Meme dikleştirme ameliyatı oldum.

Liylaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
10
3
Herkese merhabaaa :) Uzun süredir Kadınlar Kulübü'nü takip ediyorum ve nihayet kulübe üye oldum. Ben 1 Ağustos 2015'te meme dikleştirme ameliyatı oldum. Bu ameliyatı olmayı bayağıdır düşünüyordum; ama hem bu konuda gerçekten iyi bir doktor bulmam hem de bu konuda cesaretimi toplamam bu sene nasip oldu. Meme dikleştirme ameliyatını olmak isteyenlerin sayıca fazla olduğunu yine bu kulüp sayesinde öğrendim. Umarım bu yazımla meme estetiği düşünen bayanlarla biraz olsun tecrübemi paylaşmak istedim, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

26 yaşındayım ve yaklaşık altı yedi yıldır göğüslerim sarkıktı.Bu durum aşırı kilo kaybından dolayı oldu.Ortaokul yıllarında 80 kilo kadardım,liseye geçtiğimde yaz tatilinde çok hızlı bir şekilde kilo verdim-tabi bilinçsizce-.Vücudumdaki değişikler (göğüste sarkma ve çatlaklar) kilo vermemden sonra oldu.Bol kıyafetler giyerek veya toparlayıcı sütyenler kulanarak idare ettim bir sürü;ama "bu durum böyle gitmez"demenin vakti geldi de geçiyordu. Nihayet araştırmalara başladım,ameliyat teknikleri-ameliyat süreci ve sonrası hakkında epey bilgi sahibi oldum. Sonra Hacettepe Üiversitesi Plastik Cerrahi doktorlarından
buldum. Tüm cesaretimi topladım ve muayeneye gittim ve kısa bir görüşme sonrası ameliyatı olmaya karar verdiğimi söyledim.Gününü belirledik, yaklaşık bir ay içinde ameliyatı oldum çok şükür :)

Ameliyat günü hiç heyecan yoktu başlarda.Sabah çizimlerimi yaptı doktorum, sonra televizyonumu izleyip ameliyat saatimi beklemeye başladım.Saat gibi hemşireler gelince bir sıcaklık bastı :) Sonrası malum,ameliyata girdim :) Ameliyatım yaklaşık 3 saat sürdü. Doktorumun söylediğine göre sol memem sağ memeden küçüktü,sağ tarafta hem dikleştirme hem de küçültme yapıldı ve protez kullanılmadı bende.Ameliyatımın ilk günü çok zordu,anestesini etkisiyle sürekli midem bulandı, aç olduğum için bu pek sıkıntı olmadı. Sıkıntım kollarımdaydı hiç kaldıramıyordum;ama bu da ertesi gün geçti.Derken ertesi gün direnlerim çıkartıldı ve göğüslerim DİK,sargı bezleriyle sarılı bir halde taburcu oldum :) Eve geldim, ameliyattan sonra evde olmak çok güzeldi :) Evde dinlenme ve iyileşme sürecim başladı. Öncelikle kollarımı pek fazla kullanamadım -mesela üstümü annem giydiriyordu-,banyo zaten yoktu sonra sırt üstü yatamadım hep arkamda yastıklar böyle yatsa mı otursam mı o arada uyudum :) ama ağrım yoktu. Bböyle böyle bir hafta sonra muayeneye gittim, çok şükür her şey yolundaydı:) Sargılar çıkarıldı ve medikal bir sporcu sütyeni takıldı. Veee artık her şey yolunda :) 2-3 hafta oldu, ben yürüyüşlerime başladım,evde temizlik yapmaya başladım- tabi kendimi yormadan,ağır bir şeyler kaldırmadan- en önemlisi de yürüyüşüm değişti, böyle kendinden emin yürüyorsun,daha dik yürüyorsun. " ay göğüsüm taşar eğilmiyim, tüh taştı üstümü çekiştiriyim, bol giyiniym yine vs. " dertleri bitti çok şükürrr ve ben inanılmaz mutluyummm.

