Güzel anneler ve anne adayları sonunda bende hamilelik serüvenimi tamamladım.
8 Kasım'da 38+5'te plansız sezaryen doğumum oldu. Gebeliğim başından beri çok zor geçti ilk dört ay full kustum diğer aylar yalancı kasılmalar ve gebelik şekeriyle mücadele ettim. Bir yandan da çok yıprandım yok down sendromlu bebek yok bağırsağında şu var midesinde şu var diye her ay ağlıyordum. Çok şükür bebeğim sağlıkla dünyaya geldi.
Hiç açılmam yoktu, çatım dardı ve gebelik şekeri de devreye girince sezaryen oldum. Spinal anestezi istemiştim istemez olaydım diyorum.
Hastanenin anestezi ekibiyle alakalı bu şikayetlerden okumuştum aynısı başıma geldi. Bütün acıyı ağrıyı kesilmeyi dikilmeyi hissettim tam uyuşmadım. Benim için çok travmatik bir doğum oldu inanın ikinci çocuğu asla düşünmüyorum kabus gibiydi. Sonrasında rahmimde pıhtılar kaldı onun içinde ilaç kullandım işe yaramadı doğum yaptığım doktorum vakumlu kürtaj yapacaktı anestezi vermeden. Doktordan memnun kalmadığım için başka bir hastanede bugün vakumlu kürtaj oldum anestezi ile. Umarım çabucak toparlanabilirim. Detaylara boğup sizi sıkmak istemiyorum özetle bu şekildeydi. Çok zor bir doğum oldu benim için. Anneliği anlayamadım desem yeridir. Her şeye rağmen iyi ki kızımı dünyaya getirmişim.
Biz anneler gerçekten çok güçlüyüz. Kalan hamişlere kolay doğumlar diliyorum.
Hamilelik sürecinde de doktorun her söylediğine takılmamanızı tavsiye ederim. Doktorlar düşük ihtimalde olsa olumsuzu söylemek zorunda bu da bizi çok yıpratıyor. Siz lütfen benim gibi hamileliği kendinize zehir etmeyin akışına bırakın.
Bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın.