• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi melisa-rezene-anason karisimi Milupanin cayini bebegine verenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hausfrau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
1.395
8
0
Diğer
kizim 5 ay bitirdi
milupanin bu karisim cayini aldim
2 gundur veriyorum
aksam yatmadan önce veriyorum
ama icimde kaldi
yani anasonda var icinde
birsey olmaz degil mi hanimlar
sizler böyle cay veriyormusunuz
ne kadar veriyorsunuz
ben uykusu icin veriyorum
aslinda gece uykusu cok kötü degil kizimin
aksam 7 bucuk yatar sabah 7 kalkar
gece 1 de kalkip mama icer
sonra 5 gibi yada bazan 4 bucuk gibi tekrar mama icin kalkar
geri uyur
sonra 7 de kalkar artik uyanik sekilde

ben o 4-5 gibi kalkmasini istemiyorum
cünkü gece 1 kere beslenmesi yeterli aslinda
bu nedenle sabah icmiyor gibi birsey
az bisey icip 1 saat icinde tekrar yatiyor
o sabah karsi kalkmasini engeller diye düsündüm
sizce bosuna mi veriyorum bu cayi
gerek yok mu bilemedim ??

Son düzenleme:
bu cay hakkinda yorum yapabilecek kimse yok mu arkadaslar
icinde anason oldugu icin düsünceliyim sadece
tesekkürler

Benim oğlumda 5 ayını bitirdi sayılır.Çok gazlıydı ve ben her gece rezene içirirdim,hala içiriyorum.Bir ara da anason içirmiştim,bir zararı olacağını düşünmüyorum ama yine de sen bilirsin.Anason uyku yapar evet ama bizimkini etkilememişti.Bence hiç bir şey yapma ve yat kalk şükret.Benim oğlum 12-1 den önce uyumaz daha uyku düzenide tam oluşmadı bazen 2-3 defa kalkar bazen 10 defa,bazen hiç uyumaz.Ben 3 defa kalkmasına şükredip hep böyle olsa diyorum:)))

Benim oğlumda 5 ayını bitirdi sayılır.Çok gazlıydı ve ben her gece rezene içirirdim,hala içiriyorum.Bir ara da anason içirmiştim,bir zararı olacağını düşünmüyorum ama yine de sen bilirsin.Anason uyku yapar evet ama bizimkini etkilememişti.Bence hiç bir şey yapma ve yat kalk şükret.Benim oğlum 12-1 den önce uyumaz daha uyku düzenide tam oluşmadı bazen 2-3 defa kalkar bazen 10 defa,bazen hiç uyumaz.Ben 3 defa kalkmasına şükredip hep böyle olsa diyorum:)))

cevap verdiginiz icin öncelikle cok tesekkür ederim :)

aslinda biraz haksizlik ediyorum kizima
uyku düzeni kötü degil kizimin
aksam7 sabah 7 uyuyor kiz
sadece gece 12 den sonra 2 kere kalkiyor
gecede bir kere kalkabilir dedi doktoru
bende onu saglamak icin milupa cayindan verdim
verdigimden beri cok ise yaradi
simdi gece 1 bucukta kalkip sabah 7 de tamamiyle uyaniyor
bunu basardim ama iste
icimde kaldi
anason zararlimi diye
bunu daha doktora soramadim bu hafta randevu var soracagim
aksamlari mamasindan önce 20 cc bazab 30 cc veriyorum

kiz uyuduktan sonra siseyi yikarken kokusu resmen raki kokusu gibi geliyor
icim aciyor
hic vermesem mi acaba
üfff
annelik gercekten vicdan azabi imis:(

siz uyku düzeni oturmadi heralde
12-1 den önce uyumamasi cok kötü
en gec 8 de uyumali aslinda
ben yatirmayim biraz daha kalsin bari diyorum yapamiyorum
kiz saat gibi programlanms
ayni saate mama ister hemen uyur
neyse sizin gaz sorunu var iste
bizim o yok sükür
aptamil comfort ise yarar
tabi mama ile besliyorsaniz
bilmiyorum en iyisini anne bilir
benim kizim dogustan iyiydi
ne gazi var ne uyuma sorunu
hep kendi kendine uyur
sorun cikarmaz
bazan ben fazlami oluyorum diyorum
sükretmeliyim
cok uyumlu
sanirim abimin oglundan etkilendim
onlar aksam 8 de yatiyor gece 11 gibi bir daha icip sabaha kadra uyuyor
cok rahatlar
ama onlarinkide gunduz uyumuyor
benim kizim gunduzde masallah uykusu iyi

tekrar tesekkür ederim cevap verdiginiz icin
birilerinin duymasi guzel:)

