- 2 Nisan 2019
- 563
- 388
- 33
- 42
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #27.281
Denemem icin bana tarif yazabilirmisin cnm ... yapmak isterim. Disardan almaktan bende cok yana degilimBende yapıyorum canım evde yapılanın lezzeti çok daha güzel oluyor hazırlar zaten sünger gibi bide bu zamanda tehlikeli biliyosun herkesin eli değiyor
Çok basit yapımı yani tavsiye ederim
Denemem icin bana tarif yazabilirmisin cnm ... yapmak isterim. Disardan almaktan bende cok yana degilim
Sagol cnm yarin evimdeki ekmeklerim bitsin hemen ise koyulacagim . Cok tesekkur ederimTabi vereyim canım bu vereceğim ölçü tam kararında oluyor Arda Türkmen'in tarifi
Bu pizza ekmeğiydi ilk o şekilde almıştım ama ekmekte bu şekilde yapılıyor
6 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kaşık zeytinyağıbunlar hamur için
Maya için2 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5 su bardağı ILIK su
Önce maya malzemelerini ayrı bi kapta karıştırıyosun 5-10 dk beklet onu
O sırada unu geniş bi kaba dök ortasını aç tuzu zeytinyağını ekle en son ortasına mayalı karışımı dök. Önce bi kaşıkla hepsini yanlardan ortaya doğru karıştır ele yapışmayacak kıvama gelince ellerinle iyice yoğur sonra hamuru streç filmle veya bi havluyla iyice ört kenara al 2 saat beklet mayalanması için mayalandıkça kabaracak.
Üstüne istersen susam, ayçekirdeği falan serpebilirsin . 200 derece fırında 10-15 dk beklet sonra dereceyi 180'e düşür yoksa üstü kızarıp içi çiğ kalır . 180 derecede 1 saate pişer. Ama her fırın farklı oluyo onu sen kontrol edersin ben mesela ekmeğin üstü tam kızarınca üst ızgarayı kapatıyorum alt ızgara açık kalıyo sadece. Üst taraf çabuk pişiyo çünkü. Böyle uzun anlattığıma bakma çok basit yaparken görürsün ben detaylı anlattım sadece
Sagol cnm yarin evimdeki ekmeklerim bitsin hemen ise koyulacagim . Cok tesekkur ederim
Tekrardan cok sagol.Rica ederim tatlım afiyet olsun
Bence de dene bebeğimEn guzelini yaptin cnm. Kismet belki bende yaparim
Dur bugün de bunu deneyimTabi vereyim canım bu vereceğim ölçü tam kararında oluyor Arda Türkmen'in tarifi
Bu pizza ekmeğiydi ilk o şekilde almıştım ama ekmekte bu şekilde yapılıyor
6 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kaşık zeytinyağıbunlar hamur için
Maya için2 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1,5 su bardağı ILIK su
Önce maya malzemelerini ayrı bi kapta karıştırıyosun 5-10 dk beklet onu
O sırada unu geniş bi kaba dök ortasını aç tuzu zeytinyağını ekle en son ortasına mayalı karışımı dök. Önce bi kaşıkla hepsini yanlardan ortaya doğru karıştır ele yapışmayacak kıvama gelince ellerinle iyice yoğur sonra hamuru streç filmle veya bi havluyla iyice ört kenara al 2 saat beklet mayalanması için mayalandıkça kabaracak.
Üstüne istersen susam, ayçekirdeği falan serpebilirsin . 200 derece fırında üstü kızarana kadar beklet sonra dereceyi 180'e düşür yoksa üstü yanıp içi çiğ kalır . 180 derecede 1 saate pişer. Ama her fırın farklı oluyo onu sen kontrol edersin ben mesela ekmeğin üstü tam kızarınca üst ızgarayı kapatıyorum alt ızgara açık kalıyo sadece. Üst taraf çabuk pişiyo çünkü. Böyle uzun anlattığıma bakma çok basit yaparken görürsün ben detaylı anlattım sadece. Üstü çıtır çıtır içi yumuşacık ekmek oluyor
Bugun yarin deneyecegim kuzum.Bence de dene bebeğim
Ben şimdi boncuğun tarifi yaptım ama acayip sert okdu mantı hamuru gibi. Undan kaynaklı sanırım. Yarım su bardağı daha su kattım. Bakalım nasıl olacakBugun yarin deneyecegim kuzum.
