Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

günaydın güzel anneler ve meleklerine
nasılsınız arkadaşlar umarım herkesler ii benden hariç
moralim çok bozuk gene dengesiz eşimle tartiştik hiç yok yere alişmiş insanlrin kalbini kırmaya
annesine kızıp bende patlak verdi olaya
ya çok kötyüm arkadaşlar artkı herşeyi düşünyorum
ayrılmayı da 14 yıl oldu
evliliğim ama olmyor
ya bende susu susu nereye kadar ya dün inanaki kızım ben ağlarken gelmiş sarılıyo bana ve opyor
oğlum desen yavrum altı üst olyor artık delıkanlı olyor
oda çok üzülyor
yanı arkadaşlar ne yapacağimi bilemyorum sizleri kendime yakın buldğum için anlatmak ihtiyaci duydum sabah sabah ta sizleri sıktıysam kusura bakmayın
hepinizi çok seviyorum allaha emanet olun
ve hepinize güzel bir hafta dilyorum
Size nasıl davranacağınızı söylemek bana düşmez ama,efsunefenin dediği gibi sorunlara yol açan kişi yada kişileri çavrenden uzaklaştır bence,evet her ailede oluyor böyle sorunlar ama kendini ne olur üzme,hayatı güzellikleriyle yaşamaya çalış:teselli:inşallah sorunların biran önce hallolurŞeniz

gunaydın canım benım
sızler nasıl oldunuz kız dunurrrrrrr
damadım hala cırozmu??daha ıskeler etmedın ınsaallahhhh
canım benım bendende sıze guzel bır hafta dılıyorum canım
gorusmek uzerea.s.a.s.

canım benim
dünürüüüüüüüüüüüüüüm
ne yapalım ana oğul
aksırıp tıksırıp duruyoruzzzzzzzz.
merak etme damadını besiye çektim
çiroz çiroz sana vermiyeceğim tatlım
seni ve meleklerini öpüyorumŞenizŞeniz

canım benim nasılsın,ruyanaz nasıl?
eşinle görüşüyosundur nasılmış alışmışmı?
canım benim mutlaka üzülüyosundur,özlüyosundur ama sayılı günler gelir,geçer sağlık olsun yeterki.senide ruyanaz'ı mıda öpüyorumkaydirigubbakcemile3

hergün netten grşüyoruz canım telefonlar da elimizden düşmüyo eşim ii iş açısından rahatmış ama şehri sevmedim bizi ayırdıgı yanımda siz olmadıgınız için alışamadım dio napalım geçecek inşallah ..rüyanaz ii o hafta sonu okulda olmadıgı için çok zorlandı sürekli babayı istedi sürekli konuştular ona daha zor geliyo anlatamıoysunki ........

Günaydın arkadaşlarım nasılsınız inşallay iyisinizdir:1hug:Birkaç gündür çok yoğunum misafirim eksik olmuyor sağolsunlar o yüzden siteye pek giremiyorum canlarım hepinizi öpüyorum.Bugünde avonun toplantısı var oraya gidicem yani bugün de yokum kızlar ,bağımlılık yaptınız vallahi...Kendinize iyi bakın.ÖpüyŞenizorum meleklerinizi ve sizi...

herkese iyi ve mutlu güzel günler diliyorum. inşaallah tüm haftanız mutlu,huzurlu ve sağlık dolu geçer.efsunefe'cim geçmiş olsun canım.burdan ddünyanın engüzel anneleri olan sizleri kocamaaaaaaaaaaaannnnn öpüyorum..

biraz gecikmiş bir günaydın bnden sizleeeeee
kaç gündür giremedim malum hasta bakıcı olduğumdan firsat bulamadım
temizliğe başladım ara verip sizlere slm veriyim dedim
arada girerim büyük hasta işe gitti küçük hasta prenses daha iyi şükür
hafta sonu batan evi anca temizlerim

freyza şekerim allah yardımcın olsun evde huzursuzluk zordur
akıl vermiş olmak gibi olmasında kayınvalidenle arana mesafe koy derim onun yüzünden huzursuzluğu sen yaşayacağına o yaşasın derim
sen onun hakında umursamaz davranırsan oda anlar gibime geliyo sen daha iyisini bilirsin
üzme kendini herşey yoluna girer emin ol sabır
anlatmak istediğin olursa bizler hep burdayız

