• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme protez ameliyat günlüğüm

mayisbunaltisi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2021
26
5
1
29
Merhabalar, uzun süredir düşündüğüm ameliyatı sonunda 05.05.2021 tarihinde oldum. Ameliyattan bir gün önce nasıl vazgeçebileceğimi düşünmeye başladım çünkü bu fikre hazır değildim. Ağrı acı vs çok beni ilgilendirmiyordu ancak kendimiz bozmak düşüncesi aklımı kurcalıyordu. Meme dokum çok az ve meme altında. üst kısımda doku yoktu. Ve birisi neredeyse yoka yakın, diğerinde de çok az miktar doku vardı. 45 kiloyum ve omuzlarım çok dar. Büyük olsa çok yapay durabilir ve meme dokum da çok olmadığı için belli olabilirdi. Bu nedenle benim bedenime göre en uygun ve doğal ve büyük olmayan boyutu seçmek istedik. Doktorumun da yardımı ile orta üstü (plus diye geçiyor sanırım) projeksiyon uygulanmasına karar verdik. CC ise meme çapına göre zaten kendisini belli edecekti. Benim çapım neredeyse en düşük çaptı. Sanırım 9.5 veya 10 cm.
Ameliyattan çıktıktan sonra narkozun etkisinde hep uyku halindeydim ancak ağrım aşırı değildi. O gün akşam da taburcu edildim gece kalmadım. Antibiyotik ve günde 3 kez ağrı kesici içiyordum. İlk 2 gün tek başıma yatıp kalkmakta zorlandım. Kolumu az hareket ettirebiliyordum ancak bastırmalı çekmeli işleri yapamıyordum. Ve asıl zor olan sırt üstü yatmak zorunda olmak. Sırt ağrısı yapıyor epey. Ben 3.günden sonra ağrı kesiciyi azalttım. 5.günden sonra hiç içmedim. Doktorum kas gevşetici de yazmıştı onu hiç kullanmadım mideme iyi gelmediğini bildiğim için. 4.gün oturur vaziyette bilgisayar başında 2 3 saat çalıştım. 4.günden sonra tek başıma tutunarak yatıp kalkmaya başladım. Gece yine sırt ağrım oluyordu ancak gece kalkıp biraz yürüyüp masaj yaptırıyordum.
Benim üst kısımda doku olmadığı için karnımdan çok az yağ dokusu alınıp doğal görünüm sağlamak adına enjekte edildi. Onun için karnımda da yağ alımından kaynaklanan ağrılar oldu morardı biraz ödem oldu.
Bugün ameliyattan sonraki 7. günüm uzun süre bilgisayar başında çalışabiliyorum. Küçük yeğenimi kucağıma almıyorum ancak zorlasam alabilecek durumdayım. Dün bantlar değiştirildi, kontrolüm vardı. herhangi bir problem yok.
Benim durumumda olanlara yardımcı olabilmek için bu başlığı açmaya karar verdim. Deneyimlerimizi paylaşalım.

Geçmiş olsun inşallah bundan sonra hep olumlu ilerler. kaç cc koyuldu ve hangi model acaba
Benimkisi gerçekten küçük 205 cc her ikisine de. Ancak karından alınan yağlarla eşitlemek için ve üst kısmı dolgunlaştırmak için enjekteler yapıldı. Yuvarlak Motiva. Çok teşekkür ederim.

Hangi doktora oldunuz acaba? Siz benim için çok iyi bir örneksiniz, ben de zayıfım ve omuzlarım dar. Bir de fiyat bilgisi paylaşır mısınız?

Buna rağmen güzel atlatmışsınız en zor 5 günü sanırım çok ağrıyo diyolar öyle olmadımı sizde dayanamayacağınız kadar yani?
hayır hayır hiç dayanılmayacak ağrı olmadı. Göğüs kısmından ziyade zaten sırt üstü yatmaktan sırt ağrısı bence daha zordu. Ve 3 4 gün bir yerlere uzanamama, eğilememe vs onlar zordu. Ben dün mesela 8 kg yeğenimi 1 kez kaldırdım, acı hissetmedim ancak annem kızdı dikişlere zarar verir diye.
Ama bu benim ameliyatımın çok gergin olmamasından da kaynaklanıyor olabilir. Size şöyle söyleyeyim, vücudumda meme dokum gelişseydi ve normal bir memem olsaydı nasıl olacaksa öyle bir boyutta.

