Mavi toz oryal değildir . Oryal ve perhidrol eskide kaldı , ucuz olduğu için hala kullanan kuaförler var ancak kaliteli bir yere giderseniz bu ikisini kullanmazlar çünki onların devri kapandı. Artık içeriğinde saça daha az zarar veren , saç ile birlikte baş derisinede daha az zarar veren kimyasal ve bitkisel maddelerin bulunduğu saç açıcılar üretildi. Bunlara örnek vermek gerekirse , sıralamayı bana göre en iyisinden başlayarak yapıyorum. Wella Blondor , Loreal majiblond ( sarı tonlar için özellikle boyalarını tavsiye ederim ) , schwarzkopf Vario Blond . Bunları Türkiyenin değil dünyanın en iyi kuaförleri bile kullanmaktadırlar. Kuaförün alışkanlığını göre beyaz tozda olabilir mavi tozda olabilir özelliği aynıdır. Evde yapılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum . Bilir kişi tarafından yapılmadılır. İllaki evde yapılacaksa , açıcıyı sürmeye uçlardan başlayınız bu çok önemli bir nottur. Çünki örneğin uçlar 50 dakikada istediğiniz açıklığa gelsiyse , aynı tona diplerin gelmesi sadece 10 dakikayı alır.Biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.