Ben de oğluma zamanında içirmiştim ama hiç etkilememişti sonra da vermedim.Anasonun bir zararı olmaz.Tabii ki herşeyin çoğu zarar ama zaten ölçülü veriyosundur.Anason kokusu yoğun olduğu için rakı gibi geliyo vicdan azabı duyma :)) Ama okuduğum kadarıyla zaten güzel bir uyku düzeni var bence vermesen de o uykusunu uyur gibi geliyo yani çok da etkileyen bişey olduğunu düşünmüyorum.1-2 akşam verme yina aynı şekilde uyumaya devam ederse boşua vermezsin.Baktın ki uyanıyo tekrar başlarsın.Ya da azaltarak kesmeyi dene.

Ben de oğluma zamanında içirmiştim ama hiç etkilememişti sonra da vermedim.Anasonun bir zararı olmaz.Tabii ki herşeyin çoğu zarar ama zaten ölçülü veriyosundur.Anason kokusu yoğun olduğu için rakı gibi geliyo vicdan azabı duyma :)) Ama okuduğum kadarıyla zaten güzel bir uyku düzeni var bence vermesen de o uykusunu uyur gibi geliyo yani çok da etkileyen bişey olduğunu düşünmüyorum.1-2 akşam verme yina aynı şekilde uyumaya devam ederse boşua vermezsin.Baktın ki uyanıyo tekrar başlarsın.Ya da azaltarak kesmeyi dene.

yok fazla vermiyorum
aldigimdan beri hergün veriyorum ama
sizin dediginizi deneyecektim bende zaten
bugun vermis bulundum
yarindan sonra 2-3 gün vermeyecegim bakalim ne olacak?
cok tesekkür ederim cevabiniz icin :)

benim oğlum 5 aylık çok gazı vardı önceden rezene ya da anason veriyorduk ama pek etkisi olmuyordu. sonra bıraktık. iki gündür rezene anason veriyorum gazı biraz fazla gibi birkaç gündür. daha iyi uyuyor. bizimki milupanın falan da değil. bildiğiniz bitki çayı. annem bize de verirmiş anasonu birşey olmamış:) bizimkilere de olmaz inşallah.

benim oğlum 5 aylık çok gazı vardı önceden rezene ya da anason veriyorduk ama pek etkisi olmuyordu. sonra bıraktık. iki gündür rezene anason veriyorum gazı biraz fazla gibi birkaç gündür. daha iyi uyuyor. bizimki milupanın falan da değil. bildiğiniz bitki çayı. annem bize de verirmiş anasonu birşey olmamış:) bizimkilere de olmaz inşallah.

insallah canim yaa
ne zor sey
yapsan bir türlü yapmasan bir türlü
:)
Allahim korusun canlarimizi !!:nazar::nazar:

anladıgım kadarıyla bebegın gece 2 kez kalkıyo dıye verıyosun bu cayları ınanılmaz sasırdım ne yalan soyleyım..kızım 2. ayından bu yana bugun tam 5 aylık oldu gece boyunca 5 dk bır uyandı durdu..sabaha kadar 5 kez kalktıgımda benden mutlusu yoktu ben vermedım bu cayları.. :D 20 kez kalktıgını bılırım..yada yataga oturup hıc uyumadan nasılsa kalkıcak sımdı dıye bekledıgımı :D

