• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları meb kreşleri sabahçı öğlenci olmuş.

yelisss

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
560
4
318
47
Diğer
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.meb kreşleri sabahçı ve öğlenci olarak ikiye ayrılacakmış.çalışan anneler ne yapacak bunu düşünen yok.bimer e yazı yazıcam ama tek benim yazmamla olmaz.lütfen birlik olalım.alınan bu karara karşı çıkalım.

tam gün talep eden veliler için çocuk kulüpleri alternatifi getirildi meb e bağlı anaokulları için.
ancak her okulun bunu yapma zorunluluğu var mı bilemiyorum.

Tamam kulüp açılabilir ama farklı yaş gurupları biraraya gelecek.Bununda bisürü sıkıntıları var.Acilen bişeyler yapmak lazım.

en azından sizlere bir alternatif verilmiş. meb in yaptığı en iyi çalışma olmuş bu durum biz öğretmenler için. ne kadar imza toplansa da geri dönülmez, öğretmenler karşı çıkar. sonuçta bizler öğretmeniz bakıcı değil, sabahın 8inden akşamın 5ine kadar çalıştığının ücreti bile ödenmeyen bir sistemde hiçbir öğretmen tam gün çalışmak istemiyordu zaten.
şu anda önceden saat kaça kadar okulda kalıyorsa yine o kadar kalabilecek öğrenci. başında da öğretmen olacak.

Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.meb kreşleri sabahçı ve öğlenci olarak ikiye ayrılacakmış.çalışan anneler ne yapacak bunu düşünen yok.bimer e yazı yazıcam ama tek benim yazmamla olmaz.lütfen birlik olalım.alınan bu karara karşı çıkalım.
Bizimm okulda tam gün var ama kulüp çalışması adı altında geçiyor, öğleden sonraki eğitimmmm

en azından sizlere bir alternatif verilmiş. meb in yaptığı en iyi çalışma olmuş bu durum biz öğretmenler için. ne kadar imza toplansa da geri dönülmez, öğretmenler karşı çıkar. sonuçta bizler öğretmeniz bakıcı değil, sabahın 8inden akşamın 5ine kadar çalıştığının ücreti bile ödenmeyen bir sistemde hiçbir öğretmen tam gün çalışmak istemiyordu zaten.
şu anda önceden saat kaça kadar okulda kalıyorsa yine o kadar kalabilecek öğrenci. başında da öğretmen olacak.
Evet canım sizin için iyi olucak ama tek yönlü düşünmemek lazım.Ücret sıkıntısı tabiki her kurumda mevcut.ne yazık ki çoğu çalışan emeğini alamıyo.Ayrıca ben öğretmenleri bakıcı olarak görmüyorum.Gören ya da bunu sizlere hissettirenleride kusura bakmasınlar biraz cahil olduklarını düşünüyorum.Çocuklarımın sadece eğitim almalarını ve sosyalleşmesini istiyorum.Çok şükür tüm kişisel ihtiyaçlarını kendileri görüyorlar.Kulüplerde heryaş gurubu olabiliyo bence öğretmenler için bu daha zor olucak.

Öğretmenler adına böyle bir çalışma için sevindim fakat kendi adıma sevinemiyorum.Bizim gibi dar gelirli çalışmak zorunda aileler için çok kötü bi durum çocuk kulübü ek maliyet demek buda fiyatların ikiye katlanması demek.

Evet canım sizin için iyi olucak ama tek yönlü düşünmemek lazım.Ücret sıkıntısı tabiki her kurumda mevcut.ne yazık ki çoğu çalışan emeğini alamıyo.Ayrıca ben öğretmenleri bakıcı olarak görmüyorum.Gören ya da bunu sizlere hissettirenleride kusura bakmasınlar biraz cahil olduklarını düşünüyorum.Çocuklarımın sadece eğitim almalarını ve sosyalleşmesini istiyorum.Çok şükür tüm kişisel ihtiyaçlarını kendileri görüyorlar.Kulüplerde heryaş gurubu olabiliyo bence öğretmenler için bu daha zor olucak.

sizler de mağdur olmayın diye çocuk kulübü güzelliği yapmışlar. kendilerinin bize ödeyemediği ücreti de size ödettirecekler şimdi. kulüp anaokuluna zorunlu tutulmuş detaylarını öğrendim merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz

Biz de aynı dertten muzdaribiz. Oğlumu sabahçı yazdırdık. Ben lise öğretmeniyim ve 08:00 - 15:30 saatleri arası okuldayım. Anaokulunda uygun yer olmadığı için kulüp de açılmayacak. Ne yapacağız bilmiyorum.

Öğretmenlik her branş için çok zor bir meslek. Anaokulu öğretmeninin sıkıntıları ayrı, lise öğretmeninin sıkıntıları ayrı. Öğrencinin yaşına ve içinde bulunduğu gelişim dönemine göre davranışları değişiyor doğal olarak. Bir anne kendi çocuklarına tahammül edemezken biz her sınıfta 35 birbirinden farklı öğrenci ile baş etmeye, anlaşmaya, birşeyler öğretmeye çalışıyoruz.

MEB bir karar alırken hem öğretmenini, hem velileri üzmeyecek bir yol bulmalı. Çalışan anneler ne yapacak şimdi? Yarım gün ortada mı kalacak çocuk? Bir de bakıcı mı tutulacak? Özel kreşler zaten annenin maaşından fazla nerdeyse...

Bende bimer ve meb şikayet dilekçesi yazdım.şimdi 147 de arıycam.Her yapılana boyun eğmekten çok sıkıldım.

Back