yeni ameliyat olup konuyla ilgili iyilşme sürecini paylaşabilecek arkadaşlardan yardım talep ediyorum.özelliklede zor atlatanlar ve bir türlü ödemlerinden kurtulamayanlar.
merhabalar,
ben 31mayısta ameliyat oldum, bugün itibari ile 2.haftam bitti, ilk günler özellikle hareket konusunda gercekten zorlandım, bişi olacak diye korktugumdan üstümü bile tek başıma cıkaramıyor, yemegimi yiyemiyordum, uzanırken doğrulurkn falan agrım oluyordu ama bunlar dayanılmayacak bi agrı değildi. ameliyattan 4-5gün sonra kendi işlerimi kendim yapmaya başladım, agrılarımda baya azaldı, bana kas altından 300cc lik mentor marka silikon takıldı, 1.hafta kontrolümde ödemlerimin çogu geçmişti . Ödemlerin inmesi için kiraz sapı ve mısır püskülünü kaynatıp içebilirsin, aktarlarda satılıyor, ben günde 3-4 bardak içerek ödemlerimi attım çok şükür. 1hafta sonra da işime geri döndüm. Dikkat etmen gereken bu dönemde ani hareketler yapmamak ve agır seyler taşımamak , ben şu an sporcu atletlerinden giyiyorum ve tsörtlerimi de dökümlü tercih ediyorum . Böylece kimse birşey anlamıyor. Benim başıma gelen özel bişeyden de bahsedeyim, illa herkesin başına gelcek diye bişi yok sadece bil istiyorum ki doktorunda sana anlatacaktır, Benim sag göğsüm 9.günde silikona tepki verdi, bu ptesi aksamı dikişlerimin olduğu yerde atletimde bi sıvı gördüm , ertesi gün doktoruma gittim ve vücudun tepki verdiğini söyledi, gögsümü baya sıktı tüm sıvıyı cıkardı nerdeyse sonra bana yaramın enfeksiyon kapmaması için güçlü bi antibiyotik verdi ve dikişlerim her ıslandığında gazlı bezle kurulayıp bandajlamamı istedi, 2-3 saatte bi kontrol ediyordum ve canım cok sıkılmıştı, cünkü doktor enfeksiyon kapması halinde tekrar ameliyat olacagımı söyledi, (enfeksiyonu temizleyip başka bi silikon takacaktı) salıdan itibaren bandajlarımı düzenli değiştirdim ilacımı saatinde aldım ve bugün kontrole gittim, doktorum cok şükür paçayı kurtardın dedi :) bunda beklemeden doktorumun yanına gitmemin cok etkisi varmış, salı tekrar kontrole gidicem , bu durum bana özel birşeydi silikon taktırmış 2 tanıdıgımın başına böyle birsey gelmedi, bu seni korkutmasın herkeste olacak diye birsey yok tabi