsül oluşumu

• Konu Sahibi Konu Sahibi senihatoran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

senihatoran

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar; buradaki yazılarımdan belki bilirsiniz 3,5 ay önce ameliyat oldum, meme protezi koydurdum. Şu anda herşey güzel Allah'a şükür Ancak 3. ay kontrolümü yaptırmak için doktoruma uğradığımda bekleme odasında bir bayan ile karşılaştım. Başka bi doktora 2 sene önce ameliyat olmuş sağ memesinde 7 kez kapsül oluşmuş, doktoru narkoz vererek parçalamış kapsülü. Aylin hanım ile mailleşmişler, muayeneye gelmiş. Ama maillerinde söylediğine göre protezlerini değiştirecekmiş, yani tekrar ameliyat olacak, bunca zamandır çektiği ağrı, acı da cabası. Walla çok korktum, deli gibi masaj yapmaktan haloldum. Aranızda kapsül gelişimi olan var mı? Ya da masaj önerileriniz nasıl? Bana doktorum her sabah duş alırken beş dakika hareket verdi, sizin durum ne????kafamçokkarıştı

Bu kapsul olusumu nasıl bısey.bende 20 gun once amelıyat oldum.Benımde sag gogusumde dıgerıne gore degısık bır agrı,sertlık ve lıkırdama gıbı bısey var tarıf edemedıgım.Doktora kontrole gıttıgımde bısey yok dedı ama cok kısa bır baktı sadece benım elıme gelen sertlıgı farkettıgını bıle sanmıyorum yanı bıraz gecıstırdı benı onun ıcın hala bıraz korku ıcındeyım gecıcekmı acaba dıye.Bırde bu kapsul olusumu ne zamana kaadr oluyokı.sen 3.5 ay once olmusun amelıyatı hala rısk varmı.Bırde senın yumusama durumun nedır ne zaman bı sekle gırıyor ve yumusuyolar bu gogusler cnm.Bıraz bılgı verırsen sevınırım.

Getirmeyi aklınıza ööle kötü şeyler yaaa .Benim 1 seneyi geçti Masajlarınızı aksatmayın bence bişiii olmaz

Masaj ne yaa, ben 1 kere bile yapmadım. Benim dr. mu mükemmel yoksa ben samsalak dünyadan mı bihaberim bilmiyorum:)) Yumuşaklar hep baştanberi, simetrikler, hareketliler, kasüstüler, yuvarlaklar, taşgibiler (sert diil, seksi demek istedim:)) Ne biliym, masaj yapsam mı ki, sonra geç mi olur acaba, ya da zaten geç olmuş mudur, 5 ay oldu da:))) Yada dağınık bırakayım, herşey olacağına varır, değiştirmem gerekirse de valla bu sefer enaz 375 yaptırırım:))) Biz kadınlar memnun olmayız, yokyok:)))

Sevgili desireist memnun olmana çok sevindim canım memelerinden , ama ben foruma sürekli takılıyorum ve doktor öneri kısmında bir iki arkadaş var doktor yanlış protez koymuş, sonrasında kapsül gelişmiş falan diye yazanlar. Onlar aslında keşke bu foruma yazsalar da biz de öğrensek. Benim de bir yılı geçti ve problemim yok Allah'a şükür. Ama bu işi internetten araştırken de doktorumla konuşurken de duyduğum bişey bu kapsül. Hollywood ünlülerinin bile boy boy kapsüllü meme resmi var (Tori Spelling mesela), biz kabul etmek istemesekte var bu meret. O yüzden şahsen ben doktorumun önerilerine uyuyorum canım. ıki kez hareket ettirmekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Slm cnm sen yazali baya olmus ama ayni sorun bendede war dedgn gibi sag goğusumn icinde likirdama yurudkce oluyo bide sislik we sertlik bu kapsullenme belirtisimi ben amlyt olali 11gun oluyo.ins ek bi ameliyata kalmadan sorun hallolmustur??

kapsül oluşumu tam olarak nasıl birşey ne zararı var yani, ameliyatıma çok az kaldı korkuyorum bunları duyunca

Slm cnm sen yazali baya olmus ama ayni sorun bendede war dedgn gibi sag goğusumn icinde likirdama yurudkce oluyo bide sislik we sertlik bu kapsullenme belirtisimi ben amlyt olali 11gun oluyo.ins ek bi ameliyata kalmadan sorun hallolmustur??

