• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecburi kan bağı

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
37
Merhaba. Biraz uzun olacak konu ama anlatmaya ihtiyacım var. Sizinle dertleşmek içimi dökmek istiyorum. Benim uzun süreli bir ilişkim oldu ve sonunda evlendik beş sene kadar önce. Sevgili olduğumuz dönemde eşimin ailesiyle görüşürdük çok da iyiydik. Evlendik halen iyiydi aramız. Ben ufak ufak birşeyler sezmeye başladım ama sesimi çıkarmadım. Bazen imalar bazen işgüzarlıklar...

Kv ve görümcem kıskanç insanlardır. Evimize ne alsak kopyaladılar mesela. Eşimin babasıyla iletişimi kopuk. Evleneceğimiz sıra annesi bizimle ilgilendi ilgilenmek denilirse.
Düğün istememem konusunda alttan alta baskı yapıldı. Kv köpek bağlasan durmaz diye tabir edilen yerlere götürdü düğün mekanı olarak. Ben tabiki istemedim. Her harcamamızı eşimle ben üstlendiğimiz için düğüne paramız kalmadı ve öyle bir yerde düğün yapmaktansa yapmamayı tercih ettim. Kv parası olmadığı için değil de cimriliğinden yardım etmedi. Biz evlendik ertesi gün bize altın saymaya geldi sesimi çıkarmadım. Haftasına kızına evimizdeki halının aynısı aldı kendisine de yatak odası takımımızın bir kopyasını aldı mesela. Nasıl insanlar olduklarını anlamanız için anlatıyorum bunları.

Ben bankacıyım. Evlendik altı ay sonra turnem başladı. Tüm hafta denetimde şehir dışında oluyordum. Kv birgün oğlunun yanına gelmedi. On onbeş güne bir eve dönebiliyordum. Benim döndüğüm gecenin sabahında bizde bitiyordu yine ses çıkarmadım. Turneler bitti. Sürekli bir bahaneyle tüm haftasonlarını birlikte geçirir olduk yine ses çıkarmadım.

Bundan iki sene önce kv kıskançlıklarında sınır tanımadı. Eşimle olan tatillerimize karışmaya sitem etmeye başladı. Beni götürmüyorsunuz diye. Hatta abarttı eşime bağırmaya başladı. Bilmem kimin oğlu annesine neler neler yapıyor sen tatile bile götürmüyorsun gel anne seni de gezdiriyim diyemez misin diye. Bana bağırdı oğlum bana bakmak zorunda sen engel olamazsın diye. Benin laflarımı çarpıtıp eşime anlatıp aramızı bozmaya çalıştı. Eşim annesine inanmayınca eşimi evlatlıktan reddetti ve çocuk için tedavi gördüğümüzü bildiği halde sonuç alamamız için dualar etti karşımızda. Eşim de senin gibi annem yok artık deyince kv ben öyle demek istemedim bundan boşan da yenisiyle evlen bununla çocuğun olmasın diye kıvırmaya çalıştı. Kv benim aileme küfür etti. Beni tehdit etti eşimi aylarca darladı bana karşı doldurmaya çalıştı. Biz bu süreçte huzurumuz kaçmasın diye mümkün olduğu kadar görüşmedik. Bu sürede arkamızdan anlatmadığı şey kalmadı. Yalanlar attı herkesi bize düşman etti. Eşime bana şiddet uygulaması gerektiğine dair mesajlar attı kv ve görümce. Bilmem kimin kimin gelini kvsine böyle davransa kadının oğlu karısını öldürürmüş eşim de adammıymış.

Şimdi bir çocuğumuz oldu. Kvye söylemedik bile. Hamile olduğumu da başkalarından öğrendi çocuğumuzun doğduğunu da. Hamile olduğumu öğrenince yakınlaşmaya çalıştı ben müsade etmedim. Arada eşimi arayıp beni sordu. Doğum yaptım eşimi arayıp eşimi ve çocuğumuzu sordu. Sanırsın ben öldüm yokum. Birgün tek bir hayrı olmadı. Eşimle başbaşaydık kimse yoktu yanımızda. Kv on dk mesafede bir kap çorba bile yapmadı. Asla yapmasını istemem zaten ama bana düşmanlığından oğluna bile zulmettiğini anlamanız için anlatıyorum bunları.

