- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 40
- Konu Sahibi Hesappasif
-
Aynen öyle çalıstırmıyor malesed
Evet dini nikahta bir soz veriliyor. Kadinin hakki ama ayrilirken hic bir erkek vermiyor.mehir dediğimiz şey dini nikah kıyılırken istenir kadının hakkıdır.evet hala var!
Onu eşinin ailesine vermiş kendi ailesine değilborcunuz sanırım ögrenım kredisi , eşin çokta haksız değil , evlenmeden önce 3 bilezik veririm demişssin adam kabul etmiş , ee şimdi mehiri verim diyorusn ,
evet adam öldürmek suç ama işleniyor..Evet dini nikahta bir soz veriliyor. Kadinin hakki ama ayrilirken hic bir erkek vermiyor.
Ne alaka ?evet adam öldürmek suç ama işleniyor..
Bu arada öğrenim kredilerini eşlerine ödetenlere cidden tepkiliyim.. Arkadaşlar size bakmak ve okutmak ailenizin görevi eşinizin değil..Ailenin ekonomik durumu müsait değilse devlet size kredi veriyor.. Devlet de o krediyi oku da çalış-üret sonra bana öde diye veriyor. Yan gel yat başkasına ödet diye vermiyor!! Ha diyelim ki ödeyemedin, ailelerin ödemesi gerek o vakit..
Eşiniz tabiki de ödemek isteyebilir.. sorun da yaratmayabilir.. herkesin bakış açısı farklı ama ben evlenmeden önceki borçların eşlere ödetilmesini doğru bulmuyorum.. Evlenmeseydiniz siz ya da aileniz ödeyecekti sonuçta...Eşten eşe değişiyor canım benim eşim kendimnodeyecegim dedi hiç karışmıyorum mesela
Eşiniz tabiki de ödemek isteyebilir.. sorun da yaratmayabilir.. herkesin bakış açısı farklı ama ben evlenmeden önceki borçların eşlere ödetilmesini doğru bulmuyorum.. Evlenmeseydiniz siz ya da aileniz ödeyecekti sonuçta...
Mehir elinde olan altın değildir ki. Olur da boşanırsan ozaman onu eşin sana ödemek zorunda sen o takıyı Mehir saymışsın ama o eşinle senin hakkın. Bence ailene verme verirsen de eşinin rızasını al. Mesele senin benim olayı değil. Bu benim dediğin anda eşinle zıtlaşırsın hoş değil.
Öyledir de bunu eşine şart koşarsa eşiyle arası bozulacak. Ailesi için mehrini kullanmak istemesi de evli iken çok doğru değil. Sonuçta mehir boşanma olduğunda kadın ortada kalmasın bi güvencesi olsun diyedir. Maddi mevzular ve mehir de dahil nikah altındayken tat kaçırıcı olacağından konuşulmamalı.Mehir boşanmayla sabit değildir durumu varsa konu sahibinin boşanmadan verilmesi gereken bir paradır yada ölmeden
Öyledir de bunu eşine şart koşarsa eşiyle arası bozulacak. Ailesi için mehrini kullanmak istemesi de evli iken çok doğru değil. Sonuçta mehir boşanma olduğunda kadın ortada kalmasın bi güvencesi olsun diyedir. Maddi mevzular ve mehir de dahil nikah altındayken tat kaçırıcı olacağından konuşulmamalı.
tahmin etmiştim anlamayacağıniNe alaka ?
Hepinize teşekkür ederim hallettik sorunu 2 bini eşim .3 bini babam ödeyecek halloldu kpss calısmaya da başlıyorum batıya gidicem inşallah eski düzenime kavusucam teşekkürler tekrardanEşten eşe değişiyor canım benim eşim kendimnodeyecegim dedi hiç karışmıyorum mesela
Ay çok sevindim sonunda bir ortak yol bulunmuş eşinle birlikte gideceksin dimi çalışmaya ?Hepinize teşekkür ederim hallettik sorunu 2 bini eşim .3 bini babam ödeyecek halloldu kpss calısmaya da başlıyorum batıya gidicem inşallah eski düzenime kavusucam teşekkürler tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?