bir anda haydara huydara yüklenmeyin derim.
yavas yavas once konuları okuyun sonra konu sonu soru cozun.
ilk hafta günde 30-40 dakika yetecektir. anladıkca anladıkca zaten siz arttıracaksınız matematige ayırdıgınız zamanı.
geriye dönüş yani tekrarlar nasıl olmalı sizce ?
ve kaynaklar lgs mi olmalı, kpss mi ? lgs daha mı faydalı olur acaba:44:
geriye dönüş yani tekrarlar nasıl olmalı sizce ?
ve kaynaklar lgs mi olmalı, kpss mi ? lgs daha mı faydalı olur acaba:44:
her ay sonunda donun eski konulara bakın ve eski konulara ilişkin testleri bir çözün hem tekrar olucaktır hem de matematik bilginiz ilerledikce eski konular kolay gelicek ve dolayısıyla bu moral olarak da size iyi gelicektir.
tamam... teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
hiç takılmadan matematik çözenlere imrenirdim, matematik zekası olanların çok şanslı olduğunu düşünürdüm.
baktım ki düşünmekle olmuyor,faaliyete geçmek lazım.
ilerletince dikey geçiş sınavına da gircem.
kararlıyım, başarcam inşallah...
önce lise1 yada ygs kitaplarında ilk adım matematikler oluyo sözelciler için ondan başla en alt adım o zaten onu yaptıktan sonra en basit kpss kitaplarının en basitinden başlamanızı öneririm matematiğn püf noktası bol soru çözüp sabırla çalışmaktır. biraz çalışınca meyvesini alacaksın. her yapamadığın soruyu da mutlaka sorun
yapamayınca pes ediyorum ve bu huyuma da gıcık oluyorum...
bu kez sıkacağım dişimi
tamam... teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
hiç takılmadan matematik çözenlere imrenirdim, matematik zekası olanların çok şanslı olduğunu düşünürdüm.
baktım ki düşünmekle olmuyor,faaliyete geçmek lazım.
ilerletince dikey geçiş sınavına da gircem.
kararlıyım, başarcam inşallah...
yapamayınca pes ediyorum ve bu huyuma da gıcık oluyorum...
bu kez sıkacağım dişimi
bu arada omru hayatım boyunca hep matematikten nefret etmişimdir. yıllarca benim de mantıgım " adım hıdır elimden gelen budur" oldu ama bir noktada baktım ki ya ben bu deveyi guducem ya da guducem o noktada hep sunu dusundum " matematigi veremezsem mezun olamam, mezuniyetim ertelenirse çalışamam" gibilerinden hayal kurdum.
bu işi basarırsanız size getirilerini dusunup hayal kurun, motive edecektir.
Tabiki başarırsın hiçbir engel yokki önünde...
Matematiği müzik aleti çalmak gibi düşün. Mesela gitar: Alırız elimize hiçbirşey yapamayız imkansız gelir '' yaaa nasıl basıyorlar o akorları'' falan deriz dimi. Halbuki öğrendikten sonra parmaklar kendi gidiyordur artık akorların üzerine. Beyin onu öğrenmiştir... Biraz gayret gereklidir sadece...
yapacağına inanmak önemli sabredince sonçlarını alacaksın. bende tarih için düşünürdüm aynı şeyi ama inanıp başladım ve şu an matematik için kolay geliyo
anladım...Ben de lgs kitaplarını tavsiye ederim.Direkt kpss kitaplarından başlarsanız eksiklikler kopukluklar olabilir çünkü kpss kitabında bazı temel konular anlatılmamakta mesela 1. dereceden denklemleri bildiğiniz varsayılır anlatılmaz.
Matematikte başarılı olmak için:
- birincisi önyargısız olmak gerekir. Yapamam, edemem gibi şeyler olmamalı.Korkmamalı.Zaten öğrendikçe kendine güveniniz de artacak zamanla.
