Meme büyütme dikişlerin açılması ve enfeksiyon

tbyrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2021
5
2
36
25
Herkese merhaba. Tam 3 hafta önce meme büyütme ameliyatı oldum ve yaşadığım devam eden tüm süreçte buradaki paylaşımlardan yararlandım. Bu yüzden kendim de tecrübe edinmiş biri olarak buraya başımdan geçenleri özellikle problem yaşadığım nokta olan dikiş yerlerinde açılma ve enfeksiyon konusunda yazacağım. Ve dikişlerim her iki memede de açıldı. Biri çok daha küçük olduğu için onu değil asıl beni çok korkutanı göstereceğim ve başıma gelenleri yaptıklarımı aktarıcam.

Eklentiler

• IMG_3984.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 31
Ameliyatı olduktan tam 2 hafta sonra strip bantları çıkarıp bu manzarayla karşılaştım ve o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben doktorumla aynı şehirde değilim, asistanına ulaşıyorum ama doktorla o an iletişimde değilim. Dikiş mi atılacak, yeniden şehirdışına mı gitmem gerekecek? Dikiş atılsa tutacak mı ? (Burada okuduğum yazılarda tutmayan sürekli açılan vs vardı çok korkuyordum) . Yaşadığım şehirde hemen iki doktora durumu anlattım onlarsa ilgilenmek istemedi yapan doktora git dendi. Stresten korkudan ağlarken doktorumla iletişime geçtim ve antibiyotik hap + günde iki kez batikonla pansuman ve balaban krem sürüp kapatmamı istedi. Kapanabileceğini söyledi ve dediğini yapmaya başladım. Allaha çok şükür ki yavaş da olsa iyileşme başladı. Şuan pansumana başlayalı 9 gün oldu ve durum gayet iyi neredeyse tamamen kapanmış durumda.

Eklentiler

• IMG_4354.webp
    68,3 KB · Görüntüleme: 27
Peki durup düşündüğümde benim bunu yaşamama ne sebep olmuş olabilir diye sordum kendime ve dikkat edilmesi aynı hataların yapılmaması için yazıyorum. Ameliyat sonrası direnler çekildikten 2 gün sonra duş alabileceğim söylendi. (4. Güne kadar kolumu kıpırdatamadım kendi başıma yataktan doğrulamadım, sırtım sopa yemiş gibi ağırdı lütfen sabredin geçiyor) duşa girdim ama şuanki aklım olsa sadece saçlarımı yıkar ve göğüs aşağısını da ayrı yıkardım yani dikiş yerlerine hiç su değdirmezdim ve değdirdikten sonra sadece havluyla üstünden geçtim sanırım fön makinesiyle kurutmak lazımmış ama doktor bana böyle bi şey dememişti. Sonrasında ben 1. Hafta sonunda çok iyi toparlayıp ayaklanınca mutfağa girdim ve ağrı da hissetmeyince özellikle dikişler kaynamadan asla yapmamamız gereken hareket olan kolları kaldırdım gerdirdim. Ve bantları kaldırmaya 4 gün kala bir baktım bant üstünden sıvı geliyor (o güne kadar gelmemişti) Ama dikişlerin kanaması sıvı gelmesi de normal değerlendirildiği için göz ardı edip devam ettik. Sakın kolları yukarı kaldırıp dikişleri zorlayacak hareketler yapmayın. Bu iki hatam benim dikişlerimde açılmaya ve enfeksiyona sebep oldu diyebilirim ama lütfen doktor önerilerine uyun ve benim gibi bir olay başınıza gelirse sakinliğinizi ve sabrınızı koruyun. Umarım kimse problem yaşamadan sürecini geçirir. Şuan 3 hafta bitti ama şimdi de göğüs ağrısı başladı. Uzun bir süreç ve bu yüzden zaman sıkıntınızın olmadığı bir dönemde ve rahat hissedeceğimiz bir zamanda olun. Ben bu konuda da hata yaptım. Çektiğim acı ve stres yüzğnden kendime kızıyorum. Bu yüzden ne vakit ne nakit ne de psikoloji olarak sizi asla zorlamayacağını bildiğiniz emin olduğunuz bir zaman olması işi çok çok kolaylaştırır.

Çok geçmiş olsun, umarım dikişiniz sağlıklı bir şekilde iyileşir. Bende kabarık iyileşen dikiş izi problemi var ama ona rağmen ben de ameliyat olmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…