Çocuğumuzun doğduğu haberini alınca geldi görüp gitti. Benim sinirlerimi bozmak için abuk subuk şeyler sordu. Aldırmadım. Derken eşime fake hesaptan mesajlar gelmeye başladı. Eşimin tahmini ya babası ya kardeşi atıyor. Annen dedikodunuzu yapıyor senin arkandan şunları söylüyor gelinin arkasından şunları söylüyor filan diye. Üstüne annesi aradı eşimi. Çocuğu görüntülü ara da göster diye. Eşim de göstermek istemedi kendisine gelen mesajları söyledi. Annesi pandemi sebebiyle güya çocuğa bişey olmasın diye gelip gitmiyordu. Eşim göstermek istemiyorum dedi diye on dk sonra kapımızdaydı. Haber vermek filan da yok. Geçti oturdu salona. Bu mesajları çocuğu görmemi istemeyen birisi atıyor. Allah onun ciğerlerini lime lime etsin diye bedduaya başladı. Beş altı kere bana duyurmaya çalışarak söyledi yanlarında değildim. Ben onun babannesiyim benim yasal hakkım görmek diye yüksek yüksek konuşuyor. Eşimede para verdi adağım vardı çocuğun için kurban kes dağıt diye. Kalktı gitti. On dk sonra eşimi aradı parka çağırdı. Konuşacakmış. Eşim gitti. Kendisini acındırmış şöyle zor hayatı olmuş da falan filan. Eşim demiş ki ben sana ev alıyım dedim zamanında sen kabul etmedin benden beklentin ne ne istiyorsun demiş. Kv de gelin razı olmaz diye istemedim ben demiş. Kadın halen beni gömme derdinde! Eşim sen o bedduaları karımamı ettin o sizin gibi değil kendinle karıştırma filan demiş. Kv de inkar etmiş ona etmedim diye ama tabikide bana etti. Derken bir saat sonra geldiler kv torunu görcem demiş tekrar. Oturdu yedi içti gitti. Bu arada dışardan geldiği kıyafetle çocuğumu gözümün içine baka baka kucağına aldı. Ben tek kelime konuşmadım.

Evine gitti. Ertesi sabah mesajlar atmış eşime sabahın köründe. Sabaha kadar uyumadım. Sana o mesajları atanı bulalım şikayet edelim diye. Eşim de bulunmaz öyle tamam pişman etme söylediğime dedi telefonda. Ertesi gün eşimi tekrar aradı. Eşim banyodaydı. Ardarda üç dört kere aradı eşim açana kadar. Niye açmadın diye hesap soruyor bir de. Kv eşime saplantılı eski sevgili gibi davranıyor. Sen o mesajlara inanıp benden uzaklaşıyorsun diye. Yine bedduaları sıraladı. Eşim de bıktırdın artık filan dedi. Kapattılar telefonu. Üç gündür kvnin sesi çıkmıyor. Ben artık bu nefretten çok yoruldum. Tüm enerjimi alıyor kaç gündür ruh gibi dolaşıyorum. Duygu sömürüsü yapıyor lb sürekli. Sizi şöyle zor büyüttüm şunu şunu yaptım diye. Ağlıyor sızlıyor. Uğraşılacak bir kadın değil ve benim uğraşacak enerjim zaten yok. En son geldiğinde haftada bir gelip göreceğim torunumu kimse de engel olamaz dedi. Torunu umrunda değil. Ne yapıyorsa hırsından nefretinden yapıyor.

Ilk sustum dediginizden itibaren hatalisiniz, susulacak seyler degil ki bunlar.

Neyse gecelim, su an yerinizde olsam esime karismam, bu kadinla da gorusmem. Esim isterse gorussun konussun, cocugu korona sebebiyle gostermem, sonrasinda elbette babasi gosterebilir.
Yasal hakki falan dinlemem.
Ama esiniz sunca olaydan sonra sizi biraz bu olaylardan izole etmeli, siz zorunda misiniz onun takintili annesinin sacmaliklarina her gun katlanmaya. Gorusecekse gorussun, ama siz bilmeyin duymayin yani.

Bu sekilde nasil huzur bulabilirsiniz ki, her gun bir vaka.

esinizde biliyor nasil bir kisi kv oldugunu, bence muhatap olmamaya calisin. yeri geldimide susmayin madem

Oğlu olan kadınlara eğitim verilmeli sakin ol oğlunu kimse yemeyecek diye (benimde 2 oğlum var bu arada🤭) yani gerçekten anlam veremiyorum oğlumun eşi başımın tacıdır. Allah yardımcınız olsun uzaklasin enerjinizi sömürmesine izin vermeyin.

