Meme estetiğinden önce fibrokistik olanlara ne yapılıyor?

2Nota1Beste

Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
775
1.083
Arkadaşlar çok merak ettiğim bir konu bu. Memede fibrokistik(iyi huylu kist) olanlar dokuyu aldırıp da meme estetiği yapsa daha sağlıklı olmaz mı?

Benim iki memede fibrokistikler var. Bazen küçülüp büyüyorlar. Eskiden dıştan bile belliydi hatta, şu an belli olmuyor şükür ama memeyi elleyince farkediliyor biraz.

Aranızda var mı benim gibi olup da meme estetiği yaptıran. Nasıl bir işlem uygulanıyor?

Angeline Jolie iki memeyi aldırıp silikon taktırdı diye bana çok mantıklı gelmişti. Meme dokusu mu alınıyor yani. Kansere karşı tam önlem alınmış oluyor mu acaba en iyi doktorlar bilir ama fikrinizi de almak isterim.

Aranızda benim gibi kitlesi olup da estetik yaptıran vardır mutlaka.

Son düzenleme:
Hatta şu an elimle tekrardan baktım neredeyse yok gibiler eskiye göre müthiş bi yok olma var. Önceden resmen üzüm salkımı gibi elime sertlik geliyordu.
Sanırım stres yapmakla alakalı bu durumum. Çünkü son 7 yıldır fibrokistiklerle yaşıyorum. Bu sene eskiye göre rahatım psikolojik açıdan.

Fibromiyalji niz mi var
Hayır o bambaşka bişey.
Benim bahsettiğim memedeki iyi huylu kistler ama hepsi iyi huylu da kalmıyordur tabi. Çok yaygın araştırmalara göre kadınların yüzde 90'ında var ama hala konuya cevap bile gelmedi bilmiyorum konu başlığından dolayı mı anlaşılmadı acaba.

Benim fibrokistlerim vardı canım. Zateb ilk fibrokistlerim oldugunu ögrendim :)) Dünya başıma yıkılmıştı ... sonra bunlar alınırsa zaten küçük olan göğüslerim iyice küçülür diye üzüldüm.
Doktorlar ameliyat demedi,her kadından olan kistler bunlar dedi. Ama altı ay,bir senede kontrollerini ol düzenli dediler. Hem genel cerraha gittim hem devlet hastanelerinde olan meme cerrahlarına. Bu ameliyatı düşündüğümde doktorlara ameliyata engelmi diye sordum. Hayır sesi hepsi.
Estetik doktoruma karar verdiğimde durumumu anlattım. Ultrason kağıdına baktı,bunlar zararsız bazen kendini belli eden bazen kaybolan kitleler dedi. Ameliyatta bakarım,büyük olanları gerekirse alırım demişti.
Estetik cerrahlar böyle durumlarda temizlenmesi gerekenleri alabiliyor. Ama kötü huylu değilse. Kötü huylu ise bunun ameliyatını yapacak kişi başka tabi.
Kanser riski taşıyorsan göğsünü tamamen kazıyıp protez koyduruyorlar evet. Anjelina jolie de öyle yaptıranlardan

Benim korkum kitlelerin zamanla kötü huyluya dönüşmesi hani meme açılacaksa bunlara da kesin bir çözüm olup da öyle ameliyat olma isteğim var. Angeline Jolie örneğini de o yüzden verdim mesela. Kisti olup bu şekilde meme estetiği olan var mı diye çok merak ettim.
Eskisi gibi kitlelerim elime gelmiyor şükür ama yine de bir risk taşıyoruz hele ki şimdi kanserin yaygınlaşması beni çok korkutuyor...

Görüştüğüm hiçbir doktor Bu kitleler zamanla kötü huylu kirlete dönüşür dememişti açıkcası. Siz neden bu kadar endişe ediyorsunuz anlamadım . Bu kitleler her kadında vardır yada olacaktır. Bunlar zararsız kitleler. Gögüs yag dokusundan oluşur,ve kitleleşme olabilir. Eltim emzirdi,ondada hem fibrokistler hemde yag ,süt bezeleri çıktı mesela...
Her kadın senede bir meme muayenesi olmalı uzman bir doktor tarafından. Çünkü kendi kendine muayenede anlamayabilir hissetmeyebilir..
Size doktorlar Ne diyor Peki? Tam anlamıyla muayene oldunuzmu?

