Teşekkür ederimEllerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
İşte yaptık bir şeylerÇok güzel olmuş buuEllerine sağlık, bol şanslar
İyi ki yapmışsınİşte yaptık bir şeylerteşekkür ederim
Aslında hamurları tek tek pişirmek dışında zor değil. Teşekkür ederim güzel görünmesine sevindimDünya mutfağı tatlılarını çok sevdiğime karar verdimbu güzellikler yenmez mi bu pastanın çok zor olduğunu düşünürdüm hep,sen harika yapmışsın canım benim süper gözüküyor eline sağlık
Aslında zor değil. Çünkü hemen pişiyorlar. İki tepsiyle çalıştım. İki tepsiyi aynı anda fırına koyan da varmış ben fırına güvenemedim. Hatta tatlıyı yaparken bir yandan da akşam yemeğini yaptım dün. Bugün yiyenler hayran oldu gerçekten ben de şaşırdım çok güzeldi tadı. Kesin denemelisinyaaa medovnike bayilirim. ama bana hep cook zor gibi gelir onca kat
hic kendim yapmadim ama belarusta denemistim , cok guzeldi.Aslında zor değil. Çünkü hemen pişiyorlar. İki tepsiyle çalıştım. İki tepsiyi aynı anda fırına koyan da varmış ben fırına güvenemedim. Hatta tatlıyı yaparken bir yandan da akşam yemeğini yaptım dün. Bugün yiyenler hayran oldu gerçekten ben de şaşırdım çok güzeldi tadı. Kesin denemelisin
Bizim yaptıklarımız orijinalleri kadar muazzam olmuyordur elbette ama çok lezzetliydi. Bu tarifi yıllar önce Rus bir kadının videosundan almıştım eşi mi komşusu mu ne rusmuş türkçe alt yazı vardı. Sonra o videoyu bir daha bulamadım. O yüzden orijinale yakındır diye bunu tercih ettim. Farklı farklı tarifler var youtubeda. Orijinali bilen tarif alabileceğin biri varsa alıp deneyebilirsin bence.hic kendim yapmadim ama belarusta denemistim , cok guzeldi.
bir kere de ozbek arkadasimin annesi yapmisti, o da guzeldi. en son pandemiden önce Yusufpasada bir turkmen restorani var, canim cekmisti oradan almistim. usendiklerinden biskuvi mi koymuslar ne yaptilarsa cok kotuydu, sogudum tatlidan. ama su resimleri gördükten sonra yine canim cekti
Teşekkürlereline sağlık canım
Çok güzeleline sağlık
Teşekkür ederimElinize emeğinize sağlık, başarılar diliyorum
Ellerine saglık basarılar dilerimHerkese selam, dünya mutfağından seçtiğim tarif medovik yani ballı rus pastası. Tam da kış mevsimine uygun ballı, yumuşak, lezzetine doyulmaz bir tatlı.
MALZEMELER
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
4 su bardağı un (değişiklik gösterebilir)
KREMASI İÇİN
İki paket çiğ krema
150gram labne
1çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
3 yemek kaşığı bal
Tereyağı ve balı küçük bir sos tenceresinde eritelim. İçine karbonatı atıp iyice karıştıralım. Dikkat burada taşma olabilir. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ballı karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip karıştıralım. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 9eşit parçaya bölüp üzerini streçle kapatıp dinlendirelim. O arada önce krema ve şekeri iyice çırpalım. Labne ve balı da ekleyip iyice karıştıralım. Dinlenen hamuru tek tek açalım. Fırını 180 derecede iyice ısıtalım. Açtığımız hamurları tek tek pişirelim. 5 dk gibi bir sürede pişiyor. Fırından çıkınca sıcakken bir kalıpla keselim. Ben uygun boyutta bir tencere kapağı kullanıyorum. En son artık krema ve hamurları sırayla birleştirelim. Kalan hamur parçalarını da rondoda çekip pastanın etrafını kaplayalım. Bir gece dolapta dinlenen tatlımız yemeye hazır.
Eki Görüntüle 3508732 Eki Görüntüle 3508733 Eki Görüntüle 3508734 Eki Görüntüle 3508735 Eki Görüntüle 3508736 Eki Görüntüle 3508737 Eki Görüntüle 3508738 Eki Görüntüle 3508739 Eki Görüntüle 3508740 Eki Görüntüle 3508741 Eki Görüntüle 3508742 Eki Görüntüle 3508743 Eki Görüntüle 3508744 Eki Görüntüle 3508745 Eki Görüntüle 3508746 Eki Görüntüle 3508747 Eki Görüntüle 3508748
Başarılar dilerim nefis gözüküyorHerkese selam, dünya mutfağından seçtiğim tarif medovik yani ballı rus pastası. Tam da kış mevsimine uygun ballı, yumuşak, lezzetine doyulmaz bir tatlı.
MALZEMELER
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
4 su bardağı un (değişiklik gösterebilir)
KREMASI İÇİN
İki paket çiğ krema
150gram labne
1çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
3 yemek kaşığı bal
Tereyağı ve balı küçük bir sos tenceresinde eritelim. İçine karbonatı atıp iyice karıştıralım. Dikkat burada taşma olabilir. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ballı karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip karıştıralım. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 9eşit parçaya bölüp üzerini streçle kapatıp dinlendirelim. O arada önce krema ve şekeri iyice çırpalım. Labne ve balı da ekleyip iyice karıştıralım. Dinlenen hamuru tek tek açalım. Fırını 180 derecede iyice ısıtalım. Açtığımız hamurları tek tek pişirelim. 5 dk gibi bir sürede pişiyor. Fırından çıkınca sıcakken bir kalıpla keselim. Ben uygun boyutta bir tencere kapağı kullanıyorum. En son artık krema ve hamurları sırayla birleştirelim. Kalan hamur parçalarını da rondoda çekip pastanın etrafını kaplayalım. Bir gece dolapta dinlenen tatlımız yemeye hazır.
Eki Görüntüle 3508732 Eki Görüntüle 3508733 Eki Görüntüle 3508734 Eki Görüntüle 3508735 Eki Görüntüle 3508736 Eki Görüntüle 3508737 Eki Görüntüle 3508738 Eki Görüntüle 3508739 Eki Görüntüle 3508740 Eki Görüntüle 3508741 Eki Görüntüle 3508742 Eki Görüntüle 3508743 Eki Görüntüle 3508744 Eki Görüntüle 3508745 Eki Görüntüle 3508746 Eki Görüntüle 3508747 Eki Görüntüle 3508748
Teşekkür ederimEllerine saglık basarılar dilerim