- 18 Kasım 2020
- 2.664
- 3.249
- 83
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #11.001
Canım dondurulmuş embriyo genetik teste gidebiliyor mu?Embriyoda genetik bir problem vardı muhtemelen, Rahimde vs başka bir şeyde problem yok dedi doktor. İlk transferimizdi genetik test yaptıralım diye sormuştuk ama doktorumuz gerek görmemişti. İlk transfer olduğu için sanırım. En başından beri gelişimde sıkıntı yaşadık problemli başladı bir yerde karşımıza bir problem çıkacağını biliyorduk. Hayırlısı böyleymiş demek ki. Bundan sonraki transfer edilecekleri genetik teste göndereceğiz. Şu an embriyoda genetik problem olma ihtimali dışında bişey söylemedi doktor. Başka doktora da muayene olduk o da testlerime bakıp aynı şeyi söyledi.
Muhtemelen öyle olurdu. Doktor tamamen embriyoda genetik sıkıntı olduğunu düşünüyor. Bu zamana kadarki gelişiminden kan değerlerindeki dengesiz yükselişten vs.Pıhtılaşma sıkıntısı olsa herhalde bu zamana kadar da gelemezdi. Düşünce tabii sadece, doktora sormak lazım
Detaylarını sormadık ama doktor gönderelim dediğine göre gidebiliyor demek ki. Detayları yarın gittiğimizde soracağız biz de. Siz bu konuda doktorunuzla görüşmüş müydünüz.Canım dondurulmuş embriyo genetik teste gidebiliyor mu?
Doktor bir adetten sonra transfer yapalım dedi ama kürtajdan ne zaman sonra adet olunuyor canım.Allah sabır versin canım rahmini dinlendirmeden girisme derim kurtajdan sonra. Ağustos erken bence en az 3 ay onerilmiyor. Ben de kurtajdan sonra adet olamadım sonra çok düzensiz oldum diye 6 ay beklemek zorunda kalmıştım. Allahım kucağını sağlıklı bebekle doldurduğu zaman bu acıların dinecek inşallah
Amin canım inşallah Allah sağlıklı hamilelik sağlıklı benek nasip etsin hepimize inşallahCanım çok geçmiş olsun Demekki hayırlısı buymuş sağlıklı değilmiş Rabbim en yakın zamanda hayırlısıyla nasip eder inşallah
Evet bitanem, bize önermedi de ondan sordum sana. Yapılabilir ama dondurulmuş embriyo çözülecek biyopsi alınıp sonra bir daha dondurulacak, transfer zamanı bir daha çözülecek, olmaz diye bişey yok, yapılabilir, yapılıyor da bazen ama önermiyorum dedi. Senin doktor belki daha önce denemiş, bir sorunla karşılaşmamıştır, bu konuda tecrübesi varsa biz de aynı şekilde yapalım diye düşündüm.Detaylarını sormadık ama doktor gönderelim dediğine göre gidebiliyor demek ki. Detayları yarın gittiğimizde soracağız biz de. Siz bu konuda doktorunuzla görüşmüş müydünüz.
Bana cyclo progynova isimli bı ilaç verdi çabuk toparlanmasi için. Ben de toparlanırsam en kötü ilk adetle yeniden yumurta toplatacağım.Detaylarını sormadık ama doktor gönderelim dediğine göre gidebiliyor demek ki. Detayları yarın gittiğimizde soracağız biz de. Siz bu konuda doktorunuzla görüşmüş müydünüz.
Kısmet değilmiş demek ki canım. İlk denemede hamilelik elde ettik en azından bu ve dondurulmuş embriyolarımızın olması beni teselli ediyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doğru zamanda sağlıklı embriyo sağlıklı hamilelik oluşturup bize gelecektir. O yüzden sabırla hayırlısını dileyip deneyip beklemek lazım. Ben normal hayatımda çok sabırsız ve hırslı bir insanım. Şu 2 aylık sıkıntılı süreçte yaşadıklarım bana sabrı ve sükunetle beklemeyi öğretti. Hamileliğe çocuk sahibi olmaya bu süreçlere bakış açımı değiştirdi.Benimki de öyleydi kuzum, kanama yoktu, sadece kalbi durmuş.
Lohusa gibi oluyorsun ben 35 gün sonra oldum komşum kürtaj oldu daha dün adet oldu. Kurtajdan tam 2 ay sonra oldu. Bence bünyeye göre değişiyor. Ama benim 2.adetim yine 35 36 gün sonra oldu düzene binmesi biraz zaman aldiDoktor bir adetten sonra transfer yapalım dedi ama kürtajdan ne zaman sonra adet olunuyor canım.
Tam olarak nasıl ilerliyor süreç ben de tam bilmiyorum açıkçası merak da ediyorum. Yarın sorup öğreneceğiz. Sana da haber veririm burdan canım.Evet bitanem, bize önermedi de ondan sordum sana. Yapılabilir ama dondurulmuş embriyo çözülecek biyopsi alınıp sonra bir daha dondurulacak, transfer zamanı bir daha çözülecek, olmaz diye bişey yok, yapılabilir, yapılıyor da bazen ama önermiyorum dedi. Senin doktor belki daha önce denemiş, bir sorunla karşılaşmamıştır, bu konuda tecrübesi varsa biz de aynı şekilde yapalım diye düşündüm.
