Merhaba. Dikleştirme konusunda tecrübesi olanlar mutlaka yazacaktır, ben skolyoza değinmek istedim. Skolyoz meme büyüklüğü ile alakalı bir durum değil, daha doğrusu meme büyüklüğünün skoloyozun ortaya çıkmasına sebep olduğu bilgisini daha önce hiç duymadım. Skolyozunuz olduğu için meme boyutunuz size ekstra zorluk yaşatıyor olabilir ama. Yaşınız henüz genç, eğer daha önce bu konu ile ilgili doktora gitmediyseniz, gitmenizi ve mutlaka bir fizyoterapist eşliğinde egzersizlere başlamanızı öneririm. Hafif dereceli bir skolyozsa egzersizler ilerlemesine engel olur ve hatta normal omurga şekline geri dönüşü sağlayabilir, ileri derecede ise yine daha fazla ilerlemesine engel olur ve hafif seviyelere çekebilir. İleri yaşlar için buna kifoz yani kamburluk da eşlik ederse geri dönüşü daha zor olabiliyor. Bir de mutlaka doktorunuza danışarak, fizyoterapistlerin olduğu pilates programına başlayabilirsiniz. Mutlaka fizyoterapist ile ama, altını çizerim. Bir de çok çeşitli skolyoz tedavileri türemeye başladı, ilgilenirseniz özelden konuşabiliriz. Ben meme dikleştirme odağını dağıtmayayım:) Şimdiden geçmiş olsun.