Gebeliğe Hazırlık MAYIS 2022 Gebelik Planlayanlar 🥰🌺🤲🏻 🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hsg filmini adetin biter bitmez çektirirsen 3 gün enfeksiyon riskinden dolayı ilişki yasak sonrasında yumurtlamanı değerlendirebilirsin
İlac falan veriyolarmi kuzum antibiyotik yazdiklarini duydum bide ilac oluyor ya içerde bebek olussa bile sknti olurmu acaba yaa.. aklim cok karisik zaten doktor randevum ayin 24 ünde

İlac falan veriyolarmi kuzum antibiyotik yazdiklarini duydum bide ilac oluyor ya içerde bebek olussa bile sknti olurmu acaba yaa.. aklim cok karisik zaten doktor randevum ayin 24 ünde
İçinde 3 tane olan hafif bi antibiyotik verdi benim gittiğim yer ama çoğu yer vermiyomuş. Adet bittikten sonra İşlemden önce ilişkiye girmediğin ve yumurtlamanda işlemden sonra olacağı için hiç bi sorun olmaz yani hsg çektirdiğinde hamile olmayacaksın zaten işlemi yumurtlamaya 4 5 gün kalaya ayarlarsan hiç bi sorun olmaz

Selamlar umarım hepiniz hayırlı haberler alırsınız benim bat 7mayis adete 5 gün kala beta HCG yaptırdım sürekli uyukluyorum yoruluyorum nefes darligim var 5.65 çıktı 2 gün sonra beta yaptırdım tekrar 24.73 çıktı evde hem erken hem kaset test yaptım 2. Çizgi bariz belli kasık ağrım var hafif regl olcakmisim gibi göğüslerim acıyor doktor 1 hafta sonra kese görünmesi lazım gel bakalım dedi çok korkuyorum ya kimyasal yada dış gebelik olursa diye 6 aydır planlıyorum ilk kez gebelik oldu sizce ne olur görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 💓

Canım kist oluşmaması için bol bol su iç günde en az 2 litre ve günde 1 saat kadar tempolu yürüyüş yap ve ağrı kesici ilaç vs sakın içme benimde geçen ay yumurtalarım çok erken ve fazla büyüdüğü için aşılamam iptal olmuştu doktor kiste dönüşebilir dedi çok şükür bunları düzenli uygulamamamında bence faydası var oluşmadı
Mantikli cnm, yuruyus oksijen iletimini arttiriyordur, yumurtaya katki sagliyordur kaliteli olmasi icin. Pek su icmiyorum, genel saglik icin de icmem lazim aslinda. Ben kontrole gittigimde 20mm ve 14mm 2 tane vardi, dr.den cikip catlatma ignesini oldum. Hatta dr. bu 20mm olan kesin dollenir, iliski gunlerine dikkat edin dedi ama uyamadik. Adet de oldum ama hangisi catlamadi kist oldu bilmiyorum. Agri sikayetiyle gittim 44mm olmus. Bu 3. kullanisimdi. Normalde bagirsaklarim hassas oldugu icin ilac kullanimindan kacinirim. Ama bu aralar cok ilac kullanmak zorunda kaldim. Tam bitti derken yeni bisey cikiyor. Simdi de alerji ve ciger acici ilaclar kullanmak zorundayim. Tupe baslamayi dusunuyorduk oysa. Nasil olacak bilmiyorum.

Mantikli cnm, yuruyus oksijen iletimini arttiriyordur, yumurtaya katki sagliyordur kaliteli olmasi icin. Pek su icmiyorum, genel saglik icin de icmem lazim aslinda. Ben kontrole gittigimde 20mm ve 14mm 2 tane vardi, dr.den cikip catlatma ignesini oldum. Hatta dr. bu 20mm olan kesin dollenir, iliski gunlerine dikkat edin dedi ama uyamadik. Adet de oldum ama hangisi catlamadi kist oldu bilmiyorum. Agri sikayetiyle gittim 44mm olmus. Bu 3. kullanisimdi. Normalde bagirsaklarim hassas oldugu icin ilac kullanimindan kacinirim. Ama bu aralar cok ilac kullanmak zorunda kaldim. Tam bitti derken yeni bisey cikiyor. Simdi de alerji ve ciger acici ilaclar kullanmak zorundayim. Tupe baslamayi dusunuyorduk oysa. Nasil olacak bilmiyorum.
Çok tuhaf ya aslında boyutlarıda ideal ve çatlatma iğneside olmuşsun. Adet olduktan sonra muayene oldun dimi

