Meme Büyütme Ameliyatı Süreci

bussnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2024
3
2
25
Herkese merhabalar

Meme büyütme ameliyatı olmadan önce bu site sayesinde bir çok bilgiye edindim ve karar vermemde çok yardımcı oldu. Bu sebeple bende buradan tecrübelerimi paylaşlamak istiyorum. İstanbul içerisinde doktor arayışına girdim ve birçok görüşme yaptım.Kafam çok karışmıştı, bazı doktorlar hayal kırıklığıydı vs. (yüzyüze görüşme bu yüzden çok önemli). Öyle bir görüşme yaptım ki voaaavv oldum ve daha görüşme bitmeden evet buldum dedim. Daha önce yaptığım görüşmelerden çok çok farklıydı. Oğuzhan Demirel'e ameliyatımı olmaya karar verdim ve tarih aldım. Eğer doktor arayaşı içerisindeyseniz kesinlikle yüz yüze görüşme öneririm. 25 yaşındayım, 51kg ve 75a beden push-up sütyen kullanıyordum. Görüşmemizde ne istediğimi ve neyin vücuduma daha iyi olacağını inceleyip karar verdik. 325cc/yuvarlak/ pürüzlü/ kas altı protezin ideal ve istediğim gibi olacağına karar verdik. Kısa süren bir ameliyat. Uyandığımda hiç ameliyat olmuş gibi hissetmiyordum. Kalkıp saat başı kısa yürüyüşlerimi yapabiliyor, wc gidebiliyordum fakat bunları yaparken yardım alıyordum. Ertesi gün taburcu oldum. Neredeyse hiç ağrı kesici içmedim diyebilirim. İhtiyaç duyacağım bir ağrım olmadı. Yatıp kalkarken kas ağrısı oluyordu o da 5sn sonra geçiyordu. Sırt üstü yatmaktan sabah sırt ağrısıyla uyanıyordum. Ödemlerden korse çok darlayıcı bir hale gelmişti. Konuşurken nefes molaları vererek konuşabiliyordum. Üst bandajını açınca rahat bir nefes alıyordum. Direnler ne kadar kalırsa okadar iyi olduğu için ameliyattan sonra 5 gün direnler ile takıldım. O biraz can sıkıcıydı. Çıkartınca bir oh çektim. Bir acısı vs yok. Sadece terettüdlü hareket etmek yormuştu. Evde yatıp kalkmak 7 güne kadar birinin yardımıyla yaptım. Zorlamak istemedim. Wc ihityaçlarımı 3. gün kendim halledebilyor haldeydim. Kollarımı yukarıya kaldırmam 7-8 günümü almıştı. Direnler çıktığında ödemlerim arttı. Bol yürüyüş ve bol su tüketimiyle ödem atmayı destekledim. 9 gün sonra işe döndüm ve bir zorluk yaşamadım. (masa başı bir işte çalışıyorum.) Şuanda 40. günümdeyim. 10 gün önce sporcu sütyenine geçiş yaptım. Tamamen oturması için hala zaman var tabi ama bence şuanki hali bile gözüme güzel geliyor. İlk zamanlarda yorum yapmak, kötü düşüncelere kapılınmamalı bence çünkü zaman geçtikçe ve ödemler gittikçe nihai haline daha da yaklaşılıyor. Benim için kolay bir süreçti. En büyük zorluğu duş alamamak bile olabilir :) Belki de yıllardır istediğim bir operasyon olduğu için zorlukları gözüme gelmemiş olabilir. Olumlu olumsuz bir çok şey yazılıyor burada. Olumsuzlara kafanızı takıp moralini bozmayın. İyi bir doktor ile bu yola çıkarsanız eğer başarılı bir şekilde bu süreci tecrübe edersiniz.

Merhaba hastaneden sonra eve geçtiğinizde süreç nasıldı neler yaşadınız nelere dikkat ettiniz tecrübe olması açısından biraz daha detaylı anlatabilir misiniz

Merhaba hastaneden sonra eve geçtiğinizde süreç nasıldı neler yaşadınız nelere dikkat ettiniz tecrübe olması açısından biraz daha detaylı anlatabilir misiniz
Merhaba, tabiki de :)

Öncelikle birisinin sizinle kalması şart. İlk günlerde tek başınıza bir şeyler yapabilmeniz çok zor. Evdeki ilk 2 gün kıyafetlerimi indirebiliyordum fakat çekemiyordum. 3. gün tek başıma yapabilmeye başladım. Yemeğimi kendim yiyebiliyordum ama dolu bardağı ağızıma kadar kaldırmak zor oluyordu, pipetle içmek kolayıma geldi. İlk günler ya yatıyorsunuz ya da oturuyorsunuz. Ödem ve korse ikilisi nefes alış-verişlerinizi zorlaştırdığı için yavaş konuşma ve yavaş hareketler yapmanız gerekiyor. Zaten çabuk yoruluyorsunuz. Yatış pozisyonu yastıklarla 45 derecelik bir açı yaparak o şekilde yattım. Hastanede de o şekilde yatırdıkları için hem de yatıp kalkmak daha kolay oluyordu. Yatış pozisyonu çok rahat oluyordu, sanki hiç ameliyat olmamışım gibi hissettiriyordu. Kalkarken ensemden/sırtımdan destek alarak kalkıyordum. Kalkarken kas ağrısı oluyordu fakat hemen geçiyordu. Hastane sonrası 2 gün ağrı kesici içtim (hiç ağrı hissetmedim.) Daha sonrasında ağrı kesiciyi bıraktım. Zaten antibiyotik vs. kullanıyor olacaksınız. Ödem atmak için ananas ve evde minik yürüyüşler yaptım. 3. gün 5 aylık hamile gibi karnım şişmişti. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi. 1 hafta içerisinde de göbeğim gitti. 5. gün direnlerim çıktı. Evde direnlerimi kendim boşalttım. Çok kolaydı. Direnler çıkartılırken hiçbir hissiyatı yok. Çıkartınca daha da rahatlıyorsunuz. Direnlerden 2 gün sonra duş alabildim. Ameliyat sonraki süreç sıcak havalar için uygun değil bence. Günler birbirinin aynısı şeklinde geçiyor özetle. 1 hafta sonra fark etmeye başlayacaksınız ki her gün bir önceki günden daha iyi olacaksınız. Sizi de buna benzer durumlar bekliyor olabilir.

Çok teşekkür ederim peki pansuman durumu nasıl oluyor kendimiz ne şekilde yapıyoruz siz nasıl yapmıştınız dikişlere vs mi sadece direnlere mi ya da ne sıklıkla

Çok teşekkür ederim peki pansuman durumu nasıl oluyor kendimiz ne şekilde yapıyoruz siz nasıl yapmıştınız dikişlere vs mi sadece direnlere mi ya da ne sıklıkla
pasumanımı doktorum direnleri çıkartmaya gittiğimde yapmıştı. Direnler için bir pansumana ihtiyaç olmuyor.

Merhaba bişey sormak istiyorum ben 4 ay önce meme büyütme ameliyatı oldum sol mememde ağrı çoktu geçmişti fakat motor kazası yaşadım tekrar başladı doktoruma göründüm normal bişeyin yok dedi ama çok ağrım var solumda uyuşma gibi yanma oluyor gibi ağrısı çok tuhaf geçer dedi düzeliyor gibi oluyor tekrar başlıyor pişman oluyorum galiba bu ameliyatı olduğuma çok hevesliydim

Dren denilen nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…