Meme İmplantı Sonrası Günlük Hayat

citircerez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2022
303
577
Merhabalar,
İmplant takıldıktan ne kadar sonra günlük hayatınıza dönüş sağladığınızı merak ediyorum. İşe/okula kaç gün sonra gittiniz, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı ne zaman kendiniz karşılamaya başladınız? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ertesi gün tuvalet işlerini yardımsız yapabildim. 3. Gece tek başıma yatıp kalkmaya başlayabildim..4. Gün kontrole gittim doktor artık duş alabilirsin bebek şampuanıyla fazla banyoda kalmadan göğüslere hiç ellemeden dedi doktor,o gün cesaret edemedim 5. Gün duşa girdim ama annem yıkadı ☺️çalışmıyorum ama okulda staj görüyorum iki hafta sonra staja gidebildim 1 saat araba kullanarak.

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 🤍
Ertesi gün tuvalet işlerini yardımsız yapabildim. 3. Gece tek başıma yatıp kalkmaya başlayabildim..4. Gün kontrole gittim doktor artık duş alabilirsin bebek şampuanıyla fazla banyoda kalmadan göğüslere hiç ellemeden dedi doktor,o gün cesaret edemedim 5. Gün duşa girdim ama annem yıkadı ☺️çalışmıyorum ama okulda staj görüyorum iki hafta sonra staja gidebildim 1 saat araba kullanarak.

İlk günden itibaren kendim WC ye gidiyordum. 6.gün banyo yaptım kendi başına. 4.gün yatakta yastığımı vs düzeltip yatış şeklini ayarlayabildim 5.gün yataktan kendim kalkabildim. Bugün 9.gün dün bugün kısa süreli yan yatabildim. İlk 3 gün kollarım güçsüzdü baya biraz yorulsam kollarım uyuşuyordu sonrasında rahatladı. 4.günden beri ev toparlama çamaşır katlama gibi basit şeyleri yapmaya başladım. Ufakta olsa ağır şeyleri 3 kg kadar tahminen kaldırabiliyorum. Şuan tek sıkıntım baskı hissi ve çok hareket edince protezden gelen çalkalanma sesi. Kendimi çok yormadığım sürece her şeyi yapabiliyorum.

Teşekkür ederim paylaştığınız için. 💗
Çabuk toparlanmışsınız sevindim sizin adınıza. Benim okulum var o yüzden kaç gün sonra derslere devam edebilirim onu düşünüyorum. 🙄

Merhaba, benım ıcınde sanırım ılk 3 4 gun zordu. Yatıp kalkarken zorlandım. Ama cozum buldum yastıkları cogaltarak dik konumda yattım(ki hala öyle yatıorm :) ama sanırım bu bana ozel bisey hala korkuorm oyuzden. 16. Gunum bugun. Her ısımı kendım yapıorm 1 haftadan sonra basladım yanı yavas yavas. 7. gun araba kullanarak kendım kontrole gittim. 3. Gun saclarımı yıkayamadan dus alabildim. Suan o baskı hissi falan yok sadece hafiften dıkıs sızlaması var, korse Cok sıkıo sanırım ondan. Yanı en fazla 15 gunde normale dönülebilir. Biraz bunyeyle alakalı kimisi 3. Gunde eglencelere gidiyo:)

Merhaba. Ben ilk gün tuvalet ihtiyacımı karşılayamadım. İkinci gun kendım yapabildim. Yatıp kalkma konusunda cok zorlandım. İlk birkac gün kendım oturdugum yerden bile kalkamıyordum. Boyumdan tutup havaya kaldırıyorlardı beni.yatarkende biri boynumdan sırtımdan tutup yatırıp kaldırdı.yatmak dediğimde altı yedi yastıkla hafif kaykılarak oturur pozisyonda uyumak. 20 gün böyle uyudum. 21. Gün üç yastıga indirdim. Bir ay dolunca sırtustu ve yan yatabildim ama hala uzun süre hareketsiz kalınca baskı hissiyle kalkıyorum. Gündelik işlerde iş yapabiliyorsunuz ama güç cok az yoruluyorsunuz hemen. Gündelik hayata iş yapmaya en az iki haftalık zaman gerekli diye düşünüyorum. Ben ikinci gün duş aldım. Doktorum önerdi. Oturarak kafamı öne egerek birinin yardımıyla sacımı yıkadım. Vucudumu kendım hallettim. Duş cok iyi geliyor agrıları cıddi ölcüde azaltıyor. Ben 10. gün kontolume arabayla gittim. Ama vitesi itmemle birlikte sağ gögsümde derin bir acı duydum. O acı bi hafta kadar kaldı. Nefes bile alırken acıyordu. Yani iş yapabilirsiniz, normal hayata dönersiniz ama yaptıgınız yanlıs bir hareket iyileşme sürenizi uzatıyor maalesef. Ne kadar uzun dinlenme ,o kadar iyi iyileşme..

