• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Başı Çatlaklarına Önlem Olarak Ne Yaptınız?

Fairy5

CANIMA CAN KATANLAR...
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
2.640
181
373
43
arkadaşlar emzirme dönemini sorunsuz atlatmak için neler kullandınız?

ben 22 haftalığım şimdiden gögülerimin uçları sızlıyo ara ara inşallaah doğumdan sonra sorun olmaz

Bebeğimin 40 ı çıkıcak nerdeyse,hala göğüs uçlarım fena.
Zeytinğı sürüyorum sürekli hakiki..eh işde yumuşatıyo biraz senağlama

Valla ben daha hastanede emzirmeye başladığımda çatlamaya başlamıştı doktorum da bepanten vermişti kullanayım diye bende emzirdikten sonra sürüyordum bephanteni öteki göğsümle emziriyodum sonra ona sürüyordum böyle dönüşümlü idare ediyordum, bende bephanten baya işe yaradı, ama çok acı veriyordu ilk ay özellikle acı çeke çeke emzirdim göğüs kalkanı kullandım bir ara sonra düzeldi iyleşti ve daha sonra zaten olmuyo sorunsuz emzirebiliyosun da çatlamalarında kaçış yok sanırım:ecrin_bebek:

meme ucu çatlak kremi earth mama&angel baby natural nipple butter kullandım. emzirirken silmeye gerek yok bebekte ve anne memesinde pamukçuk olmasını da önlüyo tavsiye ederim. benimde çok kötü oldu meme uçlarım. ama ne yazıkki tek çare emzirmek. kanasada acısada emzirmeden geçmiyomafoldumben

ablamin ilk bebeginde cok yara olmustu hic bisey ise yaramadi
2. cocugunda susam yagi surdu tahinin uzerinde biriken yagi cok ise yaradi dogru duzgun aci cekmedi masallah

Ben hamişlik boyunca bitkisel yağlar sürdüm halada sürüyorum ama bebiş olunca çatlayacak gibi duruyor.Tabii sütüm gelirde inş. emzirebilirsem bende krem istemeyi düşünüyorum doktordan...

kendi sütünü sür çok iyi gelir kızım 9.5 aylk benimkilr yine yara sürekli emdiği için

Son düzenleme:
bende şimdilik bısey surmedım kayın valıdem dut şurubu dıye bısey onerdı eczanede satılıyomus kucuk bı sıse olarak ve pamukcugu olmuyomus
hıc acımıyomuşda. kendısı ilk bebegınde cok cekmış
ıkıncısınde hıç acı cekmeden atlatmış bakalım onuda alıcam doktorun onerdıgı kremıde.. hangısı işe yararsa, denemekten baska care yok..

ben kendı sutumu ve lansınoh krem kullandım emzırıken sılınmesıne gerek olaman bı krem ama bı arkadasım dogumdan once goguslerıne sogan sur catlama olmaz demıstı ben yaptım olmadı demıstı ama sogan kokusundan bebek memeyı almaz dıye surmemıstım bu yontemı deneyıpte ewt ıse yarıyo dıyenler varsa ıkıncı bebıste yapıcam:)

Valla bana garmastan diye bir krem önerdiler...
Gebeliğin 7.ayından itibaren kullanılır ise daha etkiliymiş kullananlar rahat bir şekilde bebeklerini emzirdiklerini ve hiç acımadığını söylediiii

selam arkadaşlar, benim denemediğim krem, ilaç kalmadı ama maalesef hiçbiri fayda etmedi benim yaralarıma inşallah size fayda eder... bence tamamen benimkiler emzirmeyi bilmediğime, bebeğimde emmeyi bilmediği için oluştu... bide sütüm o kadar çok gelmiştiki doğumdan sonra göğüslerim gerilmekten bebek ememekten çatladılar, ciddi bi acı, oğlum her çekişinde benimde gözlerimden yaşlar boşalıyordu... önceden kullandım bende doğumdan sonrada kullandım banamısın demedi, 1 ay kadar çektim bu sıkıntıyı sonra geçti... inşallah sizler yaşamazsınız.

arkadaşlar emzirme dönemini sorunsuz atlatmak için neler kullandınız?

