Meme estetiği protezde sertlik

ezgimelodi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2023
51
5
6
22
4 ay önce ameliyat oldum.Markası mentor,üstler iyi ama alt ksımlar çok sert kapsül oluşmuş olabilir mi

4 ay önce ameliyat oldum.Markası mentor,üstler iyi ama alt ksımlar çok sert kapsül oluşmuş olabilir mi
Sekil bozuklugu varsa kapsul kontraktorunden suphelenebilirsiniz. Ama sekilde bi sorun yoksa yada agri yoksa protezin kendi sertligi olabilir..mentor yumusak bir protez degil zaten. Max yumusakliga hrnuz ulasmamis olabilir 6 aya kadar biraz daha yumusar.

Kapsülde şekil bozukluğu olmayabiliyor meme altında böyle şarj kablosundan bir tık kalın bir şerit oluştu bende ama boylu boyunca değil kısa yani sülük hayvanı boyunda ve onu elimle tutup biraz sağa sola getirebiliyordum sabit değildi. Meme ultrasonunda belli oluyordu kapsül dedi Dr ve aldı 2. Ameliyatımı böylece olmuş oldum. Bende kesinlikle şekilde bariz bir bozukluk olmadı sadece ben anlıyordum şeklinden. Gören kimse anlamıyordu. Tek memede bu şekildeydi ama Dr diğer memeyi de açtı onda da başlamış dedi. Ben hiç anlamadım diğerini.

Kapsülün seviyeleri vardır. 1 ve 2. seviyeler istenen seviyedir. 3. ve 4. seviye ise istenmeyen seviyedir ve buna kapsül kontraktürü denir. Bu kapsül seviyesi görüntülemede anlaşılmayabilir. Ama şekil bozukluğu ve ağrı semptomlar olabilir. Ama her şekil bozukluğu ve ağrı kapsül kontraktürü olacak anlamını taşımaz. Meme dokusunda da farklı oluşumlardan dolayı böyle bir hissiyat oluşabilir. Ne yazık ki bunu en sağlıklı anlamanın yolu memenin açılmasıdır. Hiç bir görüntüleme ya da doktor meme açılmadan tam teşhisi koyamaz. Sadece fikir yürütürler.

4. seviye kontraktür de böyle bir şeydir.

Arkadasimin bildiginiz bir gogsu kola dogru bir gogsu de orta hatta dogru kaymisti kapsul kontraktoru sebebiyle. Belki onunki daha ileri seviyedir bilemiyorum tabi. Bir de ara ara igne batmasi gb aci hissettigini soyluyordu. O da revizyon oldu. O sifirdan ameliyat oldu hem kapsul temizlendi hem protezleri degisti. Kapsul zaten olusuyor olusmak zorunda. Ama fazlasi zararmis

Yani şekil bozukluğu yoksa kapsül yoktur diye düşünenler olabilir ben birebir yaşamış biriyim dışarıdan görüntü gayet güzelken meme içinde kapsül vardı ve gerginlik ağrı kolumun hareketlerinin kısıtlanması gibi hayat kalitemden çalan bir durum oluşmuştu. Bende 2. Bir operasyon geçirdim implantlar değişti kapsül çıkarılmış .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…