Bende iki tane dondurulmuş var sadece. Biri 4bb, diğeri earlyblast. Ben o yüzden bir daha yumurta toplatacağım bitanem.Kısmet değilmiş demek ki canım. İlk denemede hamilelik elde ettik en azından bu ve dondurulmuş embriyolarımızın olması beni teselli ediyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doğru zamanda sağlıklı embriyo sağlıklı hamilelik oluşturup bize gelecektir. O yüzden sabırla hayırlısını dileyip deneyip beklemek lazım. Ben normal hayatımda çok sabırsız ve hırslı bir insanım. Şu 2 aylık sıkıntılı süreçte yaşadıklarım bana sabrı ve sükunetle beklemeyi öğretti. Hamileliğe çocuk sahibi olmaya bu süreçlere bakış açımı değiştirdi.
Anladım canım. Ben polikistik over hastasıyım normalde de 50-55 günde bir adet olurum. O yüzden bende nasıl olur bilemiyorum. Doktor polikistik olduğum için düzene girme ihtimali yok diye düşünüp ilk adetten sonra yapalım demiş olabilir. Çok detaylı konuşamadık. Yarın soracağım neden bir adet sonrasında yapalım dediğini.Lohusa gibi oluyorsun ben 35 gün sonra oldum komşum kürtaj oldu daha dün adet oldu. Kurtajdan tam 2 ay sonra oldu. Bence bünyeye göre değişiyor. Ama benim 2.adetim yine 35 36 gün sonra oldu düzene binmesi biraz zaman aldi
Çok teşekkürler canım benim. Hakkımızda hayırlısı, insAllah kısa sürede kavuşuruz bebislerimize.Tam olarak nasıl ilerliyor süreç ben de tam bilmiyorum açıkçası merak da ediyorum. Yarın sorup öğreneceğiz. Sana da haber veririm burdan canım.
Hangisinin sağlıkla doğacağını bilemezsin ama senin için öylesi daha mantıklı bence de canım. Bende 5 tane var dondurulmuş. Bu transfer ettiğimiz 5aa kaliteydi. Embriyolog diğerleri de aynı ve yakın kalitede demişti. Ama kaliteli olanda da sorun olabiliyor. Hangisi tutacak sağlıkla dünyaya gelecek bilinmiyor. 30 yaşındayım 3. Denemeye kadar dondurulmuşlardan deneyeceğiz. Hakkımızda hayırlısı olsun canımmBende iki tane dondurulmuş var sadece. Biri 4bb, diğeri earlyblast. Ben o yüzden bir daha yumurta toplatacağım bitanem.
Amin canım inşallah. Hamile kalabildik bu önemli bence. Sağlıklı embriyo bulmaya kaldı iş onu da denk getirirsek Allah’ın izniyle kavuşacağız bebişlerimizeÇok teşekkürler canım benim. Hakkımızda hayırlısı, insAllah kısa sürede kavuşuruz bebislerimize.
Ben 40 gün sonra olmuştum.Doktor bir adetten sonra transfer yapalım dedi ama kürtajdan ne zaman sonra adet olunuyor canım.
Transferden önce benim kaçtı bilmiyorum tahlil istemediler çünkü. Sen transfer öncesi verdin1,50 üzerinde olmasını önermiyorlar maalesef
Kürtaj çok basit bir işlem. Benimkisi toplam 5 dk sürmüştü. Zaten genel anestezi altında yapılan bir işlem. Sonrasında herhangi bir ağrım ve kanamam olmamıştı.Amin canım inşallah. Hamile kalabildik bu önemli bence. Sağlıklı embriyo bulmaya kaldı iş onu da denk getirirsek Allah’ın izniyle kavuşacağız bebişlerimize. Sen kürtaj olmuştun değil mi hangi hastanede doktorun hangi şehirde kürtaj nasıl oluyor zor mu kendine gelmesi be kadar sürüyor sonrasında ağrı oluyor mu canım. Merak ediyorum yarın olacağım ben de.
:))
Ben unutulur muyum hiççççç :):):):):)
Şaka bir yana yok canım başlamadım. Başlamak için gittik işte doktor histereskopi yapmamız gerekiyor dedi. Rahşm de şekil bozukluğu varmış birde ufak yapışıklık varmış onları halletti. İlaçlar yan tedaviler derken 3 ayı devirdik o şekilde. Şimdi de işte doktor 4 ay süre verdi bize doğal yolla denememiz için. Sonrasına bakacağzı artık.
Sen ne yaptın bakalım?
O karar doktokdan doktora değişiyor. Kimi doktor 3 ay kimisi 2 ay kimisi hiç dinlenme (doğal yolla gebeliklerde) vermiyor. Ben kürtaj olduktan sonra 3 ay korunmamı söylemişti doktorum. Yani o konuda genel geçer bir kural yok. Tek bir adetle rahmin yenilendiğini iddia eden doktorlar varAnladım canım. Ben polikistik over hastasıyım normalde de 50-55 günde bir adet olurum. O yüzden bende nasıl olur bilemiyorum. Doktor polikistik olduğum için düzene girme ihtimali yok diye düşünüp ilk adetten sonra yapalım demiş olabilir. Çok detaylı konuşamadık. Yarın soracağım neden bir adet sonrasında yapalım dediğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?