• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Az önce son dondurmamı yiyerek jübilemi yaptım. Yarından itibaren hamilelik şekerim varmış gibi yaşamaya ve beslenmeye başlıyorum. Günde 4 kez şeker ölçeceğim yemeklerden 2 saat sonra iyi çıkarsa meyve yememe izin var yoksa o da yok. Diyetisyen ve endokrin görüşmelerim oldu bugün.. listeler verildi, diğer randevular planlandı. Haftaya Salı gününe kadar çıkan sonuçlarıma hemşire bakacak sonra ne olacak bilmiyorum :)
Şaşırdım da kaldım Türkiye de olsam hemen bu protokol başlamazdı diye biliyorum ama bunlar bir değişik. Hemşire diyor ki, endişelenme seni doğumdan sonra rahat bırakacağız :)

turkıyede olsan bu surecın tamamlanmasından bır gun once dogumu yapmıs olurdun canım :)

Canan Karatay bu yaklaşımı nedeniyle 15 gün meslekten men edildi.. bildiğim kadarıyla endokrinle alakalı bir uzmanlığı da yok. Ben beğenmediğim için, ne söylediği ile de çok ilgilenmiyorum. Ama gündem olduğu için duymamak da mümkün değil. Kendi adıma, referans aldığım şey, beni takip eden ve güvendiğim doktorlar. Belçika daki endokrin ve jinekoloji doktorları ile Türkiye’dekiler, hatta yıllarca Türkiye’de devam ettiğim dahiliye uzmanını da sayarsak 5 doktor aynı fikirdeyken ve yükleme şeker yaptırılmalı derken Canan Karatay’ın fikirleri ilgimi çekmiyor :)
Sen de umarım hamile kalırsın ve 24-26. Hafta geldiğinde içine ne yapmak siniyorsa onu yaparsın canım :)

şeker yüklemesinde beni uayrmışlardı yanında biri ile gel mutlaka ve bayılma riskin olabilir diye, ben de çok ağır bişey olacak sandım hatta yanımda limon getirmem istenmişti, bana bir su içirdiler limonata gibi bişey, ben hala bekliyorum acaba daha üstüne ne verecekler de bayılacam falan, kan verdim işe gittim bişey de çıkmadı bayılmadım da, zaten öyel tatlı da değildi, hatta diyebilirim ki bal ve reçek çok daha tatlı içirdikleri suyun yanında. sonuçta meyve de mi yemiyorum, meyve şekeri de çok yüksek aslında, ben de olsa bugun hamıle kalabılmıs olsaydım seker yuklemesı yaparım. canat teyzeye cok da guvenmıyorum, sureklı haberlerde boyle şov amaçlı cumleelrı cıkınca ınsanın guvenı yıkılıyor bence.

Kızlar sıze denenmiş ve işe yaramış bir sey söyleyeceğim 41 tane hurmaya 41 kısı Meryem suresi okuyacak ve 20 gun 1 tane eşiniz 1 tane siz yiyeceksiniz 21. Gun de hurmayı ikiye böleceksınız ve yarısını siz yarısını eşiniz yiyecek bu sayede cok fazla cocuk sahibi olan var belkı bır faydam olur diye paylaşmak istedim

bunun aynısını bır elmaya yapıyorlarmıs bır de dıye okumustum

Hala şoku atlatamamakla birlikte son derece karmaşık duygular içindeyim, hepinize çok teşekkür ederim dualarınız ve destekleriniz için🙏🏻Sabah yine kanama oldu, umudum iyice kırılmıştı, kan verdik, sonuç çıktı diye mesaj gelince sayfayı yenilerken son derece umutsuzca sayfaya bi baktım inanamadım, 1-2 gibi bi değer görceğimi sanıyodum.. çok şükür inşallah 2 gün sonra ki değerim katlanarak devam eder🙏🏻🙏🏻🙏🏻Tam anlamıyla sevinemedik durum böyle olunca, inşallah kanamalar da kesilir rahat bi nefes alırız🙏🏻😊

Kanama oldu kırmızı yani.. şuan da yok gibi, sabaha kadar nolur bilmiyorum. Keşke öyle olsa🙏🏻 Yerleşme kanaması olsa..Hayırlısı olsun demekten başka bişi gelmiyo elden.. teşekkür ederim

yerleşmedir o canım kötü düşünme inşallah güzel haberlerini alıcaz senin de

günaydın merkezden bildiriyore :rolleyes: çift embriyo transferi oluyorum😅 ben tek dedim o iki ben tek o iki ben tek o ikiiiii tamam dedim iki olsun ikisi de olabilir hicbiri de allahim yardim et. agladim aglicam korkuyorum sabihaaaaaaa bisi soyle dedi 35 ustulere iki oneriyorum sansini düşürme beni dinle peki dedim. kizzlarrrr bisi diyin iki ucu .. degnek

maşallah canım, hayırlısıyla kucağına aldığın günleri de görelim, kısmetinde iki yazıyorsa zaten bir de koysan belki bölünecek kuzum, sağlıkla olsun ınsallah, cok sevındım

günaydın merkezden bildiriyore :rolleyes: çift embriyo transferi oluyorum😅 ben tek dedim o iki ben tek o iki ben tek o ikiiiii tamam dedim iki olsun ikisi de olabilir hicbiri de allahim yardim et. agladim aglicam korkuyorum sabihaaaaaaa bisi soyle dedi 35 ustulere iki oneriyorum sansini düşürme beni dinle peki dedim. kizzlarrrr bisi diyin iki ucu .. degnek

İlla 2 dediyse vardır bi bildiği doktorcuumun. Hadi hayırlısı Armin :rolleyes:

Canım
İçini ferah tut, su akacak yolunu bulacak.. bir tutunursa ne güzel, iki tutunursa da üstesinden geleceğine eminim.. doktoruna güvenmek ve onun istediği gibi yapmak en iyisi. Yine kolay ve yolunda giden bir tedavi seni bekliyor olsun

Back