Saç Uzatma Yöntemleri MayaLi Süt... Ya$ Maya ? Kuru Maya ?

Kızlar ben kuru mayayı bi kaç sene önce HERGUN içiyordum ve çok faydasını gördüm.Hatta daha eglenceli olsun diye sevimli bir kavanoza koymuştum, tatile bile gitsem yanımda taşıyordum. Yanlız ben süte yada suya karıştırmadan kuru kuru bir kaşık ağzıma atıp üstüne su içip yutuyordum. Maya bağışıklık sistemine de çok faydalı oldugundan o senelerde hiç hasta olmamıştım ve kendimi çok dinç hissediodum.
Geçen gün aklıma gelip forumu incelerken saçları uzatmasından bahsetmenizle eski fotolarıma bakıp saçlarımı hep kestirmeme ragmen devamlı uzadıklarını farkettim. :) şu anda saçlarım pixie modeli yani çok çok kısa ve yeniden uzatmak için ya da en azından cildime ve tırnaklarıma faydası için yeniden başlıcam.
aranızda benim gibi süte yada herhangi birşeye karıştırmadan kuru mayayı yutup içen oldu mu?

ben ballı suya karıştıtıp içiyorum canım toz mayayı..
2 haftadır kullanıyorum .
sanki işe yarıyor gibi.
tadıda kötü değil bence :)

bi cevap verin lütfen

Canim 1 tatli kasigi kuru mayayi 1 bardak ilik sütün icine koyup iyice karistiriyorsun eriyene kadar.. burnunu tika fondip yap. bu kadar..
aman aman bu uzama olmuyo, bu beklentiyle baslama hayel kirikligina ugrarsin sen de benim gibi :(
bir cok seyi ayni anda yapmama ragmen mayali süt de dahil.. saclarim ½ cm ekstradan uzuyor ayda.

Canim 1 tatli kasigi kuru mayayi 1 bardak ilik sütün icine koyup iyice karistiriyorsun eriyene kadar.. burnunu tika fondip yap. bu kadar..
aman aman bu uzama olmuyo, bu beklentiyle baslama hayel kirikligina ugrarsin sen de benim gibi :(
bir cok seyi ayni anda yapmama ragmen mayali süt de dahil.. saclarim ½ cm ekstradan uzuyor ayda.

hadi ya :( bende çok byük pşmanlk içinde bişeyler yapmaya çalışıyorumda sınava hazrlandğm için kolay yöntemler gerekiyo:(

hadi ya :( bende çok byük pşmanlk içinde bişeyler yapmaya çalışıyorumda sınava hazrlandğm için kolay yöntemler gerekiyo:(

Canim seni cok iyi anliyorum.. bil istedim cunki ben mayali süte baslarken cok buyuk hayallerle baslamistim.. birisi vardi¨mayali süt icen.. haftada 1 cm uzatiyor mayali süt diyordu.. bende de öyle uzayacak diye bi heves bi heves nasil basladim.. 7 ay ictim ben ama normalin disinda öyle aman aman bi uzama olmadi bende. sen yinede istersen dene, herkezin bunyesi farkli. uzatsa bile ayda ½ -1 cm den fazla ekstradan bir uzama bekleme. sonucta dogal birsey, ilac degil ki aninda harekete gecirsin..
bende useniyorum maske, yag hic biriyle ugrasamiyorum..
B-vitamini, silica ve biotin kullaniyorum, hergun yumurta yiyorum zeytin yiyorum.. saca cok faydali bunlar.
bide bi kac gun once sampuanima dogum kontrol hapi koydum.. saclari hizli uzatiyormus, burda okudum..
kolay gelsin, ins saclarin istedigin kadar uzar.. ama sac oyle 1 ayda uzayacak birsey degil.. zaman zaman zaman :)

Son düzenleme:
Canim seni cok iyi anliyorum.. bil istedim cunki ben mayali süte baslarken cok buyuk hayallerle baslamistim.. birisi vardi¨mayali süt icen.. haftada 1 cm uzatiyor mayali süt diyordu.. bende de öyle uzayacak diye bi heves bi heves nasil basladim.. 7 ay ictim ben ama normalin disinda öyle aman aman bi uzama olmadi bende. sen yinede istersen dene, herkezin bunyesi farkli. uzatsa bile ayda ½ -1 cm den fazla ekstradan bir uzama bekleme. sonucta dogal birsey, ilac degil ki aninda harekete gecirsin..
bende useniyorum maske, yag hic biriyle ugrasamiyorum..
B-vitamini, silica ve biotin kullaniyorum, hergun yumurta yiyorum zeytin yiyorum.. saca cok faydali bunlar.
bide bi kac gun once sampuanima dogum kontrol hapi koydum.. saclari hizli uzatiyormus, burda okudum..
kolay gelsin, ins saclarin istedigin kadar uzar.. ama sac oyle 1 ayda uzayacak birsey degil.. zaman zaman zaman :)

ah ah uzasa zaten kafayı yedim iyice çok teşkkür ederim =)