Selamlar umarım hepiniz hayırlı haberler alırsınız benim bat 7mayis adete 5 gün kala beta HCG yaptırdım sürekli uyukluyorum yoruluyorum nefes darligim var 5.65 çıktı 2 gün sonra beta yaptırdım tekrar 24.73 çıktı evde hem erken hem kaset test yaptım 2. Çizgi bariz belli kasık ağrım var hafif regl olcakmisim gibi göğüslerim acıyor doktor 1 hafta sonra kese görünmesi lazım gel bakalım dedi çok korkuyorum ya kimyasal yada dış gebelik olursa diye 6 aydır planlıyorum ilk kez gebelik oldu sizce ne olur görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 💓
Hayirli olsun, gebesin. Zaten cok erken test yapmissin. Hicbisey olmaz, niye kafan karisti korktun boyle. Saglicakla, tebrikler 💐

Hayirli olsun canim

İçinde 3 tane olan hafif bi antibiyotik verdi benim gittiğim yer ama çoğu yer vermiyomuş. Adet bittikten sonra İşlemden önce ilişkiye girmediğin ve yumurtlamanda işlemden sonra olacağı için hiç bi sorun olmaz yani hsg çektirdiğinde hamile olmayacaksın zaten işlemi yumurtlamaya 4 5 gün kalaya ayarlarsan hiç bi sorun olmaz
Cok iyi bi fikir cok sagol canim bide bisey sorcam doktor bana ayin 24 unde gel dedi bu kagitla Allah askina 6. Ay mı yoksa yaa cok uzun bi süre benden smear aldi esiminde sperm sonuclari cikacak hsg sonucunuda al gel dedi ve regl tarihim bu hafta olur biterim bi baksana ya 6 mı 5 mi bu 😅

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 45
Cok iyi bi fikir cok sagol canim bide bisey sorcam doktor bana ayin 24 unde gel dedi bu kagitla Allah askina 6. Ay mı yoksa yaa cok uzun bi süre benden smear aldi esiminde sperm sonuclari cikacak hsg sonucunuda al gel dedi ve regl tarihim bu hafta olur biterim bi baksana ya 6 mı 5 mi bu 😅
6 yazıyo canım ya zaten smear testi özelde bile 15 günde çıkıyo yani benimki 15 günde çıkmıştı o yüzden o zamana vermiştir bide hsgyide adetten sonraya ayarlaman lazım ya anca toparlarsın herşeyi diye biraz geç tarihe vermiş ☺️

Çok tuhaf ya aslında boyutlarıda ideal ve çatlatma iğneside olmuşsun. Adet olduktan sonra muayene oldun dimi
Evet cnm, kasik agrim oldu, belime ve bacagima yayilan. Adetimin 6.gunu gittim dayanamadim. Normalde bu ay tedavi almak istemedigim icin adetken gitmemistim. Agri yuzunden gittim. 2-3 gundur rahatladi, baya agri doluluk hissi yapti. Insallah kuculur ve adetle gider. Daha once basima gelmemisti, korktum da. Ayda bir kontrol az demekki, daha sık gitmek lazim ama dr. cagirmiyor. Herkes icin gecerli degil tabi ama ozel durumlarda dr.nin daha ciddiye almasi lazim. Benim yastan dolayi vaktim yok sozde ama 2 ay hsg nedeniyle, bu ay da kist nedeniyle vakit kaybettim. 6-7 ayda 4 kez denemis olduk. Artik o kadar strese girdikki tup dusunmeye basladik.

Cok haklisin cnm, cok onemli soyledigin seyler. Ben ozel hastaneye gidiyorum, ortalama bi yer baska secenegim yok. Dr. ucret odemiyim diye herhalde 10 gunde kontrole cagiriyor. Yani regl zamani gidiyorum klomen, 10 gun sonra gidiyorum catlatma ignesi veriyor. Ama hic catladi mi catlamadi mi diye kontrole cagirmiyor mesela. Ayda 2 kere gorusuyoruz ama bak bu ay kist olustu, 1 ay da oradan kaybediyorum. Kist icin de d.kontrol hapini verdi adet olunca 2.gunu gel dedi. Kontrole bile cagirmadi. Cok saglikli olmuyor. Ozel muayenehane tercih edecegim bu sefer. Senin adina cok cok sevindim. Guzel haberlerini bekliyoruz cnm🎈🎈🎈
Sen çok üzülme bak yumurta kontrolünde benimki de çatladımı diye kontrol etmiyordu.. artık ezbere biliyorlar çünkü 😄 benim doktor ama tüp bebekçi o yüzden o yola uygun ilerledi yani.. sen içine sinen yere git tabiki yeri geçtim doktor bile çok önemli.. seni senden çok düşünecek biri.. bugün doktorda bir kızla sohbet ettim. Zeynep kamilde 6 yıl tedavi olmuş. 3 aşılama 2 tüp bebek. Rahiminde şekil bozukluğu varmış, film çektirmesine rağmen sorun yok demişler. Benim doktor önce rahim ameliyatı yapmış, sonra tüp, 3 aylık hamileymiş kız 🤗🤗 nasıl mutlu oldum onun sevincini anlattıklarını duyunca 🥰 yani doktor önemli kesinlikle..