Beni takan mı var. Beni bırak oğlunu bile takmıyor. Eşim görüntülü arayıp torununu göstermedi diye haber bile vermeden kapıya dayanıyor. Ben tek kelime konuşmuyorum artık. Kin nefret dolu yaşam enerjimi alıyor.
Size saygı duymuyor. Tek kelime konusup konusmaman onemli degıl. Orda dur dememıssiniz. Herkesin bir orda dur noktası olur sizin yok. Size hakaret etmısler, onu bırak baskasına alalım demisler sızın ıcın. Cocugunuz olmasın diye beddua etmısler. Ailene kufur etmısler. Susmussun habıre. Esın annesinin ne oldugunu bıle bile, sınırı bozmamak yerine kurban parasını almıs, parka ayagına gıtmıs,yasal hakkım cocugu gormek dedıgınde kadın( kı boyle hak duymadım) istemedıgın, olmasın diye beddua ettıgın cocugu gormek mı yasal hakkın diyememiş.
Kadın neden kotuluk yapmaktan geri dursun kı, yaptıgı Hersey yanına kar kalmıs. Cocugu bırkere sokaktan alıp kucağında severken ellerini yıkamadan senin orda eh yeter be demen lazımdı. Ne dıyım kı, boyle devam.

ay evlerden ırak bu nasıl kv,.bir an kendi kayınvalidem gözüme melek geldi

eşiniz annesini tedaviye ikna etmeli bence takıntı haline getirmiş size sarmadan rahat edemiyor

Son düzenleme:
Ilk sustum dediginizden itibaren hatalisiniz, susulacak seyler degil ki bunlar.

Neyse gecelim, su an yerinizde olsam esime karismam, bu kadinla da gorusmem. Esim isterse gorussun konussun, cocugu korona sebebiyle gostermem, sonrasinda elbette babasi gosterebilir.
Yasal hakki falan dinlemem.
Ama esiniz sunca olaydan sonra sizi biraz bu olaylardan izole etmeli, siz zorunda misiniz onun takintili annesinin sacmaliklarina her gun katlanmaya. Gorusecekse gorussun, ama siz bilmeyin duymayin yani.

Bu sekilde nasil huzur bulabilirsiniz ki, her gun bir vaka.
Kesinlikle susmakta çok hatalıyım biliyorum. İki sene önceki mevzuda herşeyi yüzüne vurunca şaşıp kaldı çünkü susup sinmemi bekliyordu. Zaten halen onu hazmedemedi. Bana karşı kendisini yenilgiye uğramış hissediyor. Eşime dedi ki o zaman bir erkek annesi ne yapmış olursa olsun onu savunmalıymış. Şimdi de diyorki cevap ver o mesaj atanlara kötüyse kötü benim annem sizene o benim annem de diyor. Böyle de zavallı birisi. Ben daha yeni doğum yaptım. Herşeyle zaten tek başıma ilgileniyorum. O kadar yoruyor ki bu nefret beni.

• Beğen
Reactions: GCA
siz biraz fazla sessiz kalmışsınız onun için böyle tepelere çıkabiliyorlar.
oğluyla istedigi kadar kavga etsin ogluna sirtini donmedigi icin rahat rahat boyle kapiya dayanabiliyor istedigi gibi konusabiliyor vs.
çok değil bir kere bir cinnet geçir bak sonrasinda nasil huzur geliyor nasil rahatliyorsun.
deli deliyi görunce sopasini saklarmis sozu boyle insanlar icin yazilmis bence ☺️

Size saygı duymuyor. Tek kelime konusup konusmaman onemli degıl. Orda dur dememıssiniz. Herkesin bir orda dur noktası olur sizin yok. Size hakaret etmısler, onu bırak baskasına alalım demisler sızın ıcın. Cocugunuz olmasın diye beddua etmısler. Ailene kufur etmısler. Susmussun habıre. Esın annesinin ne oldugunu bıle bile, sınırı bozmamak yerine kurban parasını almıs, parka ayagına gıtmıs,yasal hakkım cocugu gormek dedıgınde kadın( kı boyle hak duymadım) istemedıgın, olmasın diye beddua ettıgın cocugu gormek mı yasal hakkın diyememiş.
Kadın neden kotuluk yapmaktan geri dursun kı, yaptıgı Hersey yanına kar kalmıs. Cocugu bırkere sokaktan alıp kucağında severken ellerini yıkamadan senin orda eh yeter be demen lazımdı. Ne dıyım kı, boyle devam.
İki sene önceki patlamada herşeyi söyledim rest çektim sonrasında görüşmek istedi kabul etmedim. İki senedir de konuşmuyorum. Aslında benden bu kadar sert tepki gördüğü için afalladı. Eşim hakkında yazdığın herşeye ben de katılıyorum. Maalesef eşim annesinin ne mal olduğunu biliyor ama duvar gibi sert duramıyor. O parayı geri çevirmemesi ona göre büyüğe anaya babaya saygı bana göre bize yapılmış bir hakaret. Kadın gelmiş halen alttan alta evimde bana beddua ediyor.