iyi akşamlar kızlar
bugün annme ve babam gittiler
efecikte ben de gribim
hiç tadım yokkkk
ben neysede efecik hasta olunca hiç birşey yemiyor
içime valla dert oluyor zaten minacık
neyse kıslar akşam akşam canınızı sıkmayayım
rüyacım sayılı gün gelip geçer çok zordur eminimki
ama ne yapacaksın rüyayıda kocaman öpüyorum canım
herkese iyi geceler tatlı rüyalar

saoo canım benim......

ay canım benım kıyamam ben sızeeee
ınsaallah en kısa zamanda kavusacaksınız sızde yenıden yasayacaksınız o gunlerı
rabbım baska ayrılık gostermesın canım benım
ıkınızıde opuyorum cok cok gorusmek uzere
ıyı aksamlar dılıyorum:1hug::1hug:

inşallah gelecek canım o günler bizde seni öptük...

günaydın güzel anneler ve meleklerine
nasılsınız arkadaşlar umarım herkesler ii benden hariç
moralim çok bozuk gene dengesiz eşimle tartiştik hiç yok yere alişmiş insanlrin kalbini kırmaya
annesine kızıp bende patlak verdi olaya
ya çok kötyüm arkadaşlar artkı herşeyi düşünyorum
ayrılmayı da 14 yıl oldu
evliliğim ama olmyor
ya bende susu susu nereye kadar ya dün inanaki kızım ben ağlarken gelmiş sarılıyo bana ve opyor
oğlum desen yavrum altı üst olyor artık delıkanlı olyor
oda çok üzülyor
yanı arkadaşlar ne yapacağimi bilemyorum sizleri kendime yakın buldğum için anlatmak ihtiyaci duydum sabah sabah ta sizleri sıktıysam kusura bakmayın
hepinizi çok seviyorum allaha emanet olun
ve hepinize güzel bir hafta dilyorum

canım şuan sinirli oldugun için böle düşünüyosundur dinlen ne sorun oldugunu yeniden güzelce anlat ben varın seni sonuna kadar dinlemeye....

herkese çok tşk ediyorum bana kendimi yalnız hissettirmediginiz için kocaman ömpüyorum sizleri canlarım.........

canlarim hepinize ayri ayri çok teşekür ediyorum
mjlarinizi okuyunca biraz olsun rahatladim canlarim nasil mesafe koyayim kizlar zaten altli üstlü otryoruz ya ben hiç kimsenin kalbini kiramyorum kirmak tan çok korkuyorum
ama asil sorun eşim
her şey onda biter arkadaşlar sizleri çok seviyorum
hepinizi öpyorum

canlarim hepinize ayri ayri çok teşekür ediyorum
mjlarinizi okuyunca biraz olsun rahatladim canlarim nasil mesafe koyayim kizlar zaten altli üstlü otryoruz ya ben hiç kimsenin kalbini kiramyorum kirmak tan çok korkuyorum
ama asil sorun eşim
her şey onda biter arkadaşlar sizleri çok seviyorum
hepinizi öpyorum

canım sni anlıyorum herşey eşind bitiyo ama napsın biri karısı digeri annesi bence sen kendi aranda ona hiç yansıtmadan hallet işlerini aynı evde bile olsanız mesafeni koyarsın canım bencede daha uzak bi yerde olmanız ikinizede ii gelecek canım ama burdan çıkamam başka çarem yok diyorsan eşinle güzelce konuş annesiyle konuşsun neden boş yere yuvanı bozuyorsun.......

selam arkadaşlar şu sitedeki ağırlık yüzünden daha önceki sayfaları açıpta okuyamadım
umarım hepiniz iyisinizdir...meleklerde iyilerdir inşallah ....

frezya canım toprağaam üzüldüm canım detaylarını bilmiyorumda bu sayfadaki son mesajlardan anladım az çok sıkıntını..düzelmiyecek birşey değildir umarım sakin kafayla düşün arkadaşım öyle hemen ayrlık falan getirme aklına 2 tane çocuğun var senin kolay şeyler değil bunlar...tabii yaşadığın sıkıntıyı sen bilirsin...ama düşündüğün herşeyi sakin kafayla düşün lütfen....

