Eşim İngiliz olsa bir dakika dusunmezdkBen de pek anlayamadım, İngiltere için çalışma vizesini nasıl alacaksınız? Çalışma izni almak için alınan maaş teklifinin belli bir miktardan fazla olması gerekiyor, bir de her meslek alamıyor devletin belirlediği nitelikli meslekler var. Öğretmenlik maalesef vize verilen bir meslek değil. Nasıl gitmeyi düşünüyorsunuz? Eşiniz İngiliz sanırım?
Hayır Türkiye'de yaşıyoruz kusura bakmayın yazım dili biraz bu şekilde oldu.Yurt dışında mı yaşıyorsunuz hiç anlamadım. Türkçeniz biraz tuhaf.
Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diyeHerkes nasil gitmeyi dusunuyorsunuz demiş. Turist vizesiyle tutunmaya calisacakmiş galiba.Bu mu gercekten plan?
Eşim İngiliz olsa bir dakika dusunmezdkilk surecte turist vizesi ile gidcgz. Ayrıca eşimle biz 4 fakülte mezunyz öğretmenlik hariç mesleklerimiz de var.
Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diyeHerkes nasil gitmeyi dusunuyorsunuz demiş. Turist vizesiyle tutunmaya calisacakmiş galiba.Bu mu gercekten plan?
Aslında iş piyassna bakıp o şekilde tutunablr myz diye bakacgz. Ben dil okuluna giderken bile hafta sonu 3 saat çalışıp güzel para kazanmstm garsonluktan gitmeyi dusundgm yer ozamanki şartta kalsaydi ki üzerinden 10 sene geçmiş kesinlikle olur der tasi tarağı toplar farklı vize ile giderdik ama durum öyle değil bilmiyoruzböyle bir plan olamaz çünkü turist vizesiyle yapacağınız her iş yasadışı olur. uzaktan çalışabileceğiniz, dövizle kazanabileceğiniz işlere bakın.
Malesf okulda 2 yabancı hoca var kendileri nerdeyse %80 zam yaptılar bizimkilere nerdeyse zam yapmışlar yeri gibi davranyrlarözel okul fiyatları gerçekten çok arttı . Bu parayı öğretmenlere eşit olarak yansıtmamaları sonucu kalite de aynı şekilde düşecek .
1 buçuk sene önce ev aldık tüm birikim gitti ama yine de fena sayılmaz gösterecek bir bütçemiz var turist vizesi için.Saglam bir planiniz yokmuş gibi geldi. Birikmisiniz var mi bari?
Anne karnındaki bebeğin down sendromu başta olmak üzere en yaygın genetik sorunlara karşı tarandığı nipt testi burda bedava ve her hamileye uygulanıyor türkiyede 8 bin tl.Her seyi iyi güzel de diğer tum avrupa ülkeleri gibi saglik sistemi rezil, acil diye de gitsen 10 saat bekletirler sonra ya bakarlarr ya bakmazlar.
Ironi değil, ciddi ciddi 10 saat beklersiniz.
Turkiyemin gozunu seveyim bu konuda.
Bir çocuk var illegal nasıl olacak?Kuzenim burada genel mudur pozisyonundayken, ankara antlasmasi ile gitti. Buradaki 3 evini satti 5 yili tamamlamak icin. Turist vizesiyle gitmeyin diyorlar da, illegal yollardan gidip iltica edenler var.
Konuşmasına hayranım o dereceTürkçeyi sizin yazdığınız gibi konuşmuyordur umarım
Hanım turist vizesiyle tutunsun ardından bende gitmezsemŞimdi canım ablacım turist vizesiyle gidebilirsiniz de orda iş bulamazsanız peki ne olacak? Daha önemlisi de şu var ki, turist vizesiyle gidip kalıcı tip izne başvurmak diye asla bir şey yok, ben buraya geldim ama kalıcam derseniz elinizde iş kontratı dahi olsa vize alamazsınız üstüne sınırdışı edilirsiniz. İngiltere turistik vizesinde başvururken buraya çalışmaya gelmiyorum, yerleşmeye gelmiyorum, evlenmeye gelmiyorum diye bir ifade var onu okuyup anladığınızı söylüyorsunuz. Öyle bir şey yaparsanız çok çok büyük bir hataya düşersiniz, işin olacağı varsa da olmaz. Kısacası turit olarak gitme planını toptan kaldırıp çöpe atın daha sağlam bir plan yapın.