Ben kitlelerim için baktırmıştım genel cerraha. O da bu kitleler çok yaygın sokakta gördüğün 4 kadından birinde olur, o kadarki yaygın demişti. Düzenli kontrollere devam et ama kitleleri almak isterlerse aldırma diye uyarmıştı.
Benim de aklıma çok takıldı bu durum.
Meme estetiği düşünüyorum zaten ama estetik cerrahi ile bir görüşmem hiç olmadı epey vakit var çünkü yaptırmama, gidip muayene olmam çok erken olur zaten. Bu yüzden benim durumu yaşayanların nasıl bir süreçten geçtiğini, doktorların bu durumda neler dediklerini çok merak ettim.

Fibrokistler kitleler için çoğu doktor mantıken ameliyat önermez çünkü gerekli değildir. Ama bazen ameliyat olup aldırmalarda var,zararı Yok .Sonuçta masum kitleler ama takip ve gözlemlemek gerek tabi. Hiç kitlesi olmayan bayanlarında takibi gerekli sonuçta. Neyin ne zaman olacağını bilemeyiz. Meme kanseri kadar rahim,rahim ağzı kanserinde yaygın maalesef. Tedbirli olmak her zaman iyidir.

Merhaba
7 tane de bende var . Çeşitli büyüklüklerde. 2 Oğlum var .İkisinde de sütlerin geri gitmesinden çok çektim . O sırada kalanlar kaldı zaten . 2 ay önce genel cerraha gittim . Elle muayne ve ultrason sonrasında ben estetik yaptırmak istiyorum , sorun olur mu diye sordum . Canın ne istiyorsa yaptırabilirsin kızım , hayata bir kere geliyorsun ve bu kistler hiç bir sorun yapmaz dedi .Hatta regl dönemimde bazen net yerlerini hissediyorum . Meme büyütmeden sonra ele gelmez dedi :)
27 martta ameliyat olacağım
hayırlısı bakalım :)

Allah bağışlasın inşallah yavrularını
Çok güzel, çok sevindim. İnşallah ameliyatı da sağlıkla atlatırsın ve istediğin görüntüye ulaşırsın :)
Benim estetik olmama çoook vakit var ama yaptıranları gördükçe ona bile seviniyorum vallahi.
Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah

Yaptırıp yaptırmaz detaylı süreci paylaşacağım .Doktorum sürecin ağrısız geçeceği konusunda çok iddialı . Göreceğiz :)

Merhaba şu an bende o süreçten geçiyorum. Meme estetiği içim gittiğim cerrah bana rutin ultrason çektirip gelmemi söyledi. Ultrasonda kitleler çıktı ele gelmiyordu. Sonra genel cerraha göster onay verirse ben ameliyatta alırım dedi. Genel cerrah onay vermedi ve başka tetkikler istedi mamıgrafi emar ve son olarak biyopsi yapıldı. Haftaya sonuçlar gelecek. Eğer kötü değilse estetik sırasında alınacakmış.

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah sorunsuz halledersin.
Ameliyat günü belli miydi peki ertelenmiş mi oldu?

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah sorunsuz halledersin.
Ameliyat günü belli miydi peki ertelenmiş mi oldu?
Ultrason sorunsuz çıksaydı 10 gün içerisinde olacaktım. Dolayısıyla ertelenmiş oldu. Nerdeyse 2 aydır uğraşıyorum şimdi netleşmesi için.

Ameliyat günün geldi yarın inşallah sorunsuz atlatırsın süreci, mutlu mutlu yazarsın toparlandığın ilk vakit bekliyoruz inşallah
Ultrason sorunsuz çıksaydı 10 gün içerisinde olacaktım. Dolayısıyla ertelenmiş oldu. Nerdeyse 2 aydır uğraşıyorum şimdi netleşmesi için.
Hayırlısı olsun, vardır bunda da bir hayır. İnşallah güzelce atlatırsın sen de.

Insallah canim. Yarin saat 3 gibi cikmis olurum insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…