teşekkürler arkadaşlar galiba ben de çektirsem iyi olacak
Meme ameliyatı olacak herkese kesinlikle muayene ve ultrason öneriyorum. Doktorumu değiştirdim ve meme usg istedi bugün yaptırdım ve fibroadenom çıktı mememde yarın başka bir genel cerraha daha göstericem ve ona göre karar vericem ameliyata. Biyopsi yapılması ya da kitlenin alınması söz konusu olabilir. Drum ameliyat sırasında alabilirim ya da biyopsiyi yaparız dedi. Acaba protezden sonra bu tür kitlelerin tesbiti ultrasonla kolaylıkla yapılabiliyor mu? Yaptıran var mı? Korkuyorum sonra kitle tespiti zorlaşırsa diye.
Canım geçmiş olsun..Benimde Fibrokistlerim vardı.Meme büyütme ameliyatımdan bir sene önce meme kontrolü muayenesine gittigimde doktorum farketmişti.Her sene ultrasyonla bakılmam gerektigini söylemişti.Bu ameliyatı olmaya karar verdigimde hem meme cerrahisi bölümündeki doktoruma,hem genel cerrah doktoruma hemde Estetik doktorum Hasan Fındıga bu olaydan bahsetmiştim.Bütün hepsi meme büyütme ameliyatı olmama bir engel taşımadıgını ve rahatlıkla büyük bir gönül rahatlıgıyla bu ameliyatı olabilirsin demişlerdi.Büyük bir ihtimalle öncelikle senden biyopsi istenecektir.Çıkan tahlile görede alınması gerekirse meme büyütme ameliyatı ile beraber kistin alınabilir.Bir sakıncası yok diye düşünüyorum.Çünkü bu sorunla karşılaşan ve bu ameliyatla beraber kistinide aldıran bir üyemiz vardı burada.Tabi en dogru kararı doktoru verecektir..
Protez ameliyatından sonra kitlelerin tesbitine gelince..Bu tür durumlarda protezi kas altına koymayı uygun buluyorlar ve en iyi yöntem budur.Çünkü kas üstünde yada kas zarı altı,dual plan gibi yöntemlerde protez kasın üzerinde oldugu için ultrasyonla yapılan muayenelerde gögüste oluşabilecek kitlelerin tesbiti biraz zor oluyor..En iyi yöntem kas altıdır.Yine doktorun bu yöntemi uygun görecektir diye düşünüyorum.Bence kesinlikle kas altı yöntemini tercih etmelisin.Bu konudada birkeç doktorla görüşmeni fikir almanı öneririm..Korkma canım,Allahın izniyle birşey olmaz.
Canım geçmiş olsun..Benimde Fibrokistlerim vardı.Meme büyütme ameliyatımdan bir sene önce meme kontrolü muayenesine gittigimde doktorum farketmişti.Her sene ultrasyonla bakılmam gerektigini söylemişti.Bu ameliyatı olmaya karar verdigimde hem meme cerrahisi bölümündeki doktoruma,hem genel cerrah doktoruma hemde Estetik doktorum Hasan Fındıga bu olaydan bahsetmiştim.Bütün hepsi meme büyütme ameliyatı olmama bir engel taşımadıgını ve rahatlıkla büyük bir gönül rahatlıgıyla bu ameliyatı olabilirsin demişlerdi.Büyük bir ihtimalle öncelikle senden biyopsi istenecektir.Çıkan tahlile görede alınması gerekirse meme büyütme ameliyatı ile beraber kistin alınabilir.Bir sakıncası yok diye düşünüyorum.Çünkü bu sorunla karşılaşan ve bu ameliyatla beraber kistinide aldıran bir üyemiz vardı burada.Tabi en dogru kararı doktoru verecektir..
Protez ameliyatından sonra kitlelerin tesbitine gelince..Bu tür durumlarda protezi kas altına koymayı uygun buluyorlar ve en iyi yöntem budur.Çünkü kas üstünde yada kas zarı altı,dual plan gibi yöntemlerde protez kasın üzerinde oldugu için ultrasyonla yapılan muayenelerde gögüste oluşabilecek kitlelerin tesbiti biraz zor oluyor..En iyi yöntem kas altıdır.Yine doktorun bu yöntemi uygun görecektir diye düşünüyorum.Bence kesinlikle kas altı yöntemini tercih etmelisin.Bu konudada birkeç doktorla görüşmeni fikir almanı öneririm..Korkma canım,Allahın izniyle birşey olmaz.
Canım teşekkür ederim inşallah önemli birşey çıkmaz. Bugün ilk farkeden usg dru biraz korkuttu beni yalnız o hastanedeki genel cerrahın bugün ve yarın ameliyat günüymüş Cumaya randevu verdiler. İçim rahatlasın diye başka bir hastanenin genel cerrahına başvurdum o da yeni bir usg istedi onu çektiridm usg dru kötü birşey olmadığını ameliyat sırasında alınabileceğini söyledi cerrah da 3 ay kadar bekle tekrar usg ile bakalım değişme yoksa meme büyütme ameliyatını ol dedi ama içim rahatlasın diyosan başka bir dra daha danış dedi. Kayınvalidemin dru var eşi usgci kendi genel cerrah birlikte çalışıyorlar onu da bize bir hemşire yakınımız önermişti iyi diye yarın için randevu aldım bir de ona sorucam ona göre karar vericem ameme büyütme ameliyatına, ameliyatım pazar günü yapılacaktı ama şimdi nasıl olur bilmiyorum. Aman kötü birşey çıkmasın inşallah da ameliyat önemli değil.
