Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öyle yapmayı deneyeceğim cicim, haklısın.

Çok sağolasın canım başka bir konu buldum sanırım oradan devam edeceğim ama düşünmen yeter
Tamam nasıl istersen tabi.. ama bu sayfayı da oku vakit buldukça işine yarar bilgiler bulursun.. ayrıca tek sayfa takip edilcek diye bir kural da yok ki ☺

Kızlar yorumlasaniza şu hormonları hiç bilmiyorum ben bu değerlerle normal bebe çalışmalarına devam mı yoksa derhal tup mu daha Dr nin yorumlarını duymadim

Eklentiler

• 20190621_223804.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 66
Ya sorma ovu bitmiş sipariş vereceğim geç kalmaz inşallah test sonuçları az önce genelden paylaştım ve hiçbir şey bilmediğim için anlamıyorum tabi

Kızlar yorumlasaniza şu hormonları hiç bilmiyorum ben bu değerlerle normal bebe çalışmalarına devam mı yoksa derhal tup mu daha Dr nin yorumlarını duymadim

Fsh mikemmel. Yımırtan bol olabilii. Diğerlerinde de sorun yok. Normal yoldan 6 ay devam.
Karaciğer enzim değerlerine de bakmış, niye bakmış bilmiyorum. Biri düşük ama yüksek olmasından iyidir. :)

Fsh mikemmel. Yımırtan bol olabilii. Diğerlerinde de sorun yok. Normal yoldan 6 ay devam.
Karaciğer enzim değerlerine de bakmış, niye bakmış bilmiyorum. Biri düşük ama yüksek olmasından iyidir. :)
Şarjım az arastiramiyorum ve hala işteyim çalışıyorum çok sevindim korkmuştum E2 ile yalan yanlış bişeyler kalmış aklımda belkide doğru bilmiyorum

Değerlerin iyi canım, ama mutlaka reglinin 2. Günü yumurta sayımıda yaptırmalısın

Şarjım az arastiramiyorum ve hala işteyim çalışıyorum çok sevindim korkmuştum E2 ile yalan yanlış bişeyler kalmış aklımda belkide doğru bilmiyorum
E2 bin yüksek çıkması normal çünkü kistin var, o şu an gereksiz e2 salgılıyor, öyle olmasına rağmen çok yüksek değil

E2 bin yüksek çıkması normal çünkü kistin var, o şu an gereksiz e2 salgılıyor, öyle olmasına rağmen çok yüksek değil
Peki canım bu e2 nin normal şartta da yüksek çıkarsa neye dalalet ? Yumurta sayımı niye yapmadı ki o zaman bana bugün 3 günümdü? Tüh ya 1 ay beklemem gerekiyor desene. Mutlaka demişsin sayım için ya testte gördüğün bi sonuçla mı ilgili?

Genelde kiste dalalet oluyor, e2 değeri tek başına rezerv belirlemez, çok yüksek olmaması yumurtalıkların iyi çalıştığını gösterir yüksekten kastım kist yokken 3. Gün 100 lü değerler, ideali 50 altı diye söylenir ve zaten seninki kiste rağmen çok yüksek değil, yumurtalıklarına baktır dememdeki sebep bu hormon testleri rezervi net gösteren şeyler değil, benim bugüne kadar 9 u hiç geçmedi ama rezervim az, benim rezerve bakarsan en az 15 olmalı defalarca baktırdım en yüksek çıkan 9,1 oldu,artı yüksek e2 fsh ı baskılayabiliyor, benim kistim olduğunda e2 60 fsh 4,8 çıkmıştı, bugün sana rezerv hk bir şey demedi mi? Yumurta saymadı mı? Sen önümüzdeki ayda 3. Gün aynı tahlilleri tekrar yaptır ve yumurta sayına baktır, tahlil yapmasan da mutlaka yumurta sayına baktır, en doğru sonuç usg ile yapılan yumurta sayımıdır.

