medela,avent,nuk bu 3 markadan hangisi en iyisi?

durusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
165
0
26
Ankara
arkadaşlar göğüs kalkanı,silikon uç, pompa vs almayı düşünüyorum. kararsız kaldım malesef. hangisi daha iyi

Nuk Nuk Nuk
tek geçerim. bizde herşey Nuk. Birtek süt sağma makinesini Chicco aldik ateş pahasına onada çok pişmanız. Nuk bulamadık

ben avent kullanıyorum. bir dönem aventin silikon göğüs ucunuda kullandım göğüslerim yara olduğunda. silikon uçtan tekrar memeye alıştırman zor olur dediler ama aventtin çok ince bire bir olduğunu duydum kullandım ve sorun yaşamadık. bizimde biberonlarımıza varana kadar her şey aventin :)

Bence hiç birini şimdi alma doğum yapmayı bekle. çünkü ihtiyacın olmayan şeylerle doluyor evin hemde bir sürü para veriyorsun hiç yoktan göğüslerin ilk günlerde acıyacak iyi bakarsan, ılık su ile düzenli silip iyi bir pomad (ki ben garmastan pomad kullandım tek gecerim) hiç bir sorunun olmaz. süt sağma makinesini hiç kullanmadım ben ihtiyaç olmadı belki ilk 2 hafta içinde sütünün miktarını görmek istersen hastanelerde yeni doğan bölümünde zaten bakıyorlar.

biberon emzik vs. içinde cocuk neyi beğenirse onu kullanıyorsun benim ev biberon ve emzik koleksiyonu ile dolu en pahalısından en ucuzuna kadar ama kızım nuk tercih etti nuk kaucuk biberon, emzik zinhar almadı ilk avent denedik sonra chicco bebedor nuk silikonları, kauçukları ama almadı. elini emmek daha iyi geliyor ona :)

doğumdan sonra almanı tavsiye ederim.
göğüs kalkanı ve silikon kullanmadım.pompa olarak medelanın elektriklisini almıştım.
fena değil.ama sütün yeterli olmassa okadar kuvvetli çekmiyor.hastane tipi pompa edinmeye çalışın

arkadaşlar göğüs kalkanı,silikon uç, pompa vs almayı düşünüyorum. kararsız kaldım malesef. hangisi daha iyi

her annenin basindan gecen deneyim ve buna gore verilen oneriler cok degerli
bazı anneler doguma kadar bekle demis, haklı olabilirler

ben bunları dogumdan once hazır ettim
almasanız bile arastirmayi simdi yapmakla, cok iyi yapiyorsunuz

biz de avent alanlardanız
silikon uclarım ve kalkanlarım olmasa, emzirmenin yarattigi gogus acilarına katlanmam mumkun olmazdı
belki de o cektigim acilar emzirmeye devam edememe bile neden olabilirdi

gogus ucu cok hassas bir yer
bebek dogduktan sonra 3 ay surekli memede olmak istiyor
ilk haftayı atlatabilirseniz ala, atlatamayanlar pompa ile cekip vermek yoluna gidebiliyorlar ki maalesef bu cok surdurulebilir olmuyor
dilediklerinden erken kesmek durumunda kalabiliyorlar anne sutunu

avent'in silikon ucları kelebek seklinde oldugundan bebis annenin kokusunu almaya ve tenine temas etmeye devam edebiliyor
boylece zamanı gelince siz ucu cikariyorsunuz ve bebis memeye hic sorun yasamadan geciyor
avent'in kalkanlarından 2 set cikiyor: hava aldıran ve aldırmayan
aldıranlar gogsun kuruyup iyilesmesini saglarken, hava aldırmayanlarda biriken sutler biriktirilip bebege verilebiliyor
ben cok arastirmis, aventin kendi blogundaki bilgilerden de detaylica okumustum:
Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne

pompam da aynı markaydı, gogus uclarına nazik davrasinisi ve sutu bosaltma kapasitesini cok begenmistim
ayse oner pompanın sihhi sebeplerden kendinize ait olmasını onerir
ancak pompa butce meselesi
bebeginize siz yokken sut verebilmenin sizin icin ne kadar onemli oldugunu degerlendirin derim
bir kac oyuncagi, bodysi olmazsa cok sorun olmaz, ancak anne sutu ikame edilebilir bir sey degil

kolay gelsin, bebeginize hayırlısıyla kavusun

kızlar bide size uyarım,arkadaşta bahsetmiş,hemen hemen her annede ilk haftalar
emzirmekten göğüste yaralar oluyor.mutlaka doğumdan önce meme uçlarını nemlendirmeye başlayın.
çocuk doğduktan sonrada devam edin.ben lansinoh kullandım.doğumdan 3 hafta önce başladım sürmeye,doğumdan sonrada devam ettim.
çok az yara oldu,ama çabuk atlattım.o yaranın acısı öyle böyle değil,gerçekten çok zor.
dediğim gibi mutlaka nemlendirmek için bişeyler kullanın,zeytin yağı,ayva suyu,bebek yağıyla nemlendirenlerde var.doğumdan önce yapılabilir ama
doğumdan sonra nasıl olur bilemiyorum,
birde pompayı araştırın ama doğumu bekleyin,sütünüzün durumunu bilmiyorsunuz,belki az belki çok olacak yada emziremeyeceksiniz ki İnşallah hepinizin sütü bol bol
yeter,bu durumlarda daha kuvvetli çekenler var.ben medela kullandım.medela idare eder,ama motoru çok kuvvetli değil,emzirmenin sonuna doğru sürekli açık kapatmak durumunda kalıyorsunuz.bide çok sesli çalışıyor.medelanın swing modeli var birde.daha kuvvetli ve daha sessiz çalışıyormuş ama kullanmadım.diğer makinaları bilmiyorum.

ben avent elektrikli göğüs pompasını tercih etmiştim uzun bir araştırmadan sonra. çok memnunum, tavsiye ederim.

garmastan pomad gercekten tek gecer kullanmdgm krem kalmadı bı tek o ıyı geldı pompa ıcınde bence dogumu bekleyın derım benm cok hayalım vardı sutumu sagrm saklarım cocugumu emzırırım ((sutum olmadı pompa aldım yınede ama bı ıse yarmdı kzım 4 .ayında yavrum dıgru duzgun anne sutyle beslenemdı sagsamda gogsumu enfazla 30 cc cıktı oda bıkere bence pompa ıcın dogumu beklerın derım sonra okdr paryı bosa vermıs olmaysnz

Canım ben nuk göğüs pompası kullanıyorum alırken satıcı nuk avente göre daha çok tercih ediliyor sorun yaşayanlara nuk veriyorum düzeliyor dediği için almıştım çok da memnunum garmastan pomad için de herkesle aynı fikirdeyim tek geçerim çok başarılı...

Elifcan 76 yorumlarini talip esiyorum cok tecrubeli bir annesiniz. Benim icin bir alisveris listesi yayinlayabilirmisin rixa etsem yeni dogacak bebek icin. Markalarida yazarsan cok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…