Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay bende özel muayeneye gititm 600 tl ödedim yaa smear testide yok alttan muayene etti bide hormonlarda baktı zaten 2 ay 3 ay denemeyi ciddiye almiyolar sanki daha dur dedi benim doktorda
Yaaa bana o adetliyken yapılan hormon testleri için bile gel demediler. Benim kan testim tiroid, böbrek, karaciğer vs ile ilgili bildiğin hemogram testi. Yani sağlıklı olduğumu anladım da çocuk sahibi olabilir miyim onu anlamadım 35’e 4 ay kaldığı için de 6 ay dene olmazsa gel dedi. Yoksa 1 sene takıl dicekti. Sanki aylarca denemek çok kolay. Bir şey var mı bileydik de rahat edeydik :) neyse artık bir 4 ay falan denerim. Yoksa giderim doktora.

Ya zaten hemen onu göz önünde bulunduruyorlar 1 seneyi bile yaşın 30 altıysa ciddiye almiyo çoğu biz burda bırak ayı günleri zor geçiriyoruz

Kızlar ben devlete gidiyorum kadın hastalıkları için, doktorumdan aşırı memnunum. Tabi gebelik oluşursa özelden araştırmaya girerim ama maalesef bebek olmuyor bebek isteme vs tarzı şeyler işin içine girdiğinde özeller direk hazine görmüş gibi salyalarını akıtıyor. Daha klomen denemeden aşılama yapalım demişler arkadaşıma, aşılama yapmadan direk tüp bebek falan diye korkutuyorlar bide. Ben smear, tahliller vs hepsini devlette yaptırdım tek kuruş para ödemedim. Hatta 3 gün arayla yumurta kontrolune bile çağırıyor doktorum. Benim özele giden arkadaşımı klomen verip kontrole çağırmamış, kontrolü ücretsiz ya çağırmaz tabi. Smear testimde de enfeksiyon çıkmıştı antibiyotik kullandım, hiç anlaşılmıyor bile örnek vermesi falan kolay.

Benim doktorum 6 ay dene olmazsa gel demişti yaş 27, bence 6 ay olmuyorsa gitmek lazım, bir sene uçuk kaçıyor.

Ya zaten hemen onu göz önünde bulunduruyorlar 1 seneyi bile yaşın 30 altıysa ciddiye almiyo çoğu biz burda bırak ayı günleri zor geçiriyoruz
Sormaa yaa bu ay ilk kez deneyeceğim ve şu an adetimin 4. Günü. Ovulasyon dönemi gelecek de ben çalışma başlatacağim da bitecek de sonra bekleyeceğim de ... ohoo ben çok sabirsiz ve merakli bir insanım. Bu döngüyü 1 sene yapsam delirme aşamasına geliriim artık hepimize kolaylıklar diliyorum. Umarım çok bekletmeden gelir minikkuşlar

Kız bana da yaptı ya pis doktor. Daha bu ay ilk defa çocuk istiyorum diye gidiyorum adama olmazsa tüp yapalım diyor, e aşılama diyorum, boş ver onu diyor

Kontrolü ücretsiz mi valla çatır çutur alıyorlar her seferinde sen hangi ildesin canım ne güzelmiş senin olduğun yer

Hah hah ondan oluyor işte delirdikten sonra da rahatlama aşaması geliyor şükür

Kontrolü ücretsiz mi valla çatır çutur alıyorlar her seferinde sen hangi ildesin canım ne güzelmiş senin olduğun yer
Kız bu her yerde böyledir, 15 gün içinde ikinci kez hastaneye gidersen kontrol muayenesi diyerek para almazlar. Sizin orası alıyor mu bi de? 3 ilin 3ünde de hiç vermedim ben (karaman, konya, Antalya)

Canım en son tekirdağdaydım kontrole ücretsiz gidiyordum orda özele gitmiştim başka sorun için, 10 güne kadar ücret vermştoesun, ama bazı hastanelerde işleyiş farklı olabilir bilemiyorum tabi

Kız bu her yerde böyledir, 15 gün içinde ikinci kez hastaneye gidersen kontrol muayenesi diyerek para almazlar. Sizin orası alıyor mu bi de? 3 ilin 3ünde de hiç vermedim ben (karaman, konya, Antalya)
Bn de Antalyadayım hatta en son takipli hastasıyım dedim yine de aldı

Veee nouv ilk defa hiçbir fikrim olmayan bir yöntem
İltihap sökücü olarak çok iyi geliyormuş dediler .iltihap konusu bizler için çok önemli en ufak iltihap gebeliğe engel olabiliyormuş diye duymuştum .bi merak aldım ben ama ilk kez kullancam bide bunu deniyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…