Popüler Konu MasterChef 2023 Türkiye

Bugün masterchefin çekildiği Gastronomi Mutfağına gittim. Birde ne göreyim duvarda benim tarifi min görseli
Ben ve herkes şok
Akşam belki benim görselimde tvye çıkar

Dünkü ismi eglenceli, hikâyesi degisik yemekler:

Pumpum çorbası - Bartın (yumuşak yapısından dolayi bu isim galiba).

Deli kız dolması - Orta Karadeniz (çatlak gelin, kara lahanayı sarmak istememiş, 1 parmak kalınlığında şeritler kesip yemek yapmış).

Tosunum böreği - Kütahya (yeşil mercimekli). Annem yapar, gencken Egede yasamaktan mütevellit.

Kedi batmaz - Bolu (istenmeyen gelin, evdeki az malzemeyle yemek yapar, yemegin
görüntüsü güzel olur, ama kayınvalide gelini zor durumda bırakmak ve yemeğin görüntüsünü bozmak için kedinin ayaklarını yemeğe bastırmaya çalışır. Fakat kedi ayaklarını toplar ve bir türlü yemeğe basmaz. Yemegin ismi halk arasında “kedi batmaz” adıyla yayılır).

Pırtımpırt - Kayseri (kuru asma yapraklari parcalara ayrilip kullanildigi icin).

Şap şap köfte - Bartın (yoğururken vurulup şap şap diye ses çıktığı icin)
.

Kocakarı gerdanı tatlısı - Samsun Rize Karadeniz (baklava yufkasi oklavaya sarilip, cikarirken birden cekilip buruşuk sekilde çıkarıldığı icin buruşuk nene cildine benzetme ). Annem bu tarifi bilmeden yapar, adina da kendi ifadesiyle oklavadan cekme der, bu tatliyi seven torunlar ise buruşuk tatlıı der

Nevo bu akşam yapacakları yemeklerden kaçını duydun? Kiraz yaprağı sarması hariç ...
Kayısı tatlısını biliyorum. Onunla geçen yıl tanıştım.Kiraz yaprağı hariç diğerlerini kimse bilmez

Cumartesi misafirim var. Buzlukta sarılı var pişireceğim. Sunum yapayım görsünler
Üstü bol soğanlı olmalı
Senin sunumların meşhur artık
Senin gibi nerde yapacak onlar

Benden merak ediyorum ama memlekete gidemedim, kiraz yaprağı toplayayım

Senin sunumların meşhur artık
Senin gibi nerde yapacak onlar

Benden merak ediyorum ama memlekete gidemedim, kiraz yaprağı toplayayım
Havamdan geçilmez
Ben milleti toplayıp toplayıp Gastronomi müzesine gideyim
Mayıs, haziranda artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…