Meme Büyütme Ameliyatı Sürecim

thatsnotmyproblem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2025
1
0
1
21
Merhabalar,

Ben meme estetiği yaptırmadan önce bu forumda oldukça araştırma yapmıştım. Benim gibi olan arkadaşlar için de ameliyat sürecimi detaylıca anlatmak istiyorum.

21 yaşındayım ve kendimi bildim bileli göğüslerim yok denecek kadar azdı. Giydiklerimin istediğim gibi olmaması ve özgüvensiz hissetmek bu ameliyatı olmam için yeterli sebeplerimdi. Dolgulu sütyen takmaktan çok sıkılmıştım artık. Bu ameliyatı olmaya kendimi hazırlamak için birkaç sene bekledim. Çünkü çevremdeki herkesin süreci oldukça kötü geçmişti. Mental olarak hazır hissettiğimde ise ameliyat gününü aldım. Bugün 5. günüm ve buraya yazı yazabilecek kadar iyi hissediyorum diyebilirim.

Ameliyata girene kadar korkak ve endişeliydim. Ameliyat sabahı vazgeçmeyi bile düşündüm. Ölçüme alındım. Büyük bir meme istiyordum. 375 cc Mentor yuvarlak proteze kadar verdik. Doktorum bana sürecin,burun ameliyatından daha kolay olduğunu söylediğinde biraz sakinleştim ve ameliyata girdim. Gözümü açtığımda hiçbir şey hissetmiyordum. Yavaş yavaş ayılmaya başladım ve yemeğimi yedim. İlk gün göğüste bir baskı,nefes alamıyorsun gibi bir his bende asla olmadı. Ağrı kesicilerle her şey kontrol altındaydı. Narkozu atabilmek için bi kerecik kustum o kadar. Sıra ayağa kalkıp yürümeye gelmişti. Hiçbir şey yokmuş gibi kalktım yürüdüm (annemin yardımıyla). Koridoru bile turladım diyebilirim. Ardından biraz tansiyonum düşer gibi oldu ve hemen yatağıma geldim. Kendinizi yürümek için çok zorlamayın. Hazır hissettiğinizde kalkın küçük küçük yürüyün tekrar oturun. Ardından tekrar yedim içtim güldüm. Bu süreçlerin hiçbirinde göğüs ağrısı çekmedim. Tuvalete kalkarken ve yürürken yardımlarla gittim çünkü kollarım tutmuyor gibiydi. Mutlaka refakatçiniz olsun çünkü birkaç gün kollarınız yokmuş gibi hissediyorsunuz, sürecin en büyük zorluğu da bence buydu. Hastanede 1 gece kaldım ve gecem sorunsuz bi şekilde geçti. (Dik uyumaya burun ameliyatı sürecimden alışıktım)

Hastaneden çıkarken başkalarının değme ya da çarpma riskine karşı göğüslerimi hep kollayarak yürüdüm. Arabada kasislerden geçerken dikişlerim biraz sızladı ama dayanılmayacak gibi değildi. Evde göğüs ağrısı kendini belli etmeye başladı. Ağrıyı nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama sanki böyle aşırı bir şekilde spor yapmışsınız,hamlamışsınız gibi ağrıyor ve acıyor. Acı kısmı sadece göğüste değil kolda ve sırtta da kendini belli ediyor. Ve ilk 3 gün maalesef ağrı ve acı artarak ilerliyor. 4. günden sonra ise geçmez sandığınız o keskin acıların çoğundan kurtulmuş oluyorsunuz. Ben çarşamba günü ameliyat oldum cumartesi günü duş aldım mesela. Az da olsa yardıma yine ihtiyacım oluyordu. Özellikle uzanıp kalkmaya çalıştığınızda protezlerin yanma hissi gibi acısıyla kalkamıyorsunuz. Yardıma ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu süreçlerin hiçbiri dayanılmayacak gibi değil emin olun. Ben buradaki yorumları okurken çok ürkmüştüm ama yaşayınca gördüm ki normal seviyede bir acı çekmişim. şu an 6. günümdeyim dışarı çıktım gezdim dolaştım kuaföre gittim. Tam anlamıyla gündelik hayata dönememiş olsam da yatak döşek de olmadım. Göğüs ağrısı acısı geçti sadece kollarımı eskisi kadar kullanamıyorum şu anlık,o da birkaç güne düzelecek gibi. Yatarken dik yatıyorum sağa sola dönmüyorum biraz sırt ağrısı yapıyor onun dışında bi sıkıntısı olmuyor. Gün içinde korse göğüsleri sıkıca tuttuğu için bunaltabilir,korsenin altına pamuk koyunca rahatlıyorsunuz ama yine de doktorunuza sorun.

Özetle yaptırmayı kafaya koymuşsanız, vakit kaybetmeden yaptırın. Ameliyata 1 haftalık- 10 günlük bir süre ayırsanız yeter bence. Şu an çok yeni olmasına rağmen bile göğüslerimle aşk yaşıyorum gidip gelip onlara bakıyorum. Çektiğim acılara değmiş diyorum. Her gün daha da değişip doğallaşıyor çok mutluyum yaptırdığım için. Yazı iple çekiyorum bikini giymekten kaçan ben her gün bikini giyerim artık

Sorunuz olursa yardımcı olmak isterim sevgiler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…