5 ayında kızım son 1 haftadır anason rezene ve papatya karıstırıp ıcırıyorum 50 cc kadar..Allaha cok sukur 3 kez falan uyanıyor aylardır uyumadan durunca bu gunler bana cennet mısalı.. :)

anladıgım kadarıyla bebegın gece 2 kez kalkıyo dıye verıyosun bu cayları ınanılmaz sasırdım ne yalan soyleyım..kızım 2. ayından bu yana bugun tam 5 aylık oldu gece boyunca 5 dk bır uyandı durdu..sabaha kadar 5 kez kalktıgımda benden mutlusu yoktu ben vermedım bu cayları.. :D 20 kez kalktıgını bılırım..yada yataga oturup hıc uyumadan nasılsa kalkıcak sımdı dıye bekledıgımı :D

5 ayında kızım son 1 haftadır anason rezene ve papatya karıstırıp ıcırıyorum 50 cc kadar..Allaha cok sukur 3 kez falan uyanıyor aylardır uyumadan durunca bu gunler bana cennet mısalı.. :)

evet 2 kere kalkiyor gece 12 den sonra
bazan 3 kere
bazanda kalkmasa bile cok mizmizlaniyor ama her zaman degil

ben sadece gece uyuyabilen biriyim
bana herkes gunuz bebek yatinca sende yat diyorlar ama bana göre degil
o zaman ölü gibi kalkiyorum bana agir geliyor

bazilarinin bebekleri 2-3 yasa kadar gece 6-7 kere kalkanlar var
bakin bu normal degil
onlarin bebekleri öyle alismis
benim doktorum artik gece 1 kere kalkmasi gerek dedi
uykunun en kaltelisi gece oluyormus
büyümesi icin
gece tam uyumasi lazim
neyse ben belki abrtiyorum ama amacim gece 1 kere kalkmasi
gece uyku gündüz mamaya alismasi
bunun farkini bilmesi
mesela gece 2-3 kere mama alirsa zaten sabah 20-30 cc icip birakiyor
cocuk ac degil ki
gece doydu yeteri kadar
ama gece 1 kere ictigi zaman
sabah normal cc iciyor
hersey normal devam ediyor

sizde benim caydan veriyorsunuz sanirim
hayret ona ragmen 3 kere kalkyior yinede
cok fazla
benm bebegimde 5 bitti 6. ay icinde
sizin bebeginin gündüz uykusu nasil?ß

ha bu arada ben doktorua daha soramadim
persembe randevumuz var
siz 50 cc veriyorum demissiniz
bunu bir veristemi veriyorsunuz
ve 50 cc normal mi?
bu cayin yan etkisi falan olur muß

bizede doktor önermişti ama verdigim zamanla vermedigim zamanlar arasında bir fark görmedim,ben günde 5 6 çay kaşıgı veriyordum bir kerede,kalanını ben içiyordum,içer içmez o anasonun kokusundan tadından bi uyuşukluk gelirdi :) kızınız maşallah iyi uyuyor,ben uyumuyo uyumuyo dedikçe daha kötü oluyordu zamanla düzeliyor canınızı sıkmayın,sağlıkla büyütün bebişinizi..

evet 2 kere kalkiyor gece 12 den sonra
bazan 3 kere
bazanda kalkmasa bile cok mizmizlaniyor ama her zaman degil

ben sadece gece uyuyabilen biriyim
bana herkes gunuz bebek yatinca sende yat diyorlar ama bana göre degil
o zaman ölü gibi kalkiyorum bana agir geliyor

bazilarinin bebekleri 2-3 yasa kadar gece 6-7 kere kalkanlar var
bakin bu normal degil
onlarin bebekleri öyle alismis
benim doktorum artik gece 1 kere kalkmasi gerek dedi
uykunun en kaltelisi gece oluyormus
büyümesi icin
gece tam uyumasi lazim
neyse ben belki abrtiyorum ama amacim gece 1 kere kalkmasi
gece uyku gündüz mamaya alismasi
bunun farkini bilmesi
mesela gece 2-3 kere mama alirsa zaten sabah 20-30 cc icip birakiyor
cocuk ac degil ki
gece doydu yeteri kadar
ama gece 1 kere ictigi zaman
sabah normal cc iciyor
hersey normal devam ediyor

sizde benim caydan veriyorsunuz sanirim
hayret ona ragmen 3 kere kalkyior yinede
cok fazla
benm bebegimde 5 bitti 6. ay icinde
sizin bebeginin gündüz uykusu nasil?ß

ha bu arada ben doktorua daha soramadim
persembe randevumuz var
siz 50 cc veriyorum demissiniz
bunu bir veristemi veriyorsunuz
ve 50 cc normal mi?
bu cayin yan etkisi falan olur muß