Evet cnm, kasik agrim oldu, belime ve bacagima yayilan. Adetimin 6.gunu gittim dayanamadim. Normalde bu ay tedavi almak istemedigim icin adetken gitmemistim. Agri yuzunden gittim. 2-3 gundur rahatladi, baya agri doluluk hissi yapti. Insallah kuculur ve adetle gider. Daha once basima gelmemisti, korktum da. Ayda bir kontrol az demekki, daha sık gitmek lazim ama dr. cagirmiyor. Herkes icin gecerli degil tabi ama ozel durumlarda dr.nin daha ciddiye almasi lazim. Benim yastan dolayi vaktim yok sozde ama 2 ay hsg nedeniyle, bu ay da kist nedeniyle vakit kaybettim. 6-7 ayda 4 kez denemis olduk. Artik o kadar strese girdikki tup dusunmeye basladik.
Çatlatma iğnesinden sonra çağırmıyo doktorlar ya direk adet olursan gel diyolar orda bi eksiklik var iğneden sonrada bakılsa aslında sonraki ay için en azından ayarlarız kendimizi. Benim aşılama iptal olunca doktor boşuna çatlatma iğnesiyle hormon yüklemeyelim sana çatlatma iğnesi vermicem şansın yüksek gün aşırı ilişki olsun dedi korkudan batı zor bekledim bu ayda iptal olcak diye

Ya aynen tamda onu yaptim yani akinti surekli seffaf geldi aslinda dune kadar hala geliyordu okadar uzun sure seffaf akintimi gelir ya nerdeyse diger adet gunu geldi heheh ama bu ay tutmadi galiba erkenden adet belirtileri başladı hamilelik olsa bubkadsr erkenden belirti vermez bence degilmi vermez ya akinti takibi yaptim ama zaten iki gunde bir iliski oldu hep yani yumurtlama donemi kaçmış olamaz
Ben geçen mart sonu kimyasal gebelik geçirdim,neyin hamilelik belirtisi olub-olmadığını tam olarak söyleyemem.Her kesde farklı bir belirti ola bilir.Bende karnımın aşağısında adet olacakmışım gibi ağrı,göğüslerimde şişlik,çok fazla ağırlık vardı.Akıntılar ne zaman çok daha fazla oluyorsa,o dönemde kasıkda da sancı,batma da oluyorsa,yumurtalamış ve yumurtalar çatlamış diye biliriz.Yumurtlama döneminde günaşırı ilişki oldu bizde de ve hamile kaldım.Bende yumurtlama döneminden sonra akıntı azalıyor,bazı günler hiç olmuyor denecek kadar oluyor,sonra bir daha başladığında sonrasında adet geliyor.Amma hamilelik öncesi nasıldı pek hatırlayamıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun,rabbim tez vakitte sevindirsin hepimizi hayırlısıyla.

İnsallah gönlüne göre bulursun bi doktor gerckten bu doktor konusu cok zor oluyor arastirma hastaneleri devlet hastaneleri cok ilgili olamiyor özeldekiler herseyi 4/4 lük bilmiyor
Ozel hastane olayi da bitmis artik. Dr.lar ilgili degiller, yogunlar ya da yorgunlar, bilemiyorum. Buyuk, zincir ozel hastaneler farklidir muhtemelen. O da heryerde olmuyor. Dogru duzgun tedavi icin ozel muayenehane sart sanirim.

6 yazıyo canım ya zaten smear testi özelde bile 15 günde çıkıyo yani benimki 15 günde çıkmıştı o yüzden o zamana vermiştir bide hsgyide adetten sonraya ayarlaman lazım ya anca toparlarsın herşeyi diye biraz geç tarihe vermiş ☺️
Kiz bana bu ay gel dedi ya doktor bu ayin 24 ünde 😂 burayami yanlis yazdi … smear testini genel olarak aldi..

Back