• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme büyütme operasyonu

yeni ameliyat olup konuyla ilgili iyilşme sürecini paylaşabilecek arkadaşlardan yardım talep ediyorum.özelliklede zor atlatanlar ve bir türlü ödemlerinden kurtulamayanlar.

merhabalar,

ben 31mayısta ameliyat oldum, bugün itibari ile 2.haftam bitti, ilk günler özellikle hareket konusunda gercekten zorlandım, bişi olacak diye korktugumdan üstümü bile tek başıma cıkaramıyor, yemegimi yiyemiyordum, uzanırken doğrulurkn falan agrım oluyordu ama bunlar dayanılmayacak bi agrı değildi. ameliyattan 4-5gün sonra kendi işlerimi kendim yapmaya başladım, agrılarımda baya azaldı, bana kas altından 300cc lik mentor marka silikon takıldı, 1.hafta kontrolümde ödemlerimin çogu geçmişti . Ödemlerin inmesi için kiraz sapı ve mısır püskülünü kaynatıp içebilirsin, aktarlarda satılıyor, ben günde 3-4 bardak içerek ödemlerimi attım çok şükür. 1hafta sonra da işime geri döndüm. Dikkat etmen gereken bu dönemde ani hareketler yapmamak ve agır seyler taşımamak , ben şu an sporcu atletlerinden giyiyorum ve tsörtlerimi de dökümlü tercih ediyorum . Böylece kimse birşey anlamıyor. Benim başıma gelen özel bişeyden de bahsedeyim, illa herkesin başına gelcek diye bişi yok sadece bil istiyorum ki doktorunda sana anlatacaktır, Benim sag göğsüm 9.günde silikona tepki verdi, bu ptesi aksamı dikişlerimin olduğu yerde atletimde bi sıvı gördüm , ertesi gün doktoruma gittim ve vücudun tepki verdiğini söyledi, gögsümü baya sıktı tüm sıvıyı cıkardı nerdeyse sonra bana yaramın enfeksiyon kapmaması için güçlü bi antibiyotik verdi ve dikişlerim her ıslandığında gazlı bezle kurulayıp bandajlamamı istedi, 2-3 saatte bi kontrol ediyordum ve canım cok sıkılmıştı, cünkü doktor enfeksiyon kapması halinde tekrar ameliyat olacagımı söyledi, (enfeksiyonu temizleyip başka bi silikon takacaktı) salıdan itibaren bandajlarımı düzenli değiştirdim ilacımı saatinde aldım ve bugün kontrole gittim, doktorum cok şükür paçayı kurtardın dedi :) bunda beklemeden doktorumun yanına gitmemin cok etkisi varmış, salı tekrar kontrole gidicem , bu durum bana özel birşeydi silikon taktırmış 2 tanıdıgımın başına böyle birsey gelmedi, bu seni korkutmasın herkeste olacak diye birsey yok tabi

gerçekten çok güzel fiyat. llah utandırmasın, allah içine sindirsin bekliyorum mesajlarını ;):37:

aynen canım ondan suan ne gıysı ne ayakkabı en dısarısı hıcbırsey almıyorum cıkmıyorum para harcamım dıye sende ınş netleşırsın ve kararını verır:34: ıyı bır dr bulursun :)))

ben 5.5 inde ameliyat oldum 350cc taktilar. Cok acili gecti benimki tek basima ayaga bile kalkamiyordum 5. ci günkendim kalkmaya basladim yerimden agri kesiciler fazla ise yaramiyordu (ayni anda burun ameliyatida olmustum ve göüslerimin acisindan burnumun acisinida hic hissetmedim =))). gögüslerin yanlarina dirren takiyorlar (hortum gibi bisey :)) ve bu bende 9.cu günde cikti cook pismandim yaptirdigima simdik süper iyki yaptirmisim =D

Slm arkadaşlar benim ameliyatımın bu gün 3. günü, çok ağrılarım olmadı kendi ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum. Hastanede bir gün bile kalmadım sabah 11 ameliyattan çıktım akşam 6 da evdeydim. Aslında daha zor bi süreç bekliyordum ama korktuğum gibi olmadı. Yataktan kalkarken biraz zor oluyor ama ben kendime zarar veririm diye korktuğumdan yardımla kalkıyorum. Çok memnunum iyiki yaptırmışım. Bu konuda dr. da çok önemli iyi araştırılmalı ben tavsiye üzerine seçtim dr.

15 gun once büyütme ve diklestirme ameliyati oldum.sol meme ucunda hic his yok.dokunma hisside uyari hisside yok.dr.uma sordum 6 ayi bulur diyor.benim korkum hic duzelmemesi.benzer seyler yasayanlar varmi

Slm arkadaşlar benim ameliyatımın bu gün 3. günü, çok ağrılarım olmadı kendi ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum. Hastanede bir gün bile kalmadım sabah 11 ameliyattan çıktım akşam 6 da evdeydim. Aslında daha zor bi süreç bekliyordum ama korktuğum gibi olmadı. Yataktan kalkarken biraz zor oluyor ama ben kendime zarar veririm diye korktuğumdan yardımla kalkıyorum. Çok memnunum iyiki yaptırmışım. Bu konuda dr. da çok önemli iyi araştırılmalı ben tavsiye üzerine seçtim dr.

merhaba hangi doktora yaptirdiniz acaba?

Teşekkür ederim benim 1 buçuk ay oldu memeler hala ilk çıktığımdaki gibi taş gibi ve canımı yakıyo yani canımı yakan şey bu gerginlik diye düşünüyorum ve bu durumdan çok sıkıldım açıkcası

Merhabalar bende ameliyat oldum bugün 9. Günüm. 1 buçuk ay boyunca yumuşama olmadı yazmışsın şu anda ne durumdalar?

