MDS hastalığı ile ilgili neler bekliyor...

Bende ankara onkoloji hastanesinde görüyorum. Koru hastanesine gitmistik izmirde bi dr ve istanbulda bi dr sonuclarımı gördü hepside yasın çok geç nakil yapıp önümüze bakalım dediler
Tabii ki yaşın genç bunu değerlendirmeliler.
Umarım bulunur tam uyumlu hemen sürece başlanır 🙏

Bende ankara onkoloji hastanesinde görüyorum. Koru hastanesine gitmistik izmirde bi dr ve istanbulda bi dr sonuclarımı gördü hepside yasın çok geç nakil yapıp önümüze bakalım dediler
benım esımde ılk ıtp sonra aplastık anemı dedıler gecen haftalarda dr epo testı ıstedi belkı mds de olabılırsın dedi. zaten nakil icınde ıslemler baslatıldı bızde kardesler uyumsuz cıktı yakın akrabalara ve turkkok e bakılmaya baslandı 35 yasında esım . bı suru tedavı gordu 5 ayda rabbım herkese şifa versın

benım esımde ılk ıtp sonra aplastık anemı dedıler gecen haftalarda dr epo testı ıstedi belkı mds de olabılırsın dedi. zaten nakil icınde ıslemler baslatıldı bızde kardesler uyumsuz cıktı yakın akrabalara ve turkkok e bakılmaya baslandı 35 yasında esım . bı suru tedavı gordu 5 ayda rabbım herkese şifa versın
Rabbim şifasını versin inşallah ben dr umdan cok memnunum şuan bekleme sürecindeyiz akıllı ilaç kullanıyoruz siz nerede tedavi görüyorsunuz

Aminn sağolun.
Allah size de sabır versin mekanı cennet olsun babanızın.
Çok zor gerçekten sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
Annemde yaşadıklarımızı biliyorum.
Her kan verişimizde aynı korku.
Kalbim duracak gibi olurdu sonuçlara bakarken.
Gerçekten çok lanet bir hastalık.
20 sene sonra olacağını bende sanmıyorum.
İlk 10 yılda falan çıkıyor sanırım 20 yıl uzun bir süre.
Bence kemoterapiden değil.
Ve ilerlemeyecek bana kalırsa şuan umut belirdi içimde.
Ya bu kan hastalıklarının o kadar çok türü var ki bir arkadaşımın annesi 8 yıldır lösemi mesela 80 yaşına geldi maşallah bir kere kemo aldı sadece hala onunla idare ediyor doktor her gidişinde önümüzdeki ay kemoterapi alabilir diyor ama almıyor 8 yıldır🥰
Maşallahı var gayet iyi.
Yani hiç belli olmaz bakarsınız yıllarca böyle gider.
çok saolun allah razı olsun inşallah annemde şanslı kişilerden olur aml ye veya başka bir tür kansere çevirmez ve yine inşallah kan alma süremiz bi nebzede olsa uzar.3 hafta çok kısa ve zor bulunan kan..

acil şifalar diliyorum.allahım dermansız dert hastalık vermesin.dualarım sizinle...

Herkese merhaba.yıllar öncesinde bu platformu bebek düşünürken yaşadıklarım sonrasında hamilelik sürecim doğum derken kullanıyordum.Üstünden uzun yıllar geçti tam 15 sene sonra çocuklarımı büyüttüm ve geri döndüm.
bu sefer Annem için burdayım MDS teşhisimiz kondu ve sürekli 3,4 haftada bir kan alıyoruz rutine bağlanmış durumdayız 5 aydır.fakat her seferinde kan bulmakta çok zorlanıyoruz.OR- kan grubumuz....
Bizimle aynı durumda olan varsa konuşmak isterim.süreç tedavi tahliller her konuda bilgiye ihtiyacım var açıkçası...
nerede tedavi görüyorsunuz

kemik iliği biyopsisi sonucuna göre türünü söylemişti bize hoca, bir de sanırım blast sayısı önemli bu hastalıkta tedavi seçeneğine karar vermek için. Hastalık kalp çarpıntısıyla, nefes darlığı ve yorgunlukla başladı biz ilk olarak kardiyolojiye gittik o bizi hematolojiye yönlendirdi, hemoglobin 7 civarındaydı, annem de 64 yaşında, bu yaşta bu kadar düşük olması normal değil hematoloji görsün vücutta kaçak mı var acaba dedi, hayır daha önceden kemoterapi falan almadı

koru hastanesindeki doktorunuz kimdi acaba
Koru hastanesinde osman ilhan a gittik ama paradan baska bişey konusmadı suan ankara onkolojo hastanesi hematoloji bölümüne gidiyoruz orda prof dr sinan hocam var allah razı olsun simdiye kadar hic böyle bi dr görmedim sıfır ego ve hasta psikolojisinden cok iyi anlıyor bilgisinede cok güveniyorum

Rabbim şifasını versin inşallah ben dr umdan cok memnunum şuan bekleme sürecindeyiz akıllı ilaç kullanıyoruz siz nerede tedavi görüyorsunuz
BİZ çukurova üni. Hastanesinde tedavi görüyoruz ayrıca başkent üni. Hastanesinede gitmeye başladık insan her yolu deniyor bu süreçte rabbim herkese şifa versin çok zor süreç

X