arkadaşlar siteye girmek işkenceye döndü resmen mesajlar gitmiyor sayfalar açılmıyor sitenin bağımlısıda olunca bu gerçekten sinir bozucu bir durum oluyor..sizler de de varmı aynı sıkıntı bilemiyorum ama en kısa zamanda düzelir inşallah..

hayırlı günler diliyorum hepinize
sağlık ve sevgiyle mutlu kalın

iyi günler kızlar,kızımın veli toplantısı vardı şimdi okuldan geldim.
daha senenin başındayız ama öğretmeninden güzel şeyler duydum bu da insanı sevindiriyo.a.s
şimdi işlere koyulayım.evi sürürüp silcem.bana şimdilik müsade arada uğramaya çalışırım.
gülüm benim kendine çok çok iyi bak.moralini zorda olsa yüksek tutmaya çalış canım benim.:teselli:
dertleşmek konuşmak istediğinde her zaman yanındayım canım arkadaşım:1hug:
musrancım bende dün çok sinir oldum sayfalar açılmadı ancak akşam biraz hızlandı.
şimdilik çok hızlı olmasa da idare ediyoruz.ara ara yapıyo bize bunu ama hızlancakmış bu ayın sonuna doğru.:teytey:

Tünaydınlar hanımlar
işler toparlandı,yemek düşünüyorum sadece
frezya allah sabırlar versin canım kaynanayla altlı üstlü oturmak,ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,hiç sorun yok bile desen mutlaka olur,bence uzak oturmak daha iyi olur ama oturamam diyorsunki bu da topu kocana attığını gösterir,inşallah o seni anlar ve sana ona göre davranır,bende sitenin yavaşlığını yaşadım ama şimdi düzeldi çok şükürŞeniz

3-6 Yaş Dönemi

Çocuğunuzu övmeniz büyük fark yaratır

Ebeveynler genellikle çocukları sözlü olarak övmenin ve gülümseme ya da kucaklama gibi diğer sosyal ödüllerin çocuk yetiştirmedeki önemini gözden kaçırırlar. İstanbul Parenting Class'tan Uzman Psikolog Sinem Olcay çocukları övmenin yaratacağı farkları sizlere anlatıyor.

Ebeveyn olarak övgünün dikkat çekici şekilde iyi davranışlar ya da çocuğun muhteşem bir performansı için saklanması gerektiğine inanabiliyoruz. Çoğu zaman çocukların sessizce oyun oynamak ya da şikayet etmeden ev işlerine yardımcı olmak gibi iyi davranışlarını övme gereği duymuyoruz.

Oysaki araştırmalara göre, olumlu davranışların ilgi ve övgü görmemesi çocukların olumsuz davranışlarını arttırmaktadır. Aslında övgü ve cesaretlendirme, yeni bir beceriyi öğrenirken çocuğun attığı küçük adımları yönlendirmek, olumlu benlik algısını teşvik etmek ve çocukların zor işler karşısında kararlılıkla devam edebilmelerini sağlayan motivasyonu onlara sunmak için kullanılabilir. Maddi ödüllerin aksine, övgü ve diğer sosyal ödüller bakımından sınırsız bir kaynağa sahibiz. Çocukların olumlu davranışlarını övgüyle teşvik etmek çok az vakit gerektirir. "Sessizce oyun oynamana bayılıyorum. Kızıma bakın ne kadar büyümüş" türünden basit bir cümle ya da zamanlaması doğru, içten bir sarılma övgü için ihtiyacınız olan tek şeydir.

Bazı ebeveynler çocuklarını övmeyi nasıl ya da ne zaman yapacaklarını bilmedikleri için çocuk yetiştirmede çok faydalı olan bu yöntemi kullanmazlar. Oysaki denediğiniz de görürsünüz ki övgü gibi sosyal ödüller kullanmak ve çocuklara olumlu anlamda ilgi göstermek çocuk davranışlarında kısa sürede büyük etkiler yaratmaktadır.

