İlköğretim Yorum ve Soruları matematik dersini nasıl eğlenceli olur

frenzy80

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
16.565
14.174
823
MERHABA ARKADAŞLAR

Biliyorum konuyu yanlış yere açtım eğitim olan tarafa açacaktım fakat burası daha hareketli ve yoğun olduğu için konuyu sizlerle paylaşacağım eğer yardım edersiniz çok memnun olurum

Benim 12 yaşında bir oğlum var konumuz okul ve dersler ayrıca özel okul gidiyor 3 sınıftan sonra gitmeye başladı şu an ise 6 sınıf

Eminim ben onun için en iyisi yapmak istiyorum fakat o bunu farkında değil(okada rahat bir çocuk ki anlatamam) ders çalışmak istemiyor ödevleri sadece ceza almamak için yapıyor o da baştan sağma okulda ise öğretmenlerimiz bire bir ilgileniyorla allah razı olsun onlardan gel gör ki sürekli bir sürtüşme içinde geçiyor günlerimiz ben istiyorum ki biraz daha çaba göstersin biraz daha emek sarf etsin ama yok

neler yaptım neler özel öğretmen,dersahane,mental aritmatik ,yani kısaca okul ile ilgi her şeyi yaptım kurslara vs gönderdim ha aynı zaman da çocuk olduğunu da unutmadım hafta sonları bisikletine de bindi topunu da oyna arkadaşları ile sinemasına da gitti yazları yaz okulana da gitti

2012-2013 öğretim yılı 2 döneminden itibaren bende saldım artık ister çalış ister çalışma hayat senin dedim bıraktım ama tabi öğretmeler sürekli diyalog halındeyim aynı zaman da

dedim ama ben yine uzaktan takıbımı bırakmadım

bu sefer dersleri hepten saldı ne ders yap dedim ne kitap oku dedim

okuldan geldi aşağıya indi oynadı oynadı ama hiç seslenmedim ta ki bu gune kadar

çünkü düzeleceği yere iyice ders özellikle kötüye gidiyor sosyal türkçemiz iyi

ama söz matematik olunca çıldırıyor hal böyle olunca da fen bil.kötü oluyor

şimdi bana geldi dedi ki :

anne ben matematik anlamıyorum ama öğrenmek istiyorum dedi:fakat ne öğretmen ne de dersaneye gitmek istiyorum dedi ya bana bir abi bulacaksın (karşı komşumuzun oğlu var lise mezunu bazen onla ders çalışır hoşuna gidiyor onla çalışmak fakat çocuk çalıştığı için evine akşam 21,00 falan geliyor herzman müsait olmuyor)bende araştırdım fakaat bulamadım bayan buldum da istemedi ozaman sen çalıştır dedi

bende 10 gündür falan ilk önce dört işlemden önce toplam sonra çıkarma şimide çarpamadayız başladım aynı zamanda da okulda gördüğü konuları da tekrarlatıyorum sıkmadan iki soru ile fazla değil

şimdi bizden ne istiyorsunuz diyeceksiniz

Ben oğlum için bu matematik dersini nasıl eğlenceli bir hale getiririm onu sıkmadan yormadan (bazen yoruldum diyor)
ve önemlisi

de benım sabrım kalmadı desem

şimdiden çok teşekkür ederim

sevgilerimle

Canım ben sayısalcıyım matematiğim de haliyle iyidir oğluna en başta anlat konuları zaten başlammıs önce basittten başla anlatmaya sonra yavaş yavaş kolaydan zor örneklere doğru pekiştirin ama konuları unutmamamsı için arada tarama testleri yapabilisin önceki konularla ilgili eminim ki konuları anlayıp soru çözmeye başlayınca matematik eğlenceli gelicektir

cevabın için teşekkürler inşallah eğlenceli hale getiririz

bir sıkıntımızda test çözmek istemiyor
bende sıkamadan yavaş yavaş azar azar çözdürmeye çalışıyorum bakalım

valla cnm eğitim öğretim hayatımda matematikten o kadar nefret ettim ki, adını bile okuyunca arkama bakmadan kaçasım geliyo..
ya düşün lisede 30 almıştım bi kere yazılıdan sevinçten havalara uçmuştum, hep sıfır alıyodum 1 alınca beni halimi bi görseydin sanki 100 aldım

Bende lise sözel çıkışlı biri olarak matematikle hiç yıldızlarımız barışmadı..