Benim doktor önce kist dedi başka bişey demedi heralde ondan bakmadı. Rezerv hakkında hiç bişey konuşmadık sayimda yapsa soylerdi heralde sadece kist biraz küçülmüş dedi. Normalde ilk reglde %80 ı atılır dedi bazende tamamı kalan olursa endişelenme bi sonraki reglde atılır dedi. Sonra testleri yapalım dedi zaten saat akşam 4-5 gibiydi biz seni bilgilendirecegiz arayıp dedi ama 5.5 saat sonra çıkınca sonuç arayan olmadı tabi. Belkide testlerle birlikte söyler bakmistirda olabilir mi ki lütfen öyle olsun pek sanmıyorum ama . Çok teşekkürler canım. Baya aydınlattın beni. Allah razı olsun. can09e ve panic_attack can09e sizlerde çok sağolun kızlar içim içimi yerdi benim meraktan rahatlattiniz biraz beni allah sizdende razı olsun ❤❤

Büyük bir kist olması, yani vücudun atamadığı eski bir yumurta olması durumunda e2 çok yüksek çıkıyor. O ayki yumurta sayı ve kalitesi bundan etkileniyor. O yüzden tüp bebek tedavisine başlarken e2'nin 50 altında olmasını istiyor doktorlar. Bi de erken gelişen bi yumurta olduğunda yükseliyormuş.

Mesela benim tedaviye başlayacağım ay bi önceki aydan kalan buruşmuş, eskimiş, atılamamış bi folikül görüldü aksi gibi ilk defa :) Bi de yanında fazla gelişmiş yeni bi yumurta da vardı. Kist için olağan bi durum, önemsiz bi boyutta, adetin bitince yok olacak dediler ama yine de e2 tahlili yapıldı. Tam 50 çıkmıştı. Adetin 6.günü yok oldu ultrasonda.

Bir ay sonrakinde 47 çıktı e2. 6 ay öncesinde 65 çıktığı oldu en yüksek. Her ay değişir o yumurtalığın durumuna göre. Adet döneminde 3 basamaklı değerlere çıkmadığı sürece sorun yok. Tüp bebekte önemli. Yumurta sayısını etkiler çünkü.

Ultrasonla yumurta sayımı yapmayan o doktoru da değiştir kuzum.

Tiroid hormonlarına bile bakmamış.

Allah Allah karaciğer le ne işi olur ki ona bakcene yumurta sayaydi yaw sanki dahiliye ye gittim demedimde say diye ufff dersimi iyi çalışmamışım. Artık 1 ay daha beklicez bugün 3 gündü çünkü. E2 d3n dolayı Fsh iyi çıkabiliyormuş bestee dedi olmadı epicigini bidaha yaparım önümüzdeki ay.

İçin rahat olsun kuzum seni panik yaptırmak istemem,sen daha küçüksün ben evliliğimin ilk 1 yılı bunları genel olarak biliyordum ayrıntısını yaşayarak öğrendim, keşke ilk yıl bunları bilseydim diyorum şimdi,hormon tahlilleri ön Bilgi verir ama aslolan ultrason görüntüsü ben bunu anladım fsh 12 olandan 10 yumurta görünüyor benim fsh 9 gördüğüm en fazla 6 yumurta, o yüzden benim için bu test sonuçlarının fazla bir önemi kalmıyor, zaten hangi tıbbi yayını okusam aynı şeyi söylüyor ne fsh ne amh en net bilgiyi vermez en net usg de görülen yumurtalardır der. Bu arada maşallah karaciğer yeni doğmuş bebek karaciğeri gibi tertemiz tıkır tıkır çalışıyor

Öve öve bitiremiyorlar bide adamı. .Çok kızdım yaa. Sağol canım tane tane anlatmışsın. Yarın bi cirlayayim telefonda. Pekte iyi elektrik almıştim. Ama çok kızdım. Doktor bakinayim olmadı !

karicigerim benim ❤ aferim ona niye baktiysa.. şuanda kendisine biram ile şevkat göstermeye devam ediyorum. 36 yaş ve küçüğüm en yakın zamanda yemek ısmarliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…