Çocuğunuzu Överken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar:

Övgü Belirgin Olmalı

Bir yorumun diğer bir yorumla arka arkaya hızlıca sıralandığı övgü şekli bulanıktır ve çok işe yaramaz. Örneğin, "Harika yaptın... Harika çocuk... Süper... Çok güzel..." şeklindeki övgüler övmeye çalıştığınız davranışı açıklamamaktadır. Açıklayıcı şekilde övmek daha etkilidir. Övgülerde, davranışı isimlendirerek açıklamalısınız. "İyi çocuk..." gibi bir övgü yerine "Senden rica ettiğimde oyuncaklarını topladığın için iyi bir çocuksun" ifadesi daha doğrudur. Olumlu davranışları açıklamanız çocuğunuzun hangi davranışların önemli olduğunu tam olarak anlamasına yardımcı olur.

Doğru Davranış Övülmeli

Övgünün uygun davranışın ardından gelmesi kritiktir. Paylaşma davranışı için övgü çocuğunuz oyuncağını arkadaşıyla paylaştığı sırada verilmeli. Eğer çocuğunuz davranışın bütününe bakıldığında olumsuz bir şey yapıyorsa davranışın olası olumlu yönleri de dahil hepsini görmezden gelmek daha doğrudur. Ece, Can ile boya kalemlerini paylaşıyor ama bunu evin duvarlarını çizmek için yapıyorsa övgü almaması daha doğrudur.

İstekli Olun

Bazı övgüler etkisizdir çünkü sıkıcı bir ses tonuyla hiç göz teması kurmadan ve gülümsemeden yapılmıştır. Aynı kelimeyi arka arkaya düz ve isteksiz bir ses tonuyla söylüyorsanız bu çocuğunuz için teşvik edici olmaz. Övgü sözcüklerinin etkisi isteğimizi aktaran sözsüz yöntemlerle arttırılabilir. Çocuğunuza gülümseyin, onu gözlerinizdeki sıcaklıkla sarın ya da onun sırtını sıvazlayın. Övgü enerji dolu bir şekilde, özenle ve içtenlikle söylenmeli.

Övgü Anında Verilmeli

Bazen övgü, olumlu davranış gerçekleştikten saatler hatta günler sonra verilmektedir. Maalesef ki, övgü cümleleri zamanla teşvik edici etkisini kaybetmekte ve yapay durmaktadır. Hiç övmemektense gecikmeli de olsa övmek elbette ki daha iyidir ama en etkili övgü şekli olumlu davranışın gerçekleştiği 5 saniye içerisinde verilen övgüdür.

Bir Davranışın Fark Edilmesi için Mükemmel Olması Gerekmez

Bir davranışı övgü ya da olumlu anlamda ilgi görmesi için mükemmel olması gerekmez. Aslında çocuklar bir davranışa ilk kez eğilim gösterdiklerinde, hedefe ulaşana kadar geçilen her küçük adımda teşvik edilmeye ihtiyaç duyarlar. Diğer türlü, yani övgü alabilmek için yeni davranışı ustalıkla sergileyene kadar beklemeleri gerektiğinde yeni davranıştan tamamen vazgeçebilirler. Yol boyunca attığı her küçük adımda çocuğu övmek gösterdiği çaba ve öğrenme azmi konusunda onu teşvik eder. Bu sürece "şekillendirme" denir ve çocuğu başarıya hazırlar.

iyi günler kızlar,kızımın veli toplantısı vardı şimdi okuldan geldim.
daha senenin başındayız ama öğretmeninden güzel şeyler duydum bu da insanı sevindiriyo.a.s
şimdi işlere koyulayım.evi sürürüp silcem.bana şimdilik müsade arada uğramaya çalışırım.
gülüm benim kendine çok çok iyi bak.moralini zorda olsa yüksek tutmaya çalış canım benim.:teselli:
dertleşmek konuşmak istediğinde her zaman yanındayım canım arkadaşım:1hug:
musrancım bende dün çok sinir oldum sayfalar açılmadı ancak akşam biraz hızlandı.
şimdilik çok hızlı olmasa da idare ediyoruz.ara ara yapıyo bize bunu ama hızlancakmış bu ayın sonuna doğru.:teytey:

ii canım kızın ve senin adına sevindim aferin kızımıza......sana kolay gelsin......

X