Slm
Bende 3 gun once oldum.zorlu bir surec ama kisiye gore degisiyor.Ameliyat oncesi burdaki Topikleri sürekli okuyordum.Agriya hazirlikliydim
Yinede zorlaniyorum
Canim bende dren takilmadi. Bende hep okudukca korkuyordum ama hemsireye sordum bana dren takilmadigini soyledi.Yada ben narkozun etkisiyle yanlismi anladim acaba?ama olsaydi gorunurdu degilmiMerhaba,
Teşekkür ederim yorum için, aslında ameliyattan çok drenlerin can yaktığını duyuyorum sanırım en büyük korkum da drenler.
Bana 400 cc takildiYa gerçekten mi benim dr takacağını söyledi. Bu arada kaç cc takıldı sana benim ki 250 veya 275 sana uygun dedi bilemiyorum.
Direnler den korkmana kesinlikle gerek yok. Sadece memenin içinden sarkan hortumlar görüntü olarak korkutabilir ama kedinlikle acısı yok. Çıkarken de hissetmiyorsun bile. Ben de 5 gün kaldı direnler. Diren takan doktor candirEvet aslında duruma göre takılıyor ama benim dr’um her hastaya kontrol amaçlı takıyorum demişti :/
İnşallah ağırısız olur canım çok geçmiş olsun sanada.
Keske banada takilsaydi.Direnler den korkmana kesinlikle gerek yok. Sadece memenin içinden sarkan hortumlar görüntü olarak korkutabilir ama kedinlikle acısı yok. Çıkarken de hissetmiyorsun bile. Ben de 5 gün kaldı direnler. Diren takan doktor candirilerde oluşabilecek herhangi bi konsültasyona karşı alınan bir önlem.
Direnler den korkmana kesinlikle gerek yok. Sadece memenin içinden sarkan hortumlar görüntü olarak korkutabilir ama kedinlikle acısı yok. Çıkarken de hissetmiyorsun bile. Ben de 5 gün kaldı direnler. Diren takan doktor candirilerde oluşabilecek herhangi bi konsültasyona karşı alınan bir önlem.
Dren her durumda takılmaz. Ameliyatta dokular ve damarlar kesilir zarar görür. Kan sızıntısı yapan damarlar koter ile yakılır,kanama durdurulur. Dikkatli çalışılan ve gözlemlenen durumlarda kan sızmaları kontrol edilir ve kanama olmaz. Yani doktor temiz çalışır. Bu durumda dren takılmasına gerek görülmez. Genelde dikleştirme ,toparlama gibi birazda doku alımlarında kan sızmaları daha fazla olur ve dren tercih edilir. Sadece protez ameliyatlarında gerek görülmez genelde.Keske banada takilsaydi.
Yarin kontrolum var vé korkuyorum .
Bari sivi fazlaligi falan drenle disari atiliyor.ama dren takilmadigi durumlarda daha zor saniyorum
Evet canım takıldı. 3 ay oldu. Büyütme yaptırdım ben. Okuduklarından sonra doktorum iyiki de dren takmış diyorum. Çünkü oraya dolan kanı gördüm. O kan dışarı çıkmayıpta içerde birikseydi vay geldiydi halimeBende sağlık sektöründeyim aslında çok haşır neşir olduğum şeyler ama işte kişi kendine uygulanacağını düşününce ürküyor. Sanırım drenlerin baskı yaptığını düşünüp korkuyorum, protez takıldı mı sana?
Arzum Bitanesin valla her konuda fikrin var.Dren her durumda takılmaz. Ameliyatta dokular ve damarlar kesilir zarar görür. Kan sızıntısı yapan damarlar koter ile yakılır,kanama durdurulur. Dikkatli çalışılan ve gözlemlenen durumlarda kan sızmaları kontrol edilir ve kanama olmaz. Yani doktor temiz çalışır. Bu durumda dren takılmasına gerek görülmez. Genelde dikleştirme ,toparlama gibi birazda doku alımlarında kan sızmaları daha fazla olur ve dren tercih edilir. Sadece protez ameliyatlarında gerek görülmez genelde.
Dren sonuçta dıştan içeri bir giriş,delik olmasını sağlarki doktorlar genelde hemen çıkartılmasından yanadır. Çünkü bu açık bölgeden enfeksiyon kapmak,dışarıdan içeri bölgeye mikrop giriş bölgesi oluşturur. Yani çokta mükemmel değildir dren,ama sızma varsa dediğim gibi gerekli bir alettir..
Dren den kan gelme kesilince çıkarılır. Bu esnada sıvı ,açık renk sıvı gelmesi devam edebilir. Sıvı içinde takılmaz,kan sızmaları için dren takılır
Evet canım takıldı. 3 ay oldu. Büyütme yaptırdım ben. Okuduklarından sonra doktorum iyiki de dren takmış diyorum. Çünkü oraya dolan kanı gördüm. O kan dışarı çıkmayıpta içerde birikseydi vay geldiydi halime
Arzum Bitanesin valla her konuda fikrin var.
Bana hem diklestirme hem toparlama vé protez yapildi.Belki dokuda almis tir bilemiycem.Insallah sorun olmaz Yarin kontrolum var.Yazarim sonucu.Sanirim dusta alicam.5 ci gunum olucak.
Tesekkurler canim drdan gelince yazarimTekrar çok geçmiş olsun bir an evvel toparlarsın umarım güzel haberlerini bekliyorum.
Olmaz inşallah,sen hareketlerine falan dikkat et yeterkiArzum Bitanesin valla her konuda fikrin var.
Bana hem diklestirme hem toparlama vé protez yapildi.Belki dokuda almis tir bilemiycem.Insallah sorun olmaz Yarin kontrolum var.Yazarim sonucu.Sanirim dusta alicam.5 ci gunum olucak.