meme küçültme operasyonundan sonra

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
merhabalar,
gögüs ölçüm gittikce büyüyor ve artık sırt omuz ağrılarım dayanılmaz olmaya baaşladı.
9 ay önce doğum yaptım, hamilelik ve doğum öncesinde gögüslerim çok fazla büyük değildi.
hamileliğimin son ayında ve daha sonrasında dahada çok büyüdü. kiloda aldım ve bebeğim hiç ememedi diyebilirim.
ameliyat olmayı düşünüyorum ve bazı korkularım var size bir kaç soru sormak istiyorum.

amileyat sonrasında ne zamn ayağa kalkabilirim ve günlük işlerimi yaapmaya ne zamn başlarım.?

bebeğim küçük olduğu için onu kucaga almakta sıkıntı yaşarmıyım ve ne zamna kadar ağır kaldırmamalıyım.?

15 gün sonra işe dönmemde bir sakınca varmı?
ikinci hamileliğimde yine gögüsler büyür ve ameliyat olmak zorunda kalır mıyım?

MErhabalar
Doktor olmasamda yasayan bırı olarak yazmak ıstedım :)
BEnde 2007de amelıyat oldum 19/20 yaslarındaydım ve sıgorta karsıladı cunku o kadar buyuktukı ınanamazsınız :)
Ama şukur cok guzel bır operasyon gecırdım ve atlattım
Gelelım suankı duruma
amelıyattakı kılomdan yaklasık 15 kg ustundeyım ve sımdı dıyetlerle doktor kontrolunde zayıflıyorum Sonuc goguslerım sımdıden hafıf deformeler basladı ve evlıyım 3 yıllık bu sene bır cocuk dusunuyoruz. VE cocukdan sonra tekrar amelıyatyolu gozukuyor
Yaklasık 3 4 hafta agırlık kaldıramazsınız aslında bu kısının agrı esıgınede baglı ama sonucta ortalama bu surec yasanır hep 3 hafta kadar sureklı sırt ustu uyursunuz
Yuzustu uyumaya hasret olunuyor
BEnce ıkıncı cocugunuzu dogurun guzel bır ıdeal kılonuza gelın ve ondan sonrada amelıyatınızı olunkı en saglıklısı olmus olsun.
Ama herseyden ote
degdımı dersenız
onca agrıya sızıya amelıyatıma ragmen kesınlıkle ıyıkı yaptırmısım dedıgım bır amelıyat

Hekimden sorma çekenden sor demişler :) seda__ cevap vermiş.. Lakin meme küçültme veya dikleştirme ameliyatı oldukça ağrısız ve hasta için nekahat dönemi rahat geçen bir operasyondur. En azından ben hastalarımda ağrı sızı şikayetine hemen hemen hiç rastlamadım.. 15 gün sonra rahatlıkla işinize dönebilirsiniz. İlk 1-2 hafta bebeğinizi kaldırırken zorluk çekebilirsiniz. 2. hamileliğinizde göğüslerinizin deforme olasılığı ameliyat olmamış haline göre yine de var. O yüzden tüm doğum , kilo alıp verme işlerinizi bitirdikten sonra bu ameliyatı düşünmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…