Canım,öncelikle şunu söyliyimki bahsettigin gögüs içindeki lıkırdama dedigin şey gögüsteki kapsül belirtisi degil.Ameliyat olan herkeste bu sorun olabiliyor,normal.Kapsül ameliyattan sonra birkaç ay sonra kendini göstermeye başlayabilir.11.Günde belli olmaz...Şu an senin gögsündeki şişlik ve sertlikte ameliyatının yeni olmasından kaynaklanıyor canım.Kapsül gögüste şekil bozuklugu yapar.Masaj yaptıgınızda içerde bir bölgede sertlik hissedersiniz.Yattıgınız zaman gerginlik yapar va agrı yapar.Senin endişe etmen için çok erken,içini ferah tut

o lıkırdamayı yanımızdakiler duyar mı peki? :26:

o lıkırdamayı yanımızdakiler duyar mı peki? :26:

Canım gögsümden gelen o lıkırdama sesini ben ameliyattan bir,iki hafta sonra yaşadım.Kolumu kıpırdatınca içerden lıkır lıkır baloncuk,su sesine benzer bir ses geliyordu.Hani sanki içerde biryerlerde hava birikmiş,içinde su var onun sesi geliyor gibiydi.Çogu arkadaşımız yaşamış bu durumu.Belkide herkes yaşamıştır ama kimisi farketmiş,kimisi fark edememiştir.Ben bunu fark edince yanımda,aynı odada arkadaşım vardı.Sesi duyuyormusun dedim.Hiçbirşey duymadıgını söyledi.Yanına gittim ve yanında yaptım.Bana bir bakışı vardıki aman allahım Resmen korktu kız.Sesi oda duyuyordu.Bu durum hoşuma gitmişti,sürekli yapmaya başlamıştım Fakat tabi böyle devam etmedi,sonra ses filan gitti,eglencede yarım kaldı Çok önemsenecek bir durum degil.İçerdeki ödemlerden ve protezin açılan cebe tam olarak oturmamasından kaynaklanan bir durummuş,tamamen geçici yani

tamam, geçicidir de, ne kadar sürer. ya biri derse, bu ses ne diye

haha:) yok bebişim illa olacak diye bir şey yok bazen olabiliyor işte içeride hava kalınca o da çabucak geçiyor zaten :)

iyi madem.
ya, bugün pijama sordum, boydan düğmeli. gerçi aldım bir takım, lazım olur diye bir tane daha almak istiyorum. bu kadın da " ameliyat için mi boydan düğmeli istiyorsunuz" demez mi!
yahu, havlu elbezi alırım, nerde kullanacaksınız diye sorarlar. tezhayı silicem, sakıncası yoksa, izniniz varsa
mendil alırım, ne yapacaksınız derler. ne oluyor bu insanlara. belki ben pijamayı hediye alıyorum. olamaz mı!

tamam, geçicidir de, ne kadar sürer. ya biri derse, bu ses ne diye

Canımmm,panik yapma.Ameliyattan bir iki hafta sonra olabiliyor o ses ve bir iki gün oldu.Her daim kolunu hareket ettirincede çıkmıyor zaten..Yanındakilerin duyabilmesi için tan yanında yapman ve ortamın sessiz olması lazım.Öyle çok ses çıkaran bir durum degil yani Ödemden dolayı kaynaklanıyor bu durum...

oy yavrum benim yaa, sana denk gelmiş bunlar çok mu belli ediyorsun yoksa memişlerin heyecanını yavruş? satıcı kıza sizene ben düğmeli pijama seviyorum deseydin :)

ayy yaprak sen çok yaşa emi :) amma güldüm burda,

şekerim bu işler böyledir, ne kadar heyecan yaparsan kimseye söylemiyim dersen o kadar böyle tesadüfler olur hayatında :))

en kötü dediğin gibi hediye alıyorum dersin :)

Cok tesekkurler cnm her soruma cevap weriyosun ameliyat oldgmdan beri inan unutmucam :) Suan icin sekilde bozukluk yok dedigin gibi sanirim erken kapsul belirtisi icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…