Güneş merhaba.daha gecen hafta sonu ameliyat oldum.istersen deneyimlerini paylaşabilirim.Kas oldu benimkisi 350cc protez kullanıldı.Oncelikle ameliyat teknigine tamamen ameliyat sırasında karar veriliyor mesela doktorum kas üstü yaparız demişti ama ameliyat sırasında meme dokum ince oldugundan kas altına karar vermiş.narkoz gecer gecmez anneme öldürün beni demişim.ilk 4 gun cektigim agrının haddi hesabı yok yuruyemiyorsun tuvalete bile gidemiyorsun bu kesik agrı deil tamamen kas agrısı.pişman oldum doktoruma cıkarın dedim deliler gibi agladım surekli sırt ustu yatmak zorundasın dedigim gibi 4 gun surekli pişman oluyorsun bu agrıyı bilseydim kesinlikle yaptırmazdım dedim.ama 4.gunden sonra inanılmaz bir iyileşme soz konusu.bugun8.gun tamamen sosyal hayatıma geri dondum sadece kollarını cok zorlamaman lazım.benim de hala kafamda sorular var mesela gogus bandı nekadar daha takılcak masaja nezaman baslancak vs.aklına takılan baska bişi varsa elimden geldigince yardım edebilrim.

Sen hangi doktora oldun peki? ? Bende planlama esnasindayim su an

Aquafilling yönetemi hakkinda bilgisi olan var mi? Videolari izledim cok guzel gorunuyor ama kaicilik ve maddenin guvenirliligi hakkinda endiseliyim

Merhabalar!
Kizlar, ben 23 Mart'ta Ankara, AKAY Hastanesi Op.Dr. Orhan ERBAS'a gögüs büyütme ameliyati oldum.
Öncelikle sunu söyleyim ki doktorumdanm hastaneden vé hastane personelinden cok cok memnun kaldim!
Ben yurtdisinda yasiyorum ve 1 haftalik bir zamanim vardi sadece.
Doktorum gögüs dokum oldugu icin bana yuvarlak ve kas üstü protez önerdi. Ben sürekli destekli sütyen kullaniyordum, bu yüzden bikini giymedigim sürece foyam ortaya cikmiyordu ve boyut olarak güzel duruyorlardi :)
Doktoruma gittigimde destekli sütyenimi giyerek gittim ve dedimki gögüslerimin büyüklügünü sütyensiz aynen bu sekilde istiyorum. Büyük istemiyorum, fark edilmesin, göze carpmasin, büyüklügü tamamen dogal dursun istedim.
Öyle de oldu gercekten! Ameliyat esnasinda 300cc protez takmis, ama dogal durmadigini düsünmüs ve ameliyat öncesi düsündügümüz 275cc takildi.
Doktorum kas alti/üstü ile ilgili sorularima gögüsün kendisi kasinizin üstündeyken neden size eziyet edipte kas altina yerlestirelim protezleri dedi. Hem cok daha agrili ve sancili bir sürec olur. Hareketleriniz daha kisitlanir dedi. Kas alti mevzusunu daha cok hic dokusu olmayan kadinlarda tercih ettigini söyledi.
5 gün sonra 1 ayim dolacak. Elbette daha sertler gögüslerim ama ameliyat sonrasi kadar olmadiklari bariz. Gün gectikce iyiye gittiklerini görüyorum.
Ben ameliyat sonrasi süreci kolay atlattim diyebilirim, öyle ki 4.ncü gün kalkip cifte telli oynayip, halay cektim :-)
Üstelik 2 gün boyunca direnlerle gezdim, ameliyat sonrasi kanama olma ihtimaliyle takili kaldilar, kapsül olusumu olmasin diye, iyiki de takili kalmislar, cünkü ameliyat esnasinda neredeyse hic kanamam olmamis fakat sonrsinda direnlerde baya kann birikti! Doktorum isini garantiye alan, risk almayan ve tek derdi saglikli gögüs yapmak olan bir insan. Bu yüzden kendisine minnettarim !
Bana ameliyat sonrasi agri kesici ve antibiyotik verildi. Agri kesiciydi agriniz oldukca alabilirsiniz dedi, ama acikcasi öyle dayanilmayacak bir agri hissetmedim ben. Terk hissettigim gerginlikti, o da ilk 1 -2 hafta rahatsiz ediyor ki bu cok normal, cilt geriliyor sonucta. Su an agrim sizim yok ama gögüs uclarimda hala hissizlik var, ki doktorum bunun cok normal oldugunu, herseyin normale dönmesinin 3-6 ayi alacagini söyledi. Ameliyat sonrasi 1 hafta daha burada pansuman yaptirdim.
Buradaki doktorlar dikis izlerimi 1 hafta sonra gördüklerinde cok sasirdilar. daha bir 1 hafta önce olmussaniz, cok güzel görünüyor dikis izleriniz dediler (meme altindan kesi yapildi bana).
Simdilik cok memnunum. Benim büyük gögüs merakim yoktu, sadece daha dolgun gögüs istiyordum, desteksiz sütyen takabilecegim büyüklükte olsunlar yeter demistim. Dogalligin disina cikan her sey rahatsiz eder beni cünkü.
Simdi tek beklentim bir kac ay icinde gögüslerimin biraz daha yumusamalaridir ama benim doktorum bana silikon olan gögüsün normal bir gögüs kadar yumusacik olmasini beklemeyin zaten dedi. Bunu da riske alarak düsünüp yaptirmak gerekiyor.
Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.
Sevgiler herkese !

Back