How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Mastit ve Pompa hakkında...

• Konu Sahibi Konu Sahibi reiki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

reiki

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
45
9
298
Merhaba sevgili anneler ben aranıza bugün katıldım.. 50 günlük dünya tatlısı bir kızım var..
sütüm hiç dolu dolu olmadı ama ben hep moralimi yüksek tuttum, bazı yiyeceklerle çoğalttım su içtim bol bol.. şükür neredeyse 10 gün mamasız idare ettim yuppiii derken göğsümde uzun zamandır süt bezesi diye aldırmadığım sertliğin kızardığını ve ateşli olduğu gördüm.. hemen doktora gittim, ve mastit olduğunu öğrendim yani iltihap..

hemen doktora gittim antibyotik tedavisine başladık, ve sol mememi bebeğe hiç vermemem gerektiğini söledi, sütü sağıp sağıp atacakmışım..cumaya da kontrole gideceğim..

benim gibi sütü az olan anneler için ne zormuş sağılan sütün atılması:( ama o süt iltihaplıymış ve bebeğim o mememi alırken ağlıyordu...

herneyse... ben başladım sol göğsümü sağmaya..ama bende eski anam babam usulu trile denilen ucu lastik pompalardan var.. zaman mühim değildi benim için sütü bebeğe vermeyeceğim için sütün lastik kısmına kaçması da mühim değildi amaaa.. meme başı oldu en az 3-4 cm Allahım kopacak sandım.. e sağıyorum sağıyorum boşalmıyor.. ben de elektrikli pompa almaya karar verdim hem göreve başlayınca da mutlaka gerekecek bu trile bi işe yaramıyor dedim biraz araştırdım ama iki pompa arasında kaldım...

medela swing

ameda lactaline..

birde avent var ama onunla igili pek kullanıcı yorumu bulamadım.. sizce hangisini almalıyım? son damlasına kadar sağan hangisi sizce??

ayrıca mastit olmamanız için siz dikkatli olun ben dikkat ettim ama yine de oldum ellerimi hep yıkadım ama sütüm az diye ve evdeyim ne de olsa diye göğüs pedi almadım belki ondan oldu.. her emzirmeden sonra göğüs ucu temizliğine daha da dikkat ediyorum artık.. gerçi ananeme göre mastitin tek nedeni :nazar:"NAZAR" :nazar:

Son düzenleme:
cnm öncelikle geçmiş olsun bendede oldu mastit ama benimki daha hafifti kızarma olmadı ama canım çok yandı ben madela mini marka pompa kullanıyorum çokta mmnunum iltihabı onunla attım resmen pompa olmasa bnmkide ilerlicekti hemen sağmaya başladım süt çıkmıyordu ilk sağışlarımda o derece tıkanmış sonra iltihab çıktı ve ardından sütte aktı ve hemen geçti o sertlik şimdi yine arada oluyor pompa çok gerekli bence emziren anneler için bnm oğlum yedi ayllk oldu hala emiyor hala süt sağıyorum ve pompa süper sonuna kadar çekiyor sütü ve elle sağmaktan çok daha iyi yorulmadan sağıyorsun sütü diğer markalar hakkında bi fikrim yok ama ben madelayı öneriyorum cnm sütünle kal...

çok teşekkür ederim canım cevabın için.. sütü sağdıktan sonra iltihabın da mı çıkması gerekiyormuş.. benim hala kızarıklığım geçmedi dediğim gibi el pompasıyla geçecek gibi de deil.. sağıyorum bardak bardak lavaboya süt döküyorum ama göğsümde rahatlama yok. bir de işin acı tarafı sol göğsümde daha çok süt olurdu.. inşallah bugün pompayı alıp tamamen boşaltmalıyım.. yarın da kontrolüm var ve inşallah yarına geçer.

tekrar çok teşekkür ederim canım

canım madelanın mini elektrikli süt pompasını kesinlikle tavsiye ederim ben çalışıyorum ve onunla sağıyorum son damlasına kadar sağıyor sütü. sıksık boşaltman lazım göğsünü 2-3 saatte bir sağ. o el pompaları pek işe yaramıyor. elinle sağsan dah çok süt çıkarırsın cnm inşallah en kısa zamnda iyileşirsin

canım bende medela öneriorum.çok çok memnun kaldım.
birde göğüs ucuna zarar vermiyor.acıtmıyor.süt kanallarını kapatmıyor aksine açıyor.bebek emmesi ayarında aynı bebeğini düşünerek sağdığında gelen süte inanamayacaksın canım..
geçmiş olsun bu arada

Geçmiş olsun.
Medela mini elektrikli pompa öneririrm.
Ben onu kullandım. Pişman olmazsın.

tavsiyelerinize uyarak medelayı aldım.. teşekkür ederim..Allahtan evimizin altında bir bebek mağazası var..ve orda medelanın minisi varmış bir tane kalmış hatta aldım onu başladım sağmaya.. sabah da kontrole gittik 10 gün daha devam edicez ilaca ve sağıp atmaya.. doktor memeyi verme dedi ilaç yazdırmaya sağlık ocağına gittiğimde oradaki doktor aksine mastitli göğsümü emzirmem gerektiğini söyledi kafam çok karıştı.. annemler kendi doktorumun dediğini yapmamı söylüyorlar ama mesele şu ya mama yada mastitli meme?? sizce??

Son düzenleme:
bende medela kullanıyorum.
kesinlikle tavsiye ederim..
bütün sütümü son damlasına kadar bışaltıyor...

canım mastit meme içinde süt birikmesiyle süt kanalları tıkanıyor ve orada iltihap yapıyor.
benim burada merak ettiğim dr un antibiyotik vermedi mi
ortada bir iltihap olduğu için onun ortadan kaldırılması lazım ve bencede aksine emzirmemek yerine emzirmen gerek.
sütkanalların açılması ve bir daha iltihap olmaması için.
birde emzirirken dikkat et bebeğin göğsündeki sütün tamamını ememiyor ve kalan süt tıkanıklık kızarıklık ağrı ve ateş yapıyor. her emzirmeden sonra mutlaka göğsünde kalan sütü boşaltmalısın pompayla . öncesinde ütü ile ıstılmış havlu koyarsan daha iyi sonuç alırsın
bence emzir cnm inşallah iyi olursun
cnm pardon antibiyotik verdi demişsin zaten

Bebeğin çok güçlü emiyorsa emzirmen daha iyi olur tabi.
Sakıncalı olan antibiyotik kullanman. Ama bazı ilaçlar emzirirken de kullanılıyor.
Bebek ilacı zaten sindirim yoluyla alacağı için sistemik etki göstermez.

mastit olan gögüs zaten bebegin emmesiyle gecer cnm.zaten doktorun emzirmeye sakincasi olmayan antibiyotik vermesi gerekliydi. kesinlikle mastit olunca sütünü bebegine icirebilirsin bende mastit olmustum hemde en agir sekilde ama emzirmeye devam ediyordum sakin sütünü bosuna israf etme yazik günah tek bir doktorun dedigine bagimli kalmayin lutfen ve arastirici olun körü körüne inanamayin kimbilir kac cc süt heba olmus yanlis bilgi yüzünden

Back