Şuan oğlum 3. sınıfa gidiyo matematiği seviyo(şimdilik) Tek istediğim matematiğinin iyi olması ve sevmesi.
bende belli bir süre sonra ona yetemicem biliyorum

Özel ders aldırmayı düşünüyorum seneye.

Belki erken özel ders için ama temelden anlamalı, öğrenmeli..

Bizler anlatıyoruz ama inan öğretmenlerin anlattıklarını daha iyi anlıyolar..
sistematik bir şekilde en pratik yöntemini sunuyolar çocuklarımıza.

Özel ders şart diyorum

Son düzenleme:
sayısal bence de çok önemli ve gerekli..
nitekim en karizmatik meslekler matematikten geçiyo :)

öncelikle çocuğunuzun eğitimine verdiğiniz önem için tebrik ediyorum. nice veliler var ki maddi durumları elvermesine rağmen çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. şimdi öncelikle şunu söylemeliyim ki evet siz çocuğunuzu bir yere kadar destekleyebilirsiniz dersler için. özellikle günlük ödevlerde ya da performans çalışmalarında faydanız olacaktır. ama çocuğunuz 6. sınıf ve sağlam bir temel almalı. ortaokulda bu temel oluşturulamazsa ileride çok daha büyük sorunlar yaşar matematikle ilgili. her ne kadar çocuğunuz özel dersi reddetse de bence bir an evvel özel derse başlatmalısınız. özel dersde çocuğun öğretmenini sevebilmesi çok önemlidir. bir öğretmenle başlayın bir kaç ders deneyin eğer ısınamazsa muhakkak değiştirin öğretmeninizi. muhakkak uyum sağlayabileceği bir öğretmen bulabileceksinizdir. özel ders öyle birşeydir ki öğrenci sevmeye bir başladımı arkası gelir zaten. dediğim gibi sizin verdiğiniz destek bir yere kadar. bu arada lise matematik öğretmeniyim.

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

yine arayış içindeyim iyi bir öğretmen bulursam eğer hemen başlatacağım nasıl desem etrafımızdaki öğretmenler genelde çocuğun durumuna bakmadan hemen ücret konusuna giriyorlar hal böyle oluncada benim içime sinmiyor ki

şimdi ki matematik öğr.biraz sert aynı zamanda eğlenceli işte bu yüzden o da bu dersi sevmeye başladı

şimdi elimden geldikçe yardım ediyorum en kısa zamanda umut ediyorum ki bulurum iyi bir eğitimci

Ben bir matematikçiyim (öğrencisiyim) 3. sınıfa giden tatlımı tatlı bir kız kardeşim ve 5. sınıfa giden aslında öğrencim diyim :) komşumuzun oğlu var kız kardeşim çok seviyor ders çalışmayı bilmiyorum belki benden örnek alıyor mesela ben otururum derse oda gelir oturur ben kalkarım ara veririm oda verir ben meyvemi yerim beraber yeriz hatta bir ara ben 2 ye kadar çalışıyordum bir arkamı döndüm o kadar dalmıştım ki oda çalışıyor neymiş efenim sen uyumadın ki sonra zorla uyuttum neyse bunu geçiyorum ben onlara matematik dersini şöyle anlatıyorum, önce konuyu anlatıyorum tane tane hemen ondan sonra örnek çözüyorum onuda güzelcene anlatıyorum kednisine basitinden hadi sende yap diyorum baktım yapamıyor hiç kırmadan beraber yapalım diyorum ve anlayana kadar o kendisi tek çözene kadar tekrar ediyoruz dersi çok uzatmıyorum ara veriyorum benim için önemli olan yazılılardan yüksek almaları önemli değil anlamaları ki zaten yüksekte alıyorlar sizde böyle yapın. Çocuğunuz tembel değildir sadece istemiyor haklıda kim severki şu lanet matematiği ama dedim ya pratik yaptırın sürekli saatlerce anlatmayın sıkılır aktif olursa ve yapabilirse sıkılmaz ve son olarak kızmayın yapamadığında hadi yapamadınmı çok kolay ya felan diye espiriye vurup güler yüzlülükle yapana kadar uğraşın,anlarsa matematikten zevk alır sever...
Sabırı elden bırakmayın ve ben öğretmen felan değilim sadece 20 yaşında bir matematikçiyim umarın yardımcı olmuşumdur yanlış birşeyler yapmıyorumdur

canım benım çok teşekkür ederim

bende oğlumu kırmak hiç istemiyorum bazen oluyor ki sabrım kalmıyor çünkü kendimde çalışıyorum sade akşamları beraber oluyoruz 1 saat dinlenir sonra dersine oturur ders biter çantasını hazırlar sonra bizde 30-40 kadar çalışırız tabi bunu 10 gündür yapıyoruz ama dediğini uygulayacağım bazen çok ısrar ediyorum halıyle oda yanlış çok yapıyor
tabi bende sınavda yüksek düşük alması hiç önemli değil öğrenmesi ve unutmaması

