Canım,her gögüs ucu meme ucu kesisine uygun olmuyor.Yani meme ucu kesisine uygun olman için meme ucu yani o kahverengi halkanın belirli bir büyüklükte olması gerekiyor
Meme ucu kesisinde meme başının alt kısmından yarım daire şeklinde kesin oluyor.Kahverengı kısmının tam kenarındak kesi yapıldıgı için iz zamanla tamamen kayboluyor.Süt bezlerinin kesilmesi olayına gelince,meme başı kesisinde gögüs dokunun direk ortasından kesilip cebe ulaşılmıyor,protez için açılacak cebe meme ucundan girilerek deri altından kas altına,kas üstüne yada kas zarı altına giriş yapılıyor.Yani meme altından girilmiş gibi oluyor
Umarım anlatabilmişimdir.Tabiki süt kanallarının zarar görme ihtimali var ama tüm süt kanalları için geçerli degil bu olay.Doktorum bana sag gögsümden iki kez ameliyat olmama ragmen tekrar çocugum olursa rahatlıkla emzirebilecefimin garantisini veriyor.Bu risk tüm yöntemlerde var.Meme büyütme ameliyatlarının birçok komplikasyonları var,keşke tek sorun emzirebilecekmiyim olsa.Forumdada okuyoruz,görüyoruz..Buradaki önemli detay doktorun işinin ehli,başarılı bir doktor olması.Mesela his kaybı olayıda önemli..Genelde meme ucu kesisi ile his kaybı yaşanacagı düşüncesi vardır.Oysa meme altı kesisi ile kalıcı his kaybı yaşayan,sinir damarları zarar gören ve onarılamayan bayanlarıda gördük burada...Ben meme ucu kesisi ile ameliyat oldum,kesinlikle gögüslerim eski halime göre daha çok hisli
Ne diyecegiz bu olaya şimdi?? Yani dedigim gibi doktorun dikkali,başarılı bir doktor olması ve sizin şansınıza kalıyor bu olay..Koltukaltı kesiside izsiz bir yöntem
Ama endoskopik yöntem ile oluyor,sıvı silikon kullanıyor,belirli büyüklüge kadar protez kullanılıyor.Doktorun ve sizin tercihinize kalmış tabi..Hiç cocuk emzirmemiş,bekar bayanlar meme ucu kesisini tercih etmiyor emzirememek korkusuyla..riske atmak istemiyorlar..Saygı duyarım..Meme altı kesisine gelince meme altından ameliyat olan birçok arkadaşımız foto paylaşıyor,bakarsan fikir olur tabi.Sana en uygun yöntemi doktorunla beraber karar vereceksin,unutma..Doktorun senin için en uygun yöntemi ve kesi yerini tercih edecektir.Sana kesi yeri için seçenek sunarsa o zaman bu araştırmalara gir bence
Boşu boşuna sıkıntı yapma.Bana mesela kesi yeri için ister meme altı,ister meme ucu yapalım..Tercih senin demişti,ben tamamen izsiz olması için ve artık çocuk düşünmedigim için meme ucunu seçmiştim..He gerçi kazayla hamile kalsam emziripte gögüslerimi deforme etmem,o ayrı bir konuda :))) Neyse çok uzattım sanırım
Ben eh işte fena degilim.Bu durum beni fena sıkıntıya soktu.Arada fena geliyorlar bana..Allahım yardımcım olsun
(