• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Başı Çatlaklarına Önlem Olarak Ne Yaptınız?

Hadi kizlar bi cevap lutfen endise diyorumm :(

en azindan sizin catlak diye tabir ettiginiz bolge nasildi, kirmizimi benim dedigim renktemii, tarif edersenizz.. benimki kuruluktan kaynaklanan biseymi yoksa bi enfeksiyonmu varr acabaa ...

arkadaşım bence doğum falan yapmadıysan ve çatlakların var ise doktora gitmelisin mutlaka. Yurtdışında olsan ne fark eder. Önemli olan sağlığın değilmi.

Ben lansinoh diye bir krem aldım. Doğuracak arkadaşlara tavsiye. Kesinlikle küçük boyunu alsınlar

Melek81 cnm bende biliyorum doktora gitmem gerektigini fakat, burdaki doktorlara guvenmiyorumm..

Hic benim gibi bir problem yasayan yokmu, yakin cevrenizde ve seizin basiniza gelmis olabilirr..
Lanolin diye bir krem aldim demistim, 4 gun oldu onu suruyorumm, biraz rahatlatti gibii.. ben tum vucudumu banyodan sonra nemlendiriyodum fakat, goguslerime bisey surmuyodum, kotu bisey yok sanirim kuruttugum icin boyle oldugunu dusunuyorum ins. oyledir tabii.. suanda kuru sarimsi bir renkte gogus ucum ciktiginda biraz daha bir sert hal alip dikenlesiyorr.. ama butun bir kapuk baglama gibi degil sanki tek bir yerden cikiyor fakat uclara dogru ayrikayrik duruyorr..

Bir arkadasimla konustum, yasadigin ulkeden olabilir hic nemlendirmedysende kurumuss kabuklanmistir dedii, suanda cok sicak bir ulkedeyimm.. ve 1 yildir burdayimm o kadar zamandirda dustan sonraa nemlendirmiyorum gogsumuu.. illaki yasayan olmustur bu durumuu.. yardimlarinizi bekliyorum paylasirsaniz sevinirimm ...

hicmii kimse yokkk, bu konuyu bilenn kizlarrr, yakininiz vs. duydugunuz kulaginiza gelen benlel ayni durumda olann..akannehir

Slm Arkadaslar kac gundur endiselendigim konu icin sonunda doktora gitme karari aldim ve dun gittimm, doktor bakti tahliller istedii memografi cekti, ama bunlari yapmadan once ilk muayenedede ben onemli biey oldugunu zannetmiyorum amaa, yinede tedbiri elden birakmayalim diye bunlari istiyorum senden dedii.. ve butun sonuclarim cok guzel cikti herhangi bir sey yokk.. tekrardan bi kontrol etti, kontrol esnasinda gogumdeki kabuklardan biri dokulduu, lanolin diye bir krem kullandigimdan bahsettim 5 gundur.. senin bunlar sicaktan ve havasizliktan kuruma olmus ve 1 yil boyuncada bu durumda hic nemlendirmemissin vee kuruluktan bu hale gelmis dedii, sonrada oneride bulundu, demekki bu krem sana yaramis 5 gunde kurulugu atmaya baslamissin deyipp siraladii... arkadaslar bunlar bence sizinde dikkatinizee belki aranizda yada yakininizda yasayan olur tavsiye edersinizz...
1- pamuklu iccamasiri kullanicaksin, senteikleri herzaman kullanma ,
2- surekli destekli ic camari kullanirsan hareket edecek yeri az kaldigindan havasiz kalir, her zaman tercih etmee,rahat birak..
3-Dustayken Sampuan, sabun surmemeye dikkat et..
4-Dusa girmeden once hafif zeytin yaglaya bilirsin eger kuruluk gorduysenn
5- vee vucudunu nasil nemlendiriyosan goguslerinide nemlendirmelisinn.. sonucta cok hasass ve sudan kuruma ihtimali cokk yuksekk,

Eger bunlara dikkat edersen boyle bir seyle bir daha karsilasicagini zannetmiyorumm, hava almasi cok onemliymiss..
Bilginize kizlarr, belki bir gun ihtiyaciniz olur diye paylastimm yasadigim olayii..alkisalkisalkis

her emzirmeden sonra, mem basinin ıslak kalmamasina dikkat edip, bir sure memeleri havalandirin.
lansinoh krem cok ise yariyor denildigi gibi, bir de kakao yagi...

bende çok korkuyorum henüz bebek olmadı ama şimdiden araştırmaya başladım ne yapabilirim çatlamadan nasıl bir önlem alabilirim diye

kızlar benimde 2 aylık bebeğim var sezeeryanla doğum yaptım hemşireler hemen bebeği getirip göğsüme yapıştırdılar acıdan öldüm günlerce eşim de sağlıkçıdır hemen garmastan diye bir krem getirdi muhteşem ama birde zeytinyağı ama ılık olacak kesinlikle tavsiye ediyorum :))

Bende meme başı çatlağına en iyi gelen şey zeytinyağı oldu,hem yumuşatıyor hemde acı hissini azaltıyor,bi deneyin derim.

Doğum sancısından çok daha zor geldi bu gögüs acısı kızım resmen meme uçlarımı kopardı kan içiyordu bildiğiniz, emzirmek istesemde acıdan süt kesiliyodu ve süt sıtmasına sebep oldu iki günde bir sıtma tutuyordu göğüslerim taşlaşmıştı bide süt ağrısı çektim. kullanmadığım krem yağ soğan patates koca karı ilaçları kullanmadı kızım her emişinde yeniliyodu yarayı .
tek kurtarıcım silikon uçlar oldu ama ondada birtek "tommee tippee" nin silikon ucunu emdi ve hala emiyor çünkü çokçok yumuşak ve uçdaki delik sayıları çok ve büyük avent'in medela' diğer aklıma gelmeyen markaların çok sert ve küçük geldi şuan gerçekten emzirmenin tadını yaşıyoruz :) acısız emzirmeler herkese ;)

ne yaparsan yap oluyor 2 aylik oldu kizim dahala catlak :43: sadece silikon uclar iyi geliyor biraz

Son düzenleme:
Back