Selam kızlar, bende dün başladım mayalı süt içmeye. Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip içtim. Tadı gayet iyiydi. Yanlız içtikten sonra afedersiniz ama çk fazla gegirme oldu. Benim midemde mi bişey var yoksa böyle bir etkisi olmuş olabilirmi bilmiyorum. Ama devam edeceğim. Yıllardır saçım omuz boyunu geçmedi. Birde 6 yaşında yiğenim var. Acaba cocuklar da içebilirmi..Onunda saçları bir türlü uzamıyor.

Selam kızlar, bende dün başladım mayalı süt içmeye. Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip içtim. Tadı gayet iyiydi. Yanlız içtikten sonra afedersiniz ama çk fazla gegirme oldu. Benim midemde mi bişey var yoksa böyle bir etkisi olmuş olabilirmi bilmiyorum. Ama devam edeceğim. Yıllardır saçım omuz boyunu geçmedi. Birde 6 yaşında yiğenim var. Acaba cocuklar da içebilirmi..Onunda saçları bir türlü uzamıyor.

Canim, yas mayanin tadi kuru mayadan evet daha hafif ve hemen eriyor.. geirme konusunada gelince, dogru öyle oluyor ictikten sonra :1:
cocuklar icebilir mi onu bilmiyorum iste :50:
istersen bi doktora danisin, zarari oalcagini sanmiyorum, mayanin faydalari saymakla bitmez ama söz konusu cocuklar olunca emin olmadan birsey yamak yanlis olur.

Sonuclari bizimle paylas olur mu, merakla bekliyorum...

ne kadr koyuyosun canım tam tarifini verirmsinz lütfen yan etkisi varmı ayrıca

1 tatlı kaşığı toz kuru mayayı yarım çay bardağı ılık suya ekliyorum,bir de 1 kaşık bal..sonra fondip..
ama 2 kilo aldım şu ana kadar..iştahımı açtı galiba..
geç cevap için de çok özür dilerim canım..

sarımsaklı şampuanı bende denedim, bütün ev halkı kaçtı yanımdan:)) bence maya kokusu sarımsaklı şampuan kokusundan daha katlanılır, pakmayanın daha az kokuyormuş,rahatsız etmiyormuş diğerleri kadar...

Ben de bir ara koymuştum sarımsağı şampuanıma sonra kullanmayı bıraktım başka şampuan aldım. Kardeşim kullandı. Berbat bir koku kurudu hala gitmiyor saçından koku. Tekrar yıkamak zorunda kaldı saçını. :))) Bir yerde sarımsağı sütle kaynatırsanız kokusu kalmaz diye duymuştum.

Son düzenleme:
Benim 14 gün oldu. Şu an bir değişim yok. 3 mm. kadar bir uzama var saçımda oda zaten normal. Çünkü mayaya başlamadan 1 hafta önce saçlarımı boyattım. Cildimde de değişiklik olmadı. Ama bırakmayacağım devam edeceğim.

bende bugün başlayacağım mayalı süte inşallah faydalı olur :) bir hafta önce de kefire başlamıstım onun faydasını gördüm sildim düzelmeye başladı şimdiden inşallah mayalı sütle hem saçlarım hem cildim güzelleşecek 2 hafta sonra sonucları yazarım kızlar :)

Ne kadar süre ile kullanılması gerekiyor ki acaba ?

bende aranıza yeni katıldım ..herkese merhaba ...mayalı süt içmeye dün akşam başladım.etkisini görenler neler olduğunu yazabilirler mi acaba

kızlar ben de başladım bu mayalı süt işine yalnız bir sorum olacak.. kuru mayanın paaketinin üstünde açtıktan sonra saklamayınız yazıo ama bir paketteki mayayı da tek seferde kullanamam..yani 2 sefer daha kullanılacak maya kalıo... atmalı mıyım sizce? bozuluyor mu hemen açınca?

bir de burda arkadaşlar sütün tadını beğenmemiş..bense aksine bayıldım:))) Hatta kaşıkta maya kalmıştı... onu bile çikolata gibi yedim:P

instant maya ile normal kuru mayanın bir farkı var mı ben pakmayanın instant maya yazanını almışım. üzerinde de hatta ılıksuda bekletmeden direk una katın diyordu bunu içicem ama instant diyince farklı bişey mi oluyor kii i:14:

Back