O yüzden eşinizin iş bulup öyle gitmeyi ayarlamanız gerekiyor. Eşiniz öğretim görevlisi sanırım, ille de gidicez derseniz postdoc da dahil her türlü pozisyona baksın ille de kalıcı pozisyon aramasın. Bol şans dilerim
Aslında o şekilde gidip ülkenin gidisatni iş piyasisina bakacağız tutunabilir miyiz diye
Kuzenim burada genel mudur pozisyonundayken, ankara antlasmasi ile gitti. Buradaki 3 evini satti 5 yili tamamlamak icin. Turist vizesiyle gitmeyin diyorlar da, illegal yollardan gidip iltica edenler var.
Benim ex de bisiklet kazasi geçirmiş, helikopterle kurtarmaya gelmişler, kırılan burnunu falan sigortadan yararlanıp estetik ameliyat yapmışlar. Çok överek anlatıyordu alman sağlık sistemini.Valla bekleyecek gibiysem her zaman İstanbula bilet alıyorum hastane için. Acil durumlarda nasıl oluyor hiç fikrim yok, Allah acile düşenlerin de ciddi hastalığı olanların da yardımcısı olsun. Kronik hastalığı olanlar asla Avrupayı tercih etmemeli, uzman doktordan randevu bulmak imkansız.
Ancak fırsatım oldu girmeye uyudu da oğlum. Ben orda kaldığım sürece grip dahi olmadim hasta olmadım ama şimdi oğlum var sağlık.sistemi konusunda.acil.bir.durum.olursa Trye döneriz.İngiltere zor ülkedir. Nasıl gideceğinizi ve çalışacağınızı yazmamışsınız, geri de dönmemişsiniz. Bir yıl kadar bir üniversite hastanesinde çalıştım.
Temel sağlık hizmetlerini yürüten genel pratisyenler ve uzmanlık gerektiren durumlar için de hastaneler var. Sağlık sistemi tıkanmış durumda ve kötü diyebileceğim bir noktada. Türkiye'nin çok gerisinde diyebilirim. İleride olan şey ise araştırma ve geliştirme faaliyetleri.
Hayır değil.. yabancı deyince Arap, Suriyeli geliyor aklımıza ama değil.Arap o zaman eşiniz?
Niye söylemiyorsunuz ? İngiliz değil İngilizceye hakim 4 üni bitirmiş ??Hayır değil.. yabancı deyince Arap, Suriyeli geliyor aklımıza ama değil.
Bu süreçlerin farkındaym bizi idare edeck birkmmz var.Inşallah ciddi bir birikiminiz vardir, sterlin olmuş 22 TL. En kotu odada kalsanız aylık en az 700-800 pound ödersiniz, bakınız oda diyorum. Gıda nispeten ucuzdur. Turist vizesi ile ancak kaçak çalışırsınız, türk restoranlarında falan olur oda. Iliginizi kemiginizi somururler...
İngiltere’yi bilmiyorum ama Almanya için hiç öyle duymadım ben. Eşimin arkadaşı burda Günay Restaurantlarda şefti, orda ağır şartlarda fabrikada çalışıyor.hafta sonu 3 saat çalışıp güzel para kazanmstm garsonluktan
Ben kızıma menenjit aşısı yaptırdım. Toplamda 6-7 doz. Her biri takriben bin tl. Devlet karşılamıyor Türkiye’de.Anne karnındaki bebeğin down sendromu başta olmak üzere en yaygın genetik sorunlara karşı tarandığı nipt testi burda bedava ve her hamileye uygulanıyor türkiyede 8 bin tl.