Doğuma Hazırlık Meleğime İsim Önerileri...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Fei_Lian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
252
2
Merhabalar,

17 Haftalığız daha ama doktorumuz dün kızınız olacak dedi... Daha doğrusu 1 gün önce başak dr erkek dedi, 1 gün sonra başka dr kız dedi. Şaştık kaldık ama isim olarak eşimle "Benan Işıl" 'ı düşünüyoruz... Sizce kulağa nasıl geliyor...
fikirlerinizi almak isterim...

Önerilerinizi de bekliyorum... :)

Canım hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin :)
Bence isim güzel ama ben derimki 2 'liisimler koymayın yani şöyle ya benan ya da ışıl :) ama daha o kadar erken ki emin ol daha çok isimler kurcalayacak aklını :) Mesela ben DOĞA ismini çok severim :)
ve genelde doğa isimde kızlar hep narin ve çok güzel olurlar :)

şimdi şöyle açıklayayım... benim çevrembe bir çok kişinin 2 ismi var... benimde çok hoşuma gidiyor ve o nedenle 2 isim koymak istiyorum bebeğime...
önerin için de ayrıca teşekkür ederim... :)

Esra ismi benim için her zaman bir numara.
Size de önerebilirim,

Benan Işıl'ı çok beğendim.
Normalde 2 isim koyma olayına pek sıcak bakmıyorum, fakat siz neden 2 isim istediginizi açıklamışsınız zaten.
Benan Işıl hem orjinal hem anlamlı olmuş.
Bu zamanlarda hep aynı isimleri duymaktan sıkılmıştım.. :)
Ben senin yerinde olsam burdaki önerilere pek bakmazdım aslında..
Çünkü hep aynı isimler yazılacak.

canım Allah kucaklamayı nasip etsin hepimize öncelikle hayırlı olsun
ben 2 isimin taraftarı değilim ( alınma sakın bu sadec benim fikrim)
ışıl çok güzel bi isim benan ismine gelince benim tanıdığım benanlar erkekti :)
benanın kıza konduğunu bilmiyorsdum :kedi:
sana isim önerilerim değişik ve güzel anlamlı istersen gene de aklında bulunsun
BENAY
SıMAY
SELıN
IŞIL ( zaten sen düşünmüşsün ama kızım olsa bende düşünürdüm)
EYLÜL
BUSE
TALıA
YAĞMUR
kızım olursa die düşündüğüm isimlerdi bunlar canım
birde klasik ama hem çocukluğunda hemde yaşlılığında güzel duracak bi isim ZEYNEP
örn; zeynep hadi kızım eve
Zeynep teyze nasılsın sıfatları güzel kaldıran bi isim :))))) kaydirigubbakcemile3

Sabriye; mesajın o kada hoşuma gitti ki anlatamam... teşekkür ederim...

Brcsrkn; önerilerin için çok teşekkür ederim... Bende Benan ismini kız sanıyordum... bir arkadaşımdan duydum erkek ismi olduğunu şaşırmıştım :))) ...

Nasıl olsa yolumuz daha var kim bilir belki de önerilerinizden biri olur kızımın ismisi... :)))

bende minik isimleri çok beğeniyorum..
naz-ela-lal-eda gibi bunlar kulağıma çok hoş geliyor :)

Benan isminin anlami cok güzel... benim tanidigim bi benan yok ama bence anlamina bakilirsa tam kiz ismi :uhm:

İsim : Benan
Anlamı : Parmakla gösterilecek kadar güzel
Kökeni: Bilinmiyor

bence isimde anlamida cok güzel

lila ve gelincik teşekkür ederim :)

ama sanırım biraz erken düşündük ismi, bebişimiz için... Çünkü doktorumuz cinsiyet için daha erken olduğu biraz daha beklememiz gerektiğini söyledi... bir sonraki dr randevumda cinsiyet değişirmiş... :)))

Benimde Allah'im izin verirse kizim olucak ve suan 20 haftaligiz.
Adi gibi kizim benim, 4 yilin sonucunda.
Ecrin Nisa kaydirigubbakcemile3
Ecrin: Allah'in lutfu, hediyesi demek..

Son düzenleme:

benan ismini cok begendim ben. gercekten hos geliyor kulaga.

Amin, Rabbim hepimizin evladini hayirlisi ile kucagimiza almamizi nasip eylesin

Benimde Allah'im izin verirse kizim olucak ve suan 20 haftaligiz.
Adi gibi kizim benim, 4 yilin sonucunda.
Ecrin Nisa kaydirigubbakcemile3
Ecrin: Allah'in lutfu, hediyesi demek..

gülçincim hevesini kaçırmak istemem ama ecrin ismi bilindiği gibi allahın c.c. hediyesi demek değil bende bebeğimin ismini eylül ecrin koyacaktım ama yanıldığımızı öğrenince vazgeçtim mısırlı bir arkadaşıma arapça olarak kuranda geçen cümleyi gönderdim ancak o da yanıldığımızı ücret karşılık v.b anlam taşıdığını söyledi ki nette de benzer bilgiler var lütfen sende bi araştır istersen
ama nisa ismi çok güsel yanılmıyorsam en güzel kadın demekti dime :)

günaydın arkadaşlarrropuyorumnanaktan ECRıN:ALLAH'ın hediyesi anlamında geçiyor her yerde çok güzel bir isim NHLTLG arkadaşımızın dediğini iyice araştırmak lazım ....

Haklisin canim inan simdi ne alaka diyeceksiniz ama inanin o benim 4 sene sonucu,Rabbim'E edilen dualrin siginmanin ve sükretmenin karsiligi olarak verilen hediyem inanin:kedi: Anlamini her ne kadar öyle bilsekde degil mafoldumben Ama iki isimli, Elhamdülillah Nisa Kur'an'da yer almakda..Nisa Suresi..
Rabbim, bütün herkesin o meleklerini korusun arkadaslar. Bu arada beni ikaz ettiginiz icin tekrar tekrar tesekkür ediyorum tek tek herkese, özelden de arkadaslarim saolsunlar ikaz etmislerdi.:1hug:

canım benim rabbim kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah.. onlar hepimize rabbimin hediyesi ... :)

bizde zor da olda bi isme karar verdik gibi hala emin değilim sanki ZEYNEP BEREN dedik ama 2 isim sıkıntı yakınlarımıza söylediğimizde biri ben zeynep derim öbürü beren derim diyo bu da başka bi sıkıntı zeynep e emin olamadım ama eşim ecrinden sonra bi tek beren i beğendi bakalım artık :)

Amin !!!!
Kiyamam ya... Hersey gönlünüze göre versin canim benim..
Kim ne derse desin, ammaaannn icinde kalacagina iki isim birden koyarsin sen istedigini yada, ikisini bir telafuz edersin.
O güzel Meleginizi Rabim'e emanet ediyorum canim benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…