Kas altı konusunda haklısın, biraz araştırma yaptım ben de kas altı olmasını öneriyorlar rahat tespit için eğer ameliyat olursam druma söyleyeceğim bunu kas altı yapmasını isteyeceğim. Dualarınızı eksik etmeyin.
arzumcum kas altı yada kas ustu olmasınada mı bız karar verebılıyoruz.yanı en ıyı nasıl olacaksa bu doktorun bılecegı bırsey degıl mı? yanı doktor bu tercıhı bıze mı bırakıyor?
Canım Allahın iniyle birşey çíkmayacak bak görürsün .çünkü görüştügün doktorlar en azından birşey yok,gerekirse ameliyat esnasında alınabilir demişler ..Ama tabi için rahat etsin,yine aklındaki doktora gir görüş fikir al.Dualarım seninle bebegim,Allah yardımcın olsun ama korkma bak herşey temiz çıkacak ve güzel olacak emin ol...
Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Bugün bir genel cerrahla daha görüştüm kitlenin korkulacak birşey olmadığını söyledi beni ameliyat edecek hocayıda tanıyor hoca onu alır ameliyatta, aldır kurtul dedi. Kocası da iyi bir usgci ona da gittim ultrason kontrolü yaptıkorkma problem yok dedi ameliyat olabilirsin kitleyi de aldırabilirsin dedi. Protezin yerleştirileceği yer konusunda ise iki drda kas altı olsun dedi çünkü Allah korusun kitle tekrarlayabilirmiş tekrarlamasa bile Allah korusun yeni kitleler oluşabilir tespitinin rahat olması için kas altına koyulmalıymış protez. Yarın gidip konuşucam drumla ve kas altı olmasını isteyeceğim. Hayırlısı bakalım.
Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Bugün bir genel cerrahla daha görüştüm kitlenin korkulacak birşey olmadığını söyledi beni ameliyat edecek hocayıda tanıyor hoca onu alır ameliyatta, aldır kurtul dedi. Kocası da iyi bir usgci ona da gittim ultrason kontrolü yaptıkorkma problem yok dedi ameliyat olabilirsin kitleyi de aldırabilirsin dedi. Protezin yerleştirileceği yer konusunda ise iki drda kas altı olsun dedi çünkü Allah korusun kitle tekrarlayabilirmiş tekrarlamasa bile Allah korusun yeni kitleler oluşabilir tespitinin rahat olması için kas altına koyulmalıymış protez. Yarın gidip konuşucam drumla ve kas altı olmasını isteyeceğim. Hayırlısı bakalım.
Canım ne yaptın bugün doktorunla görüşmen vardı sanırım..Merak ediyorum neler konuştunuz..
bpş sans allah yardımcın olsun canım.bızı habersız bırakmaılk fırsatta yazEveeet canım doktorumla görüştüm ve sabah ameliyat oluyorum inşallah:18: burunla birlikte olacak. 295cc mentor cohesive III damla olucak bakalım drum tercihi ben pek müdahale etmedim sonuçta prof ve yıllardır bu işin içinde nasıl duracağını o bilir herhalde. Doktorum ameliyat öncesinde kitlenin yerini tam olarak tespit edebilirse alacak olmazsa biyopsi yapacak çünkü meme altı kesisiyle kitleye ulşmak çok zor saat 12 hizasında meme başının hemen üstünde çünkü. Bakalım artık hayırlısı. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. İlgine teşekkür ederim güzel arkadaşım.
Eveeet canım doktorumla görüştüm ve sabah ameliyat oluyorum inşallah:18: burunla birlikte olacak. 295cc mentor cohesive III damla olucak bakalım drum tercihi ben pek müdahale etmedim sonuçta prof ve yıllardır bu işin içinde nasıl duracağını o bilir herhalde. Doktorum ameliyat öncesinde kitlenin yerini tam olarak tespit edebilirse alacak olmazsa biyopsi yapacak çünkü meme altı kesisiyle kitleye ulşmak çok zor saat 12 hizasında meme başının hemen üstünde çünkü. Bakalım artık hayırlısı. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. İlgine teşekkür ederim güzel arkadaşım.
Eveeet canım doktorumla görüştüm ve sabah ameliyat oluyorum inşallah:18: burunla birlikte olacak. 295cc mentor cohesive III damla olucak bakalım drum tercihi ben pek müdahale etmedim sonuçta prof ve yıllardır bu işin içinde nasıl duracağını o bilir herhalde. Doktorum ameliyat öncesinde kitlenin yerini tam olarak tespit edebilirse alacak olmazsa biyopsi yapacak çünkü meme altı kesisiyle kitleye ulşmak çok zor saat 12 hizasında meme başının hemen üstünde çünkü. Bakalım artık hayırlısı. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. İlgine teşekkür ederim güzel arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?