- sonra adım adım acele edilmeden sindire sindire çalışılmalı her şeye.
- Bir konuya çalıştıktan sonra örnek sorular dikkatle incelenmeli mantığını kavramaya çalışmalı.
- Çözümlü soruların mantığını kavradıktan sonra çözümler kapatılıp kendi kendine çözmeye çalışmak gerekir ama bunu öyle ezberden değil önce topla sonra çıkar sonra çarp gibi değil. Kendi kendine soruyu çözerken böyle olduğu için önce toplamalıyım şöyle olduğu için de sonra çıkarmalıyım ki sonuca ulaşabileyim tarzında çözülmeli sorular.
- Çözümlü soruları kendi kendinize cevaba bakmadan çözerken takılırsanız neyi nasıl yapacağınızı bilemezseniz çözümü tekrar inceleyin anlayana kadar ezberlemeden. Sonra çözümü kapatıp tekrar çözmeye çalışmak gerekir.
- Mantık çok önemli ezber olmaz matematikte ezber yaparsınız sonra sınavlarda yüksek netlere de ulaşabilirsiniz kalıp sorularda ama sonra farklı tipte sorular gelirse afallayıp kalırsınız. Matematikte ezber olmaz bunu aklınızdan çıkarmanız lazım.
- Çözümlü soruları da kavradıktan sonra artık sıra kendi kendine cevaplı soruları çözmeye gelir. Cevaplı soruları çözüp cevaba bakılmalı yanlış yaptığınız sorularda neden yanlış yaptığınızı çözümünüzü inceleyerek anlamaya çalışın. Yine anlayamazsanız aynı soru tipinin çözümlüsün bulup inceleyin. Mantığını kavrayıp diğer soruya kendiniz uygulamaya çalışın.
- Çalışma şekli bu şekilde olursa matematikten başarılı olursunuz. Bir de en önemlisi bir konuya çalıştıktan sonra o konudan en az 500 soru çözmenizi tavsiye ederim. Mümkünse daha fazla çözün hatta. Anca bu şekilde pekişir yeni öğrenilen konular. Ne kadar çok soru çözülürse konular o kadar kalıcı hale gelir.
- Konular bittikçe de 2 haftaya bir eski konulardan birer test çözülmeli ki çalışılan konular unutulmasın.
Aklıma gelenler bunlar. Matematiği kendi kendinize öğrenebilirsiniz ben ilkokulda okuma yazma öğrendikten sonra okulda daha matematik dersi görülmeden yaz tatillerinde bir sonraki senenin matematik kitabını çalışıp bitirirdim zevkine. Öğretmen daha konuları anlatmadan ben zaten kendim çalışıp öğrenmiş olurdum. Okulda hoca anlatınca bana tekrar olurdu. Yani kimsenin birinin öğretmesine ihtiyacı yok, insan istedikten azmettikten sonra çalışarak her şeyi başarabilir. Ama sevmek istemek çok önemli şeyler.
İktisat + Siyaset Bİlimi Bİtirdim üniversitede ancak Teknik universite mezunu oldugumdan iktisat egitimimiz gayet matematikseldi.
bende aynı mantıkla ilerledim hep... üniversitede çok farketmedi ama kpss yi başka türlü aşamayacağım belli..
hıı memur olmak şart değil , ama bitirdiğim bölümle iş bulmam çok zor. dikey geçiş sınavına girmem gerek. ee yine matematik lazım :)
Hangi bölümden mezunsunuz ?
haklısınız. birden olmuyor tabi. biliyorum ama sabredemiyorum,korkuyorum, ve kendime güvenemiyorum sanırım...
üzerimdeki ölü toprağını atıp, ilk önce 40'ar dakikalık seanslar halinde başlayacağım :)
matematik yapıp ,tarih yapamayanları ilk duyduğumda şaşırmıştım.
bana da tarih hep kolay gelmiştir.
isteyince hepsi oluyor demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?