Kesinlikle susmakta çok hatalıyım biliyorum. İki sene önceki mevzuda herşeyi yüzüne vurunca şaşıp kaldı çünkü susup sinmemi bekliyordu. Zaten halen onu hazmedemedi. Bana karşı kendisini yenilgiye uğramış hissediyor. Eşime dedi ki o zaman bir erkek annesi ne yapmış olursa olsun onu savunmalıymış. Şimdi de diyorki cevap ver o mesaj atanlara kötüyse kötü benim annem sizene o benim annem de diyor. Böyle de zavallı birisi. Ben daha yeni doğum yaptım. Herşeyle zaten tek başıma ilgileniyorum. O kadar yoruyor ki bu nefret beni.

Anladim,
Ama siz kendinize bunu yuklenmeyin,
Yeni dogum yapmis birisi olarak pozitif kalmaniz onemli, o yuzden bu kadini hayatinizdan cikarin.
Esinizin annesidir, o cikaramayabilir, ona karisilmaz ama size yansitmamali artik. Yerinizde olsam esimle konusurum ve bana artik annesi ile olan vakalari anlatmamasini isterim.

İki sene önceki patlamada herşeyi söyledim rest çektim sonrasında görüşmek istedi kabul etmedim. İki senedir de konuşmuyorum. Aslında benden bu kadar sert tepki gördüğü için afalladı. Eşim hakkında yazdığın herşeye ben de katılıyorum. Maalesef eşim annesinin ne mal olduğunu biliyor ama duvar gibi sert duramıyor. O parayı geri çevirmemesi ona göre büyüğe anaya babaya saygı bana göre bize yapılmış bir hakaret. Kadın gelmiş halen alttan alta evimde bana beddua ediyor.
Buyuge saygı kafası dogru bır kafa degıl. Saygı hak edılır.karısına, karısının ailesıne, dogmamıs cocuguna kufur beddua eden insana saygı gostermek hıc dogru bir hareket degıl. Sızın de ıkı sene once patlamanız kadını afallatmamıs, aksine etki etmemıs. Etmemıs ki gozunuze baka baka sokaktan gelip pis elleriyle bebegınızı kucagınıza alıyor.

siz biraz fazla sessiz kalmışsınız onun için böyle tepelere çıkabiliyorlar.
oğluyla istedigi kadar kavga etsin ogluna sirtini donmedigi icin rahat rahat boyle kapiya dayanabiliyor istedigi gibi konusabiliyor vs.
çok değil bir kere bir cinnet geçir bak sonrasinda nasil huzur geliyor nasil rahatliyorsun.
deli deliyi görunce sopasini saklarmis sozu boyle insanlar icin yazilmis bence ☺
Ben hayatımdan defolup gitmesini istiyorum. Durulmasıno filan değil. O kadar nefret ediyorum ki eşimi aramasın mesela. Tek bir etkisi olmasın. Hayatımda kimseden bu kadar nefret etmedim. O cinneti iki sene önce geçirdim aslında yer yerinden oynadı. İki senedir görüimüyorduk. Ayda yılda bir eşimi arıyordu eşim de soğuk sorduklarına cevap verip kapatıyordu. Şimdi küllerinden doğmaya karar verdi herhalde. Fake mesaj mevzusunu bahane edip madur edebiyatı yapmaya başladı. Sanki mesaj gelmese biz bilmeyecekmiyiz dedikodumuzun yapıldığını. Mal ortada.

Ben hayatımdan defolup gitmesini istiyorum. Durulmasıno filan değil. O kadar nefret ediyorum ki eşimi aramasın mesela. Tek bir etkisi olmasın. Hayatımda kimseden bu kadar nefret etmedim. O cinneti iki sene önce geçirdim aslında yer yerinden oynadı. İki senedir görüimüyorduk. Ayda yılda bir eşimi arıyordu eşim de soğuk sorduklarına cevap verip kapatıyordu. Şimdi küllerinden doğmaya karar verdi herhalde. Fake mesaj mevzusunu bahane edip madur edebiyatı yapmaya başladı. Sanki mesaj gelmese biz bilmeyecekmiyiz dedikodumuzun yapıldığını. Mal ortada.
demek ki 2 senede bir cinnet tazelemek gerekiyor ☺️

Türkiyede nasil bilmiyorum ama Almanyada gecen bir mahkeme görüldü. Anneanne ve dede cocukla tatile gitmek icin mahkemeye basvurdu. Kiz 9 veya 11 yasinda tam hatirlamiyorum . Mahkemede onlara hak verdi.

Back