Haklısınız benim arkadaşım sınıf öğretmeni mezunuydu bıraktı yapmıyor sabrım kalmadı tükendim öyle yarım yamalakta yapamam işimi dedi vicdanım rahat etmez demişti tekrar başka bir bölüm okuyor çok zor iş küçük yaştakilerle uğraşmak onlara anlatmak kıyamazsında ama zamanla öğrendikçe alışkanlık haline geleceğine inanıyorum bence insan küçüklükten alışır ders çalışmaya çok önemli yaşlar çokta canınızı sıkmayın inşallah zamnla sever ve oturur dersleri yerine..Bu arada eklemeden geçemicem sizin gibi anneler oldukça öğretmenlerinde yükü bir nebze olsun azalır çok bilinçlisiniz tebrik ederim sizi

Son düzenleme:
ben de bir sayısalcı olarak önerimi yazmadan geçmek istemedim: matematiği somutlaşırmaya çalışın. bence çocukların en çok zorlandığı nokta soyut olan kavramları anlayıp kafalarında canlandırmak. mesela babam ben ilkokuldayken kesirleri bana meyveleri dilimleyerek anlatmıştı. bunun gibi şeyler deneyebilirsiniz.

teşekkür ederim tatlım

ben elimden ne gelırse yapacağım

birde şu durum var özellik okulumuzda olmuyor mahallemizde aynı yaşıt olan çocukların annesı dersleri nasıl oğlunu derler sınavdan kaç aldı şu konuyu süper anladı vs karşılaştırmalar yapıyorlar ben sinirleniyorum pek tepki göstermem çünkü benim çocuğum yarış atı değil yavaş öğrensin ama tam öğrensin
bu duruma oğlumda çok kızıyor anne herkes farklıdır niye beni onlarla karşılaştırıyorla diye çok kızıyor 50 de alsam 100 de alsam not benım kimseyi ilgendirmez diyor bazen de üzülüyor

bide budurmlar var çekişme yani a senin çocuk özel okula gidiyor süper olamalı vs diyolar ama hiç dikkate almam önce sağlık sonra saygı sevgi öğrensin ötekinleri de geç öğrensin

teşekkürler
canım bende değişk materyallerle anlatırım

öreneğin
önceleri 5-6-7-8 yaşlarında özellikle

yolculuk yaprken-evde ben mutfakta iş yaparken gel,r yanıma haid anne sayı sayalım falan der 2 üstüne 3 koyarsak kaç yapar küçük rakamlarla başlayarak 100 e kadar çıkarırdım sonra hadi bakalım 101 den 2 şer şer geri say derdim bu gibi işleri çok yapardım o da çok hoşlanırdı yap bozlarla yapardık resimlerle yapardık vs vs vs

Benim oglum da 6.sınıfa gidiyor ders calısma düzeni sizin oglunuz gibi.Bende kendi haline bıraktım oda çalısmayı bıraktı.Taşındıgımız yerde okul ortamı kötü olunca ona söyledim calısmazsan hep bu sekilde okullarda olursun ama calısırsan lisede gideceğin okulda ona göre olur seçim senin dedim.Matematiği yapamıyorum diyor aslında uğraşmak istemiyor.Yiğenimiz matematik ögretmeni haftada bir internetten calıstırıyor ve bana söylediği konuyu anlaması yeterli değil bol soru cözmeli.Akşamları test kitabından bilemediği soruları beraber çözüyoruz.Geri kalanı kendi çözüyor.İkinci sınavda durumunu göreceğiz.Bir cocuğun içinde yoksa ancak böyle ite kalka gidiyor.60-70 aldımı yeter diye düsünüyor.

ee bu erkek anneleri ite kaka gidecekler bir çocuk bu kadar mı rahat olurrrrrrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…