arkadaşlar benim kızım on aylık doğum öncesi ve sonra mükemmel bir krem kullandım.neredeyse hiç çatlak olmadı.zaman zaman hassaslaştıysada yaraya dönüşmedi.en iyi tarafıda emzirirken silmek zorunda değilsiniz.bebeğe hiç bir olumsuz etkisi yok.bana arkadaşım yarım kalmış kremini getirmişti.çok uzun süre kullandım.bende bitince aldım ama oda yarım .yani bir tüp hayli hayli yeter.

her yerde bulunmuyor biz dağıtıcı firmayı bulmuştuk 8nişantaşındaydı ) .sonra tesadüfen bir yerde gördüm ama bana artık gerekmiyo.istanbulda yaşayanlar eminönü havuzlu handa en alt katında bir mağazada. KREMıN ADI PURELAN lanolin içerikli bir krem şiddetle tavsiye ediyorum.çünkü ben çok korkmuştum bu çatlak işinden atlattık çok şükür.bu arada kremi kullanmadan doktoruma danışmıştım. nacizane bir öneri evde de olsanız göğüs pedi kullanın acıyı hassasiyeti azaltıyo,bende öyle olmuştu.keyifli emişmeler güzel anneler. : ))

bu arada fiyatı 30 lira civarında ama değiyor.

arkadaşlar benim kızım on aylık doğum öncesi ve sonra mükemmel bir krem kullandım.neredeyse hiç çatlak olmadı.zaman zaman hassaslaştıysada yaraya dönüşmedi.en iyi tarafıda emzirirken silmek zorunda değilsiniz.bebeğe hiç bir olumsuz etkisi yok.bana arkadaşım yarım kalmış kremini getirmişti.çok uzun süre kullandım.bende bitince aldım ama oda yarım .yani bir tüp hayli hayli yeter.

her yerde bulunmuyor biz dağıtıcı firmayı bulmuştuk 8nişantaşındaydı ) .sonra tesadüfen bir yerde gördüm ama bana artık gerekmiyo.istanbulda yaşayanlar eminönü havuzlu handa en alt katında bir mağazada. KREMİN ADI PURELAN lanolin içerikli bir krem şiddetle tavsiye ediyorum.çünkü ben çok korkmuştum bu çatlak işinden atlattık çok şükür.bu arada kremi kullanmadan doktoruma danışmıştım. nacizane bir öneri evde de olsanız göğüs pedi kullanın acıyı hassasiyeti azaltıyo,bende öyle olmuştu.keyifli emişmeler güzel anneler. : ))

bu arada fiyatı 30 lira civarında ama değiyor.

aaa jokerdede var o kremden carrefoura gittiğimde alayım bari...sağol canım....

Ben ilk bebegim cok cektim, hatta gogus ucları neredeyse parcalanacaktı ve doganın mucizesi zeytin yagı sayesinde kurtuldum. Ama zeytin yagını surmeden once ilk kaynatmak ve asidini almak gerekiyor sonra sogumaya bırakın ve her emzirmeden sonra surun. Gercekten cok ise yarıyor. Ben denemedim ama bir arkadasımda susam yagını onermisti oda cok ise yarıyormus, insallah ikinci bebegimde boyle buyuk sorunlar cekmem

Yaa kizlar hadi siz hamilesiniz, veya dogum yapmissiniz, ben ne yapayim, ne hamileyim nede daha onceden dogum yaptimm, ama gogus uclarim catladi sari-beyaz bir renk olustu uclarinda ve diken diken kabuk gibi gozukuyoo.. canim yanmiyo ama neden boyl oluyo diye dusunuyorum, aranizda bi fikri olan varmi acill lutfen yardimci olun, suanda yurtdisinda oldugum icin burdada bir doktora gitmek istemiyorumm.. bu kuruluklar ne olabilir ve nasil gecerr, lanolin diye bir krem aldim burdan 2 gundur suruyorum ama bi degisiklik yok, kolay kolay gecebilecek gibi biseyde degil sankii..

sizin catlak diye bahsettiginiz nasil biseyy benimkine benziyomuu.. yoksa benim egzama yada mantarmi,.. bilen biri varsa yardimci olsun lutfennnmafoldumben

Hadi kizlar bi cevap lutfen endise diyorumm :(

en azindan sizin catlak diye tabir ettiginiz bolge nasildi, kirmizimi benim dedigim renktemii, tarif edersenizz.. benimki kuruluktan kaynaklanan biseymi yoksa bi enfeksiyonmu varr acabaa ...

Back