Merhaba benim benim oğlumda çok gazlı bi bebekti ne gündüzümüz vardı ne gecemiz ama bahsettiğiniz bu çaydan hiç vermedim, vermeyide düşünmüyorum uzmanlar çocuklara bile bitki çayı verirken çok dikkatli olunması gerektiğini söylüyor kaldı ki 5 aylık bir bebeğe anason vermek garip geldi doğrusu.

Uyku bebeğinizden önce sanırım sizin için çok önemli, ben yarım saatte bir kaltığımı bilirim. Biz yetişkinler bile bazen günümüzde olmazsak saat başı uyanırız, doktorunuz gecede 1 kere kalkabilir dedi diye bu kadar programlamayın bebeğinizi. Her bebek kendine özgüdür.

bizede doktor önermişti ama verdigim zamanla vermedigim zamanlar arasında bir fark görmedim,ben günde 5 6 çay kaşıgı veriyordum bir kerede,kalanını ben içiyordum,içer içmez o anasonun kokusundan tadından bi uyuşukluk gelirdi :) kızınız maşallah iyi uyuyor,ben uyumuyo uyumuyo dedikçe daha kötü oluyordu zamanla düzeliyor canınızı sıkmayın,sağlıkla büyütün bebişinizi..

evet bende bugun benim hamilelik boyunca benimle ilgilenen ebeye sordum
hiicbir skincasi yok dedi
yarinda doktora soracagiz
ne bileyim icim rahat etmiyor
ama verdigim cay sadece anason degil icinde melisa-rezenede var
ayrica milupanin

neyse zamanla daha iyi gidecegine eminim
zaten gidiyorda
cok tesekkür ederim yorumunuz icin
bebeginize sevgiler :)

Merhaba benim benim oğlumda çok gazlı bi bebekti ne gündüzümüz vardı ne gecemiz ama bahsettiğiniz bu çaydan hiç vermedim, vermeyide düşünmüyorum uzmanlar çocuklara bile bitki çayı verirken çok dikkatli olunması gerektiğini söylüyor kaldı ki 5 aylık bir bebeğe anason vermek garip geldi doğrusu.

Uyku bebeğinizden önce sanırım sizin için çok önemli, ben yarım saatte bir kaltığımı bilirim. Biz yetişkinler bile bazen günümüzde olmazsak saat başı uyanırız, doktorunuz gecede 1 kere kalkabilir dedi diye bu kadar programlamayın bebeğinizi. Her bebek kendine özgüdür.

ben cocugma daha verimli bakabillmek adina kendimede iyi bakmaliyim
benim burada bebegimi 1 saat tut diyecegim kimsem yok
herseyimizi gce gündüz ben yapiyorum

evet 5 aylik bir bebek artik gece sIk sIk kalkmamali
egerki kaliyorsa düzenlenmesi gerekir
evet her bebek kendine özgü
ama nasil alistirirsan öyle gider
5 aylik bir bebek 10 saat bile gece mama almadan uyumaya hazirdir ama
esas önemli olan aliskanligidir

3 yasinda gelmis ama hala gece 5-6 kez kalkan bebekler biliyorum
bu sadece ve sadece aliskanliktir baska sey degildir

evet doktorum gece sadece 1 kere kalkmasi yeterli dedi
cünkü gece büyüyorlar
ve gece deliksiz uyumali
isterse gündüz uyumasin ama gece kesinlikle uyumali

siz biliyormusunuz gece anne rahat etmek adina bebeklerini kendileriyle beraber yatiriyorlar gece 11-12 gibi
bunu istersem bende yaparim bir iki gün zorluk ceker ama alisir

cünkü her bebek kendine özgü olsada
SIZ NASIL ALISTIRIRSANIZ ÖYLE GIDER !!