Darısı bu ameliyatı düşünenlerin başına inşallah :) İnanın çektiğiniz onca sıkıntı 3 saatlik bir dilimden sonra bitiyor, yeter ki doktorunuz iyi olsun. hocama ve hastandeki hemşirelerden diğer tüm çalışanlara tekrar çokk ama çokkk teşekkür ediyorum ve paylaşma fırsatı verdiği için Kadınlar Kulübüne de teşekkür ediyorum :)

NOT: Ameliyatım yaklaşık 9.500 ytl tuttu( ameliyat parası,çamaşır parası,git-gel yol parası vs.);ama bu fiyat ameliyata göre değişiyodur bir de hastanesine göre tabi. Bilginize olsunnn :)))

Evettt hanımlar,bugün tam 1 ay oldu. Ne ağrı var artık ne sızı.Günlük işlerimi cok rahat yapıyorum,yürüyüşlere tam gaz devam, kol egzersizleri bile yapmaya başladım kendimi çok yormadan, hiçbir sıkıntım yok çok şükür:)Göğüslerim de ilk haftalara göre daha güzel oldular,zamanla daha da şekilleri oturcak inşallah :)))

Yeniden görüşmek üzereeeee :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
Amin inşallah :) Doktorumun dediğine göre ilerde tekrar sarkma olsa bile - emzirme vs.- eskisinden daha güzel olur, öyle pek sarkmaz dedi. İnşallah dediği gibi olur :)

Merhaba doktor bey ameliyatlarını hacettepe hastanesinde mi yapıyor ? Bir de bu devletin karşılamadığı bir ameliyat olduğu için mi fiyatı böyle acaba?

Evet malesef devlet karşılamayor. Ben ameliyatımı hacettepe de olmadım,doktorum özel bir hastenede yaptı.Ama şunu da söyliyim çok iyi bakıldım ☺

Aaa ben ozel hastanede de ameliyat yaptigini bilmiyordum. Hangi hastanede yapiyor peki?
Cokk Özür diliyorum ameliyatı Hacettepe de oldum, önceki cevaplarimda bir kafa karışıklığı oldu,mesajı düzeltemedim de öyle kaldi. Ameliyat Hacettepe de oldu. Tekrar çok özür diliyorum..

Cokk Özür diliyorum ameliyatı Hacettepe de oldum, önceki cevaplarimda bir kafa karışıklığı oldu,mesajı düzeltemedim de öyle kaldi. Ameliyat Hacettepe de oldu. Tekrar çok özür diliyorum..
Düşünüyorsaniz bir an önce gidip bilgi almakta fayda var,doktor beyin programı çok yoğundu benim şansım vardi da muayene ameliyat hızlı bir şekilde oldu☺

Düşünüyorsaniz bir an önce gidip bilgi almakta fayda var,doktor beyin programı çok yoğundu benim şansım vardi da muayene ameliyat hızlı bir şekilde oldu☺
Meme ameliyati icin degil ama cenemdeki kapanma bozuklugu icin dusunup randevu almistim zaten. Sonra meme ameliyati icin hastasinin da cok oldugunu gordum. Cenemdeki cok buyuk bi sorun degil, umarim ameliyat olmama gerek kalmicak bile. Oyle bi durum olursa kendisine meme ameliyati icin de danismayi dusunuyorum. ^^

Kusura bakmazsaniz bir sey daha sorucam. Net ameliyat ucretiniz neydi? Ayni paraya ozelde yapan da cok iyi hocalar var, tabi benimki direk silikon buyutme olucak

Ne kusuru böyle düşünmeyin lütfen ☺☺ Simdi ameliyat için 9000 verdim,ameliyat sonrasi çamaşır için 150 tl ve dikişlerin korunması için silikon bir aparat aldım o da 80 tl idi. Yol masrafları ile 9 500 olmuştur.

İnşallah ameliyatsız çenenizdeki sorunu giderirsiniz ☺Aklınızda da ne varsa hepsini danışın, içiniz rahat olur. Eminim ki daha bir sürü doktor vardır, iyi düşünmek lazım,zaten siz doktorunuzla konuşurken anlarsınız yola devam etmeli etmemeli mi diye ☺

ameliyatimi hacettepede oldum,ama devlet karşılamıyor bu ameliyatı malesef. Devlet hastaneso olmasına ragmen cok iyi bakıldım ☺☺☺
Evet malesef devlet karşılamayor.Ama şunu da söyliyim çok iyi bakıldım ☺[/QU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…