Geçmiş olsun şimdiden, siz kaç cc hangi marka taktırıyorsunuz?
Benim boyum uzun birazda yapılıyım o yüzden biraz büyük istiyorum 400 üstü ama tabiki vücudum o kadar kabul edecek mi oda önemli kas altı mentor yada polytech kullanıyor doktorum bütüm markalar varmıs ama siz ne önerirsiniz marka olarak

Benim boyum uzun birazda yapılıyım o yüzden biraz büyük istiyorum 400 üstü ama tabiki vücudum o kadar kabul edecek mi oda önemli kas altı mentor yada polytech kullanıyor doktorum bütüm markalar varmıs ama siz ne önerirsiniz marka olarak
Meme çapınıza ve omuz genişliğinize göre 400 cc uygunsa doktorunuz takar ancak zorlayacağını düşünürse daha aşağılara yönlenebilir. Özellikle öne eğildiğiniz zaman önde büyük bir yük taşıyormuş gibi germe yapmaması önemli diye düşünüyorum. Benimki bile küçük olmasına rağmen öne eğildiğimde sanki göğüs kafesimle meme arasında boşluk oluşuyor hissi oluyor. İlerleyen zamanlarda geçebilir tabi.
Mentor en bilindik marka benim doktorum da mentor ya da motiva kullanıyordu. Bende motiva kullanmış, forumda yazanları okuduğuma göre motiva daha meme kıvamına yakınmış. Tabi bunu her ikisini de denemiş birisi daha iyi yorumlayabilir.

Meme çapınıza ve omuz genişliğinize göre 400 cc uygunsa doktorunuz takar ancak zorlayacağını düşünürse daha aşağılara yönlenebilir. Özellikle öne eğildiğiniz zaman önde büyük bir yük taşıyormuş gibi germe yapmaması önemli diye düşünüyorum. Benimki bile küçük olmasına rağmen öne eğildiğimde sanki göğüs kafesimle meme arasında boşluk oluşuyor hissi oluyor. İlerleyen zamanlarda geçebilir tabi.
Mentor en bilindik marka benim doktorum da mentor ya da motiva kullanıyordu. Bende motiva kullanmış, forumda yazanları okuduğuma göre motiva daha meme kıvamına yakınmış. Tabi bunu her ikisini de denemiş birisi daha iyi yorumlayabilir.
350 cc önerdi ama 400 e daha tam konusamadık haftaya plan yapıcaz cok korkuyorum ben ama cesaretim hiç yok 😢🥺

350 cc önerdi ama 400 e daha tam konusamadık haftaya plan yapıcaz cok korkuyorum ben ama cesaretim hiç yok 😢🥺
Valla inanın ben de yıllardır düşünüyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum en çok da doğallığı bozma düşüncesiyle yüzleşemiyordum. Ancak açıkçası bende mevcut olmayan bir şey vardı ve onun yerine konulmasını istememden doğal bir şey yok diye düşündüm. Ameliyat ağrı sızı vs. de gözümde çok büyümedi açıkçası, ağrı eşiğim biraz yüksektir ve bir şeyi göze alınca insan bir şekilde yapıyor.

Valla inanın ben de yıllardır düşünüyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum en çok da doğallığı bozma düşüncesiyle yüzleşemiyordum. Ancak açıkçası bende mevcut olmayan bir şey vardı ve onun yerine konulmasını istememden doğal bir şey yok diye düşündüm. Ameliyat ağrı sızı vs. de gözümde çok büyümedi açıkçası, ağrı eşiğim biraz yüksektir ve bir şeyi göze alınca insan bir şekilde yapıyor.
Bende işte doğallığı bozma vücudun dengesiyle oynama yönünden korkuyorum daha evli falanda degilim ilerisi icin emzirme olduktan sonra falan nasıl olur onu düsünüyorum yada vücudum kabul edecek mi tamamen işte biraz risk bunlarda hayırlısı olsun ama biraz ben ameliyat ortamındanda korkuyorum ama 😂🥺

Bende işte doğallığı bozma vücudun dengesiyle oynama yönünden korkuyorum daha evli falanda degilim ilerisi icin emzirme olduktan sonra falan nasıl olur onu düsünüyorum yada vücudum kabul edecek mi tamamen işte biraz risk bunlarda hayırlısı olsun ama biraz ben ameliyat ortamındanda korkuyorum ama 😂🥺
Evet o vücudun dengesi ile oynama kısmı maalesef bir gerçek. yani açıkçası ben biraz daha ele gelen bir meme dokum olsaydı eğer düşünmezdim ama a kap bile doldurmuyordum. Sütyene dokununca içinin boş olduğu çok rahat belli oluyordu. O yüzden psikolojimi de etkiliyordu. Ben de bekarım ve umarım evlenince süt verme noktasında sorun yaşamayız. Kendimle biraz barışık olsaydım keşke :))

Evet o vücudun dengesi ile oynama kısmı maalesef bir gerçek. yani açıkçası ben biraz daha ele gelen bir meme dokum olsaydı eğer düşünmezdim ama a kap bile doldurmuyordum. Sütyene dokununca içinin boş olduğu çok rahat belli oluyordu. O yüzden psikolojimi de etkiliyordu. Ben de bekarım ve umarım evlenince süt verme noktasında sorun yaşamayız. Kendimle biraz barışık olsaydım keşke :))
Kaç yaşındasınız acaba? Ben 25 e girdim evleneceğim ama bi kaç ay sonra sanırım Ameliyattan sonra 1 sene cocuk yapamıyormuşuz öyle söylemişti bi doktor bana

Back