ve ben bebegime anason vermiyorum Milupanin bebek cayi olup icinde Rezene-Melisa ve anason var
ve bebekler icin
saf anason degil verdigim

saf anason versende olur yani ne zarari varki, zararli olmasi rakida bulundugunu iicn mi düsünüyorsun ? rakinin zarari alkolden olsa gerek , anasonda degildir herhal :)
bencede gece uyumasi gerekir ve de öyle alistirmaya bak sen. bu tarz caylari ben ilk yeni dogdunda vermek istemistim gazi daha cok ama , eczaci önermedi bize..
ama 5 aylik bi bebek iicn bi zarari olmaz ki artik ek besine bile gecmistir.

yani emse anliycam da emmeyen bir cocuk gece belki susasiyor olabilir. ama gece su icmekte bi aliskanliga dönüsebilir.
sen doktoruna danis en iyisi

saf anason versende olur yani ne zarari varki, zararli olmasi rakida bulundugunu iicn mi düsünüyorsun ? rakinin zarari alkolden olsa gerek , anasonda degildir herhal :)
bencede gece uyumasi gerekir ve de öyle alistirmaya bak sen. bu tarz caylari ben ilk yeni dogdunda vermek istemistim gazi daha cok ama , eczaci önermedi bize..
ama 5 aylik bi bebek iicn bi zarari olmaz ki artik ek besine bile gecmistir.

yani emse anliycam da emmeyen bir cocuk gece belki susasiyor olabilir. ama gece su icmekte bi aliskanliga dönüsebilir.
sen doktoruna danis en iyisi

merhaba cok tesekkür ederim yorumunuz icin
bugun randevumuz vardi
doktora sordum
toz seklinde oldugu icin kullanma dedi
seker var icinder onlarin dedi
sallama cay gibi olanlari kullan dedi ve az ver fazla verme dedi

evet ek besine gectik hatta aksamlarida yatmadan yavas yavas kati mama ver dedi
iyi geceler mamasini önerdi Hipp in
daha tok tutar gece daha iyi uyur dedi

gunduz mutlaka 3 -4 kere su veriyorum genelde mamalardan sonra
susar diye
aslinda deddiginizde dogru
gece de susuyor olabilir

zaten doktoru cay yerine su ver dedi

valla benım ıcın dr un soylemıs olması bı anlam ıfade etmıyor zıra her dr bambaska bısey soyluyor...
ben ıı geceler cayını aldım verdım ama bı farklılık olmadı..sonrada sadece aktardan papatya rezeene ve anason aldım kı bunların 3 ude bebeklerde kullanılabılıyor..bunu bılmeyen yok artık..suyun ıcıne kattıgınız mıktarı abartmadıgınız surece yan etkısıde olacagını dusunmuyorum..ayrıca ıı geceler cayının arkasında 100 cc den bahsedılıyor degılkı 50 cc..

valla benım ıcın dr un soylemıs olması bı anlam ıfade etmıyor zıra her dr bambaska bısey soyluyor...
ben ıı geceler cayını aldım verdım ama bı farklılık olmadı..sonrada sadece aktardan papatya rezeene ve anason aldım kı bunların 3 ude bebeklerde kullanılabılıyor..bunu bılmeyen yok artık..suyun ıcıne kattıgınız mıktarı abartmadıgınız surece yan etkısıde olacagını dusunmuyorum..ayrıca ıı geceler cayının arkasında 100 cc den bahsedılıyor degılkı 50 cc..

haklisin evet
doktorlar hep farkli seyler söylüyor
benim doktorun dedigi mantikli
icinde seker var diye verme dedi
senin dedigin gibi kaynatilanlardan ver dedi iste
ama fazla verme dedi
fazla olayi deneme yanilma bence
duruma göre miktari degistirirsin
yan etki falan olmadigini bende düsünüyorum

Back