Ben şimdi boncuğun tarifi yaptım ama acayip sert okdu mantı hamuru gibi. Undan kaynaklı sanırım. Yarım su bardağı daha su kattım. Bakalım nasıl olacak
Kuzu daha mayalanıyor valla bekliyorum pişirmedimHadi canımbenimki yumuşacık oluyor içi
dışı kıtır kıtır ama kesin undandır yavrum
Bu arda şefin tarifi..kaç saat mayaladın? Mayalandıkça yumuşacık sünger gibi oluyo hatta biraz cıvıklaşıyo tekrar yoğuruyorum
Sen nasıl yapıyosun kendi tarifinle
Günaydın kızlar benim gibi uyanmak istemeyen var mı uyanınca kalbımın acısı başlıyor uyuyorum oğlumun sadece ölüsünü görüyorum 24 saat kabus içindeyim arıtk cok sıkıldım bu hayattan
Kuzu daha mayalanıyor valla bekliyorum pişirmedim
1 saat mayalandırmıştım dünkünü. Tarif aynı aslında sadece orda 5 su bardağı un 2 su bardağı su vardı. Arda şefinkinde un fazla su az. Bende suyu biraz artırdım bakalım sonuç ne olacak daha belli değil☺
Kuzu daha mayalanıyor valla bekliyorum pişirmedim
1 saat mayalandırmıştım dünkünü. Tarif aynı aslında sadece orda 5 su bardağı un 2 su bardağı su vardı. Arda şefinkinde un fazla su az. Bende suyu biraz artırdım bakalım sonuç ne olacak daha belli değil☺
Eşim dün ağlayarak k sordu kayınbabam 74 yaşında ve benim eşim tek cocuk kayınbabam cok istemişti ilk torundu ve su an üzüntüden hasta oldu 3 gündür hastahanede yatıyo eşim babam bir kere torununu kucagına alsın istemiştim olmadı dıye aglıyor cok korkuyorum kayınbabam bir kere torununu görmeden ölür diye cok korkuyorum Allahım bizi bu çıkmazdan kurtarır inşallahAh kardeşim ya ne diyeyim kelimeler tükendigeçecek bugünler inşallah
Ne geçmiyorki şu hayatta Allah en sevdiklerimizin ölüm acısına bile dayanma gücü veriyor eğer vermeseydi kimse yaşayamazdı☹ acının tarifi yok o hep seninle kalacak ama bigün Rabbim yüzünü güldürecek
Eşim dün ağlayarak k sordu kayınbabam 74 yaşında ve benim eşim tek cocuk kayınbabam cok istemişti ilk torundu ve su an üzüntüden hasta oldu 3 gündür hastahanede yatıyo eşim babam bir kere torununu kucagına alsın istemiştim olmadı dıye aglıyor cok korkuyorum kayınbabam bir kere torununu görmeden ölür diye cok korkuyorum Allahım bizi bu çıkmazdan kurtarır inşallah
Ya su an durumu kritik degıl iyi ama ya torununu görmeden bir gün vefat ederse ben de eşim de buna nasıl dayancaz bebeğimin herseyını kayınbabam almıştı o kadar kı istiyordu bu bebeği Allahım bize yardım etsin inşallahAmin durumu nasıl ciddi mi? ☹ Rabbim ailesine bağışlasın umut kesmeyin eğer ömür vermişse elbet iyileşecek
Torun hasreti de inşallah en kısa zamanda son buluryağmur yağıyor şuan burda dua edelim Rabbim sağlığına kavuştursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?