Matematik nasıl öğrenilir ?

mumder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
691
4
26
Ankara
merhabalar kızlar,

ben önlisans mezunuyum. bu yıl kpssye girdim.6 ay çalıştım. 78 aldım.. ve matematikten sadece 1,75 netim var.
meslek lisesi çıkışlıyım, malum matematik yok bende. temelim de yok denebilir. ortaokuldayken de çok iyi değildi.
anladım ki, matematik yapmadan atanmak hayaldeb başka birşey değil...

24 yaşındayım, 2014 için çalışmaya başlamak istiyorum. sözelleri haftada bir kez tekrar ediyorum.unutmayayım diye.
sıra matematiğe geldi. matematik için çabalayacağım.

dediğim gibi benim temelim yok ve başarmak istiyorum. ne önerirsiniz? hangi kitapları ?
yardımcı olun lütfen..

MAtematik kesinlikle sevmeden yapılmıyor. tavsiyem tubitak'ın matematik ile ilgili pek cok kitabı var, matematigin hayatımızdaki yeri ile ilgili. bu tarz kitaplar psikolojik olarak yardımcı oluyor.
ote yandan temel olarak size tavsiyem, Guvender grubunun universiteye hazırlık için konu anlatımlı kitapları var, sıfırdan gayet ,iyi anlatımlı. epey bir yardımcı olur diye dusunuyorum.
bir de tavsiyem matematik cok zor diye kodlamayın kafanızda, herkes yapıyorsa ben de yaparım diye kendi kendinize moral verin.

Kolaylıklar dilerim.

Aslında en doğrusu bir öğretmenden ders alın..gidin bir okula matematik öğretmeni ile konuşun ve ya üniversite öğrencileri var matematikçi onlardan ders alın.. Kitaplarla zor olur..

teşekkür ederim.
haklısınız ,psikolojik olarak da kendimi rahatlatmam lazım.

Aslında en doğrusu bir öğretmenden ders alın..gidin bir okula matematik öğretmeni ile konuşun ve ya üniversite öğrencileri var matematikçi onlardan ders alın.. Kitaplarla zor olur..

özel ders meselesini düşündük ama bütçemiz yetmeyecek sanırım. evliyim. tek maaşla özel ders zor gibi
ama tabi bi araştırmak lazım
teşekkür ederim.

özel ders meselesini düşündük ama bütçemiz yetmeyecek sanırım. evliyim. tek maaşla özel ders zor gibi
ama tabi bi araştırmak lazım
teşekkür ederim.

Ya hani öğrenciler az alır.. yada öğretmenle biraz konuşur indirim istersiniz. kpss ye girecek arkadaşınız varsa ortak ders alırsınız.. Bilemedim valla..

Bu arada bir arkadaş tek tek sayılardan öğretmeye başladı.. o size ders verir sanırım

evet o direk sayılardan başladı

Matematikten çoğumuz korkarız aslında matematiğin sadece 4 işlemden oluştuğunu unutuyoruz... fonksiyonlar türevler integraller vs vs derken içinden çıkılamaz bir hal alıyor ama aslında almıyor:) ne zaman alıyor? ipin ucunu kaçırınca alıyor.. Şunuda gözardı etmemek gerek her insanın matematik zekası olmaz ama bu öğrenemeyiz anlamınada gelmez...

Öncelikle matematiği sevmek gerekiyor.. Bir arkadaşında dediği gibi felsefesini anlamak. Matematik bize sadece kağıt üzerinde sayılarla oynamaca geliyor olsada aslında düşüncelerimize yön verir. örnek: integral sadece sınavlarda lazım olduğu kanısı yaygındır. ama integral farklı bakış açısı demektir bir problemi farklı yollardan çözebiliriz anlamında bunu hayatımızada empoze edebiliriz...

Başta biraz sıkıcı gelir ama zevklidir matematik. Önce sevmeye çalış.

sudoku çözmenizi de öneririm, mantığı inanılmaz geliştiriyor ve ister inanın ister inanmayın bu sınavlarda bir artı getiriyor. ayrıca rakam göre göre, kafanızda da matematik böyle sanki sevimli birşeymiş gibi geliyor.

bende korkuyorum,itiraf ediyorum

tam olarak başlayamadım çalışmaya, şu kalabalık dağılınca başlayacağım adam akıllı

hmm... sudoku...
evet, bu fikir de güzel

nasıl bir çalışma planı hazırlamalıyım sizce ?:44:

1:Sayılar (Tam Sayılar, Rasyonel
sayılar, Ondalıklı Sayılarla dört
işlem ve işlem sırası)
Açılar

2eğişkenlerle işlemler,
1.dereceden denklemler ve
denklem sistemleri
Üçgende açı hesapları

3:Üslü Sayılar
Üçgenlerde uzunluk hesapları
(Pisagor ve Öklit bağıntıları,
özel üçgenler)

4:Özdeşlikler ve çarpanlara
ayırma

Öncelikle bu konuların üzerinden birdaha geç bunlar 4 temel esasdır. Bunları kavramadığın sürece diğer konulara geçiş yapamazsın. Sonrasında diğerlerine gir ve bol bol pratik yap. Sıkılınca anında bırak sakın zorlama. Başka birşeyle meşgul ol kafanı dağıt sonra tekrar gir olaya...

Son düzenleme:
nasıl bir çalışma planı hazırlamalıyım sizce ?:44:
bir anda haydara huydara yüklenmeyin derim.
yavas yavas once konuları okuyun sonra konu sonu soru cozun.
ilk hafta günde 30-40 dakika yetecektir. anladıkca anladıkca zaten siz arttıracaksınız matematige ayırdıgınız zamanı.

çok ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
sıralamayı not alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…