- 22 Ocak 2015
- 1.273
- 971
- 158
- Konu Sahibi yumuklagli
selam güzel anneler.4 kere mastit olmuş biri olarak sizinle yaşadıklarımı paylaşmak istedim.Dediğim gibi ilki bebeğim doğduktan bir hafta sonra olmak koşuluyla 4 kere yaşadım bu kötü deneyimi. Ama en kötüsü en sonuncusuydu.Bir sabah sağ göğsüm taş duvar gibi sert bir şekilde uyandım.Önceki deneyimlerimden dolayı hemen kendimi sıcak suyun altına duşa attım.Göğsüm şiş olduğu halde sağdım süt gelmedi.Çıktım işe geldim sağdım sağdım boşaltamadım ve hemen doktora gittim.Bu seferkini ilaçsız atlatamıyacağımı söyledi ve ilaç yazıp bol bol sağıp emzirmemi söyledi.Ben o gün saat başı sağdım eve gidincede sürekli emzirdim.Ertesi gün kalktığımda bu seferde sürekli sağıp emzirmekten göğüs ucum yara olmuştu ve çok acıyordu.Doktorumu aradım uçları için bir krem verdi.Sağmayı azaltmamı ve emzirmeye devam etmemi söyledi.3. gün ilaçların ve emzirmenin etkisiyle tıkalı olan süt kanalım açıldı.Bir arkadaşımın tavsiyesiyle müstelanın göğüs ucu kremini de aldım ve çok memnun kaldım.Anında rahatlatıyor tavsiye ederim.Daha önce başka bir markanınkini kullandım hiç bir faydasını görmedim.Göğsüm açıldı ama en büyük korkum sütümün azalması yada gelmemesiydi.Ama çok şükür 3-5 gün içinde düzene girmeye başladı.İnşallah benim gibi korkan annelere biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.Bol sütlü günler dilerim güzel bebeklerinize....