Ç
Yemek 6.günde yapabilirsiniz. Süpürge zor biraz daha zaman ister toz da uzanmadan alabilirsiniz
Evde 2 çocuk olunca sürekli batıyor. Eşim yardım ederim diyor ama pek güvenemiyorum😁bu güne evi temizlediğini görmedim. Aklım sürekli bunlarda, evi kim toplayacak, kim çekip çevirecek 🤣 ameliyat sonrası ağrıya kendimi çok hazırladım, onu kabullendim. Bir de ben 2 ameliyat birden olacağım, ağrıyı geçip dert ettiklerime bakın😅

Ç

Evde 2 çocuk olunca sürekli batıyor. Eşim yardım ederim diyor ama pek güvenemiyorum😁bu güne evi temizlediğini görmedim. Aklım sürekli bunlarda, evi kim toplayacak, kim çekip çevirecek 🤣 ameliyat sonrası ağrıya kendimi çok hazırladım, onu kabullendim. Bir de ben 2 ameliyat birden olacağım, ağrıyı geçip dert ettiklerime bakın😅
Aynı dert bendede vardı, evde 2 cocuk bırı 4 yasında bırı 12 ve erkekler:) eşim sagolsun 3 gun kadar yalan yanlıs yardım ettı:) sonra ev hep gozume batttıdaaa battı. Soyleye Soyleye anca dagınıklıgı toplatabıldım, oyuzden de bı an once ayaklanmammlazım dedım 1 haftada kendım ufak tefek yapmaya basladım. Yardım edecek bırı yojsa zor oluo tabı ama en fazla 15 20 gun batarsa batsın demekten baska care yok. Saglık daha onemli duzeldıgımız zaman bol bol temızlerız nasıl olsa

Merhabalar,
İmplant takıldıktan ne kadar sonra günlük hayatınıza dönüş sağladığınızı merak ediyorum. İşe/okula kaç gün sonra gittiniz, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı ne zaman kendiniz karşılamaya başladınız? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Ben asagıdaki yorumlar gibi olumlu seyler yazamayacagım sanırım. Dual plan oldu amelıyatım. 6. Gun kendı basıma yatakta kalkabıldım. O da canım yanarak. 7.gunu dısarı cıkabıldım. Ve ufak tefek ev temızlıgı yaptım. Etrafı toparladım bulasık yıkadım ama tencere gıbı buyuk agır esylara bısey yapmadım cunku gücüm yoktu. Agır işte calısıyorum 2. Hafta işe basladım ilk gun zorlandım eve dondum 1 hafta daha rapor aldım cunku ayakta durunca sırtım cok agrıyordu. Nazlı bır insan degılım ama özellikle ilk 5 gun cok kotuydu

Duşumu sanırım 2.gun izin vermıstı amaven kardesimden yardım alarak duş aldım cunku kaslarımdaki acıdan dolayı saclarımı yıkayamıyordum. Muslugu bıle ben acamıyordum. Ayy size yazarlen acılarım aklıma geldi😂 ama acılarınız gidince o memelere bakıp keske önceden ameliyat olsaydım dıyorsunuz

Ç

Bilmem eşiniz için bir şey diyemem 😅 ama siz yapamayınca mecbur yapar bence. Başka bir arkadaşım da derdi eşimin hiçbir şey yaptığını görmedim sonrasında hastalandı baya aylarca yattı eşi yapmış . Biraz da bize güvenip yapmıyorlar. Evin işini çok düşümeyin 1 haftadan sonra toparlamaya başlarsınız . Temizliğe de takılmayın çok rahatsız olursanız yardım alırsınız. Ağrı durumu kişiye göre değişiyor .benimde 2 çocuk var küçük 2 yaşında.ilk 5 gün eşim yardımcı oldu.5.günde bende çamaşır katlama yumuşak hareketlerle ev toplama yaptım. 2 hafta oldu tam ve ben şuan ameliyat olmamış gibiyim nerdeyse. Tabi zorladığımda rahatsız oluyorum. Ama her şeyi kendim yapıyorum sıkıntısız şekilde. Baskı hissi de geçti. Yan yatmaya da başladım sadece yan yattığımda bazen sırtüstü dönmek zorluyor bir de bazen ellerim titriyor kollarımı güçsüz hissediyorum. Süreç için normal durumlar. Bir an önce 2 ay bitsin ağırlık antrenmanlarına dönüp kolları güçlendirmek istiyorum tekrar.

Merhabalar,
Merhaba ben 3. gün işimin başındaydım. 3. Gün duş aldım, ve yavaş yavaş tuvalet ihtiyaçlarımı kişisel ihtiyaçlarımı karşıladım. Tabi insan halsiz ve güçsüz oluyor ama , yatıp süreci uzatmak yerine. Aktif olarak geçirmeyi seçtim . Tavsiye ederim

X