Matematik Öğretmenliği

aurora_0

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
45
0
286
Bursa
ilköğretim mat öğr ya da mat öğr okuyan var mı?ya da bilgi sahibi olan?mühendilsikler mi iyi mat öğr mi? puanları birbirine yakın neden mat öğr puanı bu kadar yüksek merak ediyorum.ayrıca ilköğretim mat öğr. puanı mat öğretmenlğiniden daha yüksek bunun nedeni nedir???şimdiden teşekkürler.

bende aslında aöl mezunuyum boğaziçine mat öğretmenliğine puanım tutuyordu fakat tıp için tekrar kaldım ama güzel meslek diye annem kafamın etini yedi.bütün kaynananların öğretmen gelin takıntısı bile varmış hatta

ben ilköğretim matematik öüğretmenliğinde okuyorum ama tıp için yeniden hazırlanıcam. ilköğretim matematik öğretmenliği iyi bir meslek ama bana göre olmadığı için tekrar hazırlanıcam. şunu söyleyebilirim ki matematik öğretmenliği mühendisliğe göre hem daha kolay hem de iş bulma olanağı daha fazla. ayrica ilköğretim matematik öğretmenliğinin matematik öğretmenliğinden puanının daha yüksek olmasının sebebi ilk. matematik öğretmenliğinin matematik öğretmenliğinden daha çok iş imkanının olmasıdır.ayrıca kpss de daha düşük puanla öğretmen olma şansı var

ilköğretim matematiğin puanı daha çok tercih edildiği için yüksek,çünkü liseli gençlerle uğraşmaktansa ilköğretim bir derece daha kolay olur.Sonuçta ne kadar çok talep olursa o kadar puan yüksek olur,mesela bir fizik-kimya-biyolojinin daha düşük olma sebebi tercih edilmeyişi çünkü alım olmuyor,insan 5 yıl okuyup da açıkta kalmak istemez.
Öğretmenlik mi mühendislik mi dersen bunu senden iyi kimse bilemez.Öğretmenliği yapabileceğine inanıyorsan tabiki daha avantajlı olacaktır,en azından sabahtan akşama kadar çalışmazsın,tatillerin olur.

kesinlikle katılmıyorum
8 yıllık eğitim zorunlu olduğu için ve türkiyede ilköğretim liselerden fazla olduğu için
(çoğu köyde lise yokken ilköğretim var)ilköğretim matematik öğretmenliği alımı, öğretmenlik atamalarında daha fazla oluyor.
haliyle matematik öğretmenliği bölümünü bitiren biri liselere 90 puanla atanamazken
ilköğretim mat.öğrt.liğini bitiren biri 90 puanla alım daha fazla olduğu için atanabiliyor.

arkadaşlar dikkat edin eğitim fakültesini seçerseniz
sadece öğretmen olabiliyorsunuz.(4001 le alım genelde çok olmuyor)

ben bölüm'ü tercih ederim.en azından TUİK,yada diğer kurumlarda matematikçi,programcı olarak girmek için
eğer puanınız fazlaysa tıp yada mühendislik tercih edin kesinlikle
puanlarınıza yazık olur.

birde öğretmenlik mi mühendislik mi diyen arkadaş
tabiki mühendislik
okadar puan alıpta öğretmen oluyorsun,kpss den yüksek al
nereye atanacağın belli değil,doğu hizmeti derken
maaşları cazip değil.ama her zaman kamuda mühendis olmak ayrıcalık
maaşı fazla,kısacası her zaman üstünler.memurluk düşünüyorsan
mühendis alımları da fazla oluyor.öğretmenlik gibi çalışma koşulları okadar da kötü değil
öğretmenlik gibi